Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak kontrolki aku

Featured Replies

Napisano

Witam, po sobotnim konkursie na najgłośniejszy wydech przestała mi działać kontrolka aku. Myślałem że po prostu przepaliła się żarówa, i przy dzisiejszej wymianie, zauważyłem, że to nie wina żarówki jest. Co może być powodem tego, że kontrolka aku po przekręceniu kluczyka się nie świeci? Oczywiście pacjent to cc 700 smile.gif

Napisano

> Witam, po sobotnim konkursie na najgłośniejszy wydech przestała mi działać kontrolka aku. Myślałem

> że po prostu przepaliła się żarówa, i przy dzisiejszej wymianie, zauważyłem, że to nie wina

> żarówki jest. Co może być powodem tego, że kontrolka aku po przekręceniu kluczyka się nie

> świeci?

Sprawdź alternator, czy w ogóle ładuje wink.gif

Napisano
  • Autor

skoro udało się z borek wrócić ok 120 km to ładować musi, a poza tym to chyba wtedy by się cały czas kontrolka świeciła co nie ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> skoro udało się z borek wrócić ok 120 km to ładować musi, a poza tym to chyba wtedy by się cały

> czas kontrolka świeciła co nie ?

Jeżeli jedna dioda strzeliła,to żarówka nie będzie się świeciła.Żarówka pokazuje czy ładuje,a nie ile ładuje.

Napisano

> skoro udało się z borek wrócić ok 120 km to ładować musi, a poza tym to chyba wtedy by się cały

> czas kontrolka świeciła co nie ?

Mi sie udało przejechać bez ładowania blisko 150km z włączonymi wycieraczkami, radiem, ale pod koniec to już nawet kierunkowskazy nie mrugały 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

czyli jakby strzeliła 1 dioda to nawet po przekręceniu kluczyka nie będzie się świecić kontrolka aku ?

Napisano

> czyli jakby strzeliła 1 dioda to nawet po przekręceniu kluczyka nie będzie się świecić kontrolka

> aku ?

Jezeli stalo sie to po konkursie czyli auto mocno krecikes to obstawiam na 95% ze urwaly sie kabelki od tych miedzianych pierscieni po ktorych szczotki latają biglaugh.gif

wiem bo przerabialem to juz killa razy grinser006.gif

Napisano

> Witam, po sobotnim konkursie na najgłośniejszy wydech przestała mi działać kontrolka aku. Myślałem

> że po prostu przepaliła się żarówa, i przy dzisiejszej wymianie, zauważyłem, że to nie wina

> żarówki jest. Co może być powodem tego, że kontrolka aku po przekręceniu kluczyka się nie

> świeci? Oczywiście pacjent to cc 700

sprawdz kabelek od kontrolki u mnie kiedys bylo tak ze caly czas swiecila sie kontrolka - kabelek sie gdzies przetarl i zwieral do masy...... moze u Ciebie sie urwal badz rozlaczyl.....

Napisano
  • Autor

dzięki pany jutro sprawdze :D jeżeli to nie będzie to będziemy szukać dalej 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Jezeli stalo sie to po konkursie czyli auto mocno krecikes to obstawiam na 95% ze urwaly sie

> kabelki od tych miedzianych pierscieni po ktorych szczotki latają

> wiem bo przerabialem to juz killa razy

dokładnie to się stało, dzisiaj rano pacjent miał zabieg i już czuje się dobrze 20.GIF dzięki za pomoc pub2.gif

Napisano

> dokładnie to się stało, dzisiaj rano pacjent miał zabieg i już czuje się dobrze dzięki za pomoc

no to gitara waytogo.gif

Napisano

ja mam ten sam problem ze nie swieci mi sie kontrolka. ale po odpaleniu silnika zeby pojawilo sie ladowanie to musze go przygazowac do ok 3tys. czy moze to byc wina spalenia sie jednej diody?? lub szczotek?? alternator jest po przebiegu ok 75tys km. ale 3 dni temu dostal troche wody ze zbiorniczka poniewaz sie zagotowala z przyczyn mi nie znanych (lecz juz jest wszystko wporzadku). od czego mam zaczac. jak sprawdzic czy altek jest sprawny??

pozdro andre :D

Napisano

pierw zrób pomiar ładowania po odpaleniu i po przegazowaniu

Napisano

po odpaleniu jest takie jak i przed czyli ok 12,5. a po przegazowaniu (do ok 3tys) 13,9/ 14,0

Napisano

no to altek trzeba na stół wyciągnąć i zobaczyć w jakim stanie jest regulator, możliwe, że się szczotki wieszają, jak to nie pomoże to zostaje mostek i diody

Napisano

sprawdź kabelek od wzbudzenia, ten cienki co dochodzi do altka ok.gif

Napisano

to w poniedzialek bede wszystko sprawdzal. narazie dzieki 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.