Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z przeplywka nie jedzie

Featured Replies

Napisano

witam po dlugiej przerwie, problem jest moj nastepujacy; jakis czas temu na zimnym silniku zaczal sie dlawic po mocnym przygazowniu wszedl na obroty i normalnie pracowal, nastepnego razu zaczal sie dlawic i nie wkrecal sie powyzej 1300 obrotow i bialy dym, odpialem przeplywke troche podymil i zaczal normalnie pracowac, silnik sie rozgrzal i podlaczylem przeplywke i wszystko gralo.

nastepnego razu jakies 3 tyg temu znow sie zadlawil na zimnym silniku znow odpialem przeplywke troche go pobolalo ale sie zadymil i wkrecil na obroty i tak jezdzilem do wczoraj, w zeszlym tygodniu kupilem przeplywke i termostat , on tez juz szwankowal, wczoraj wszystko powymienialem, odpalilem, rozgrzalem i podlaczylem nowa przeplywke(oryg BOSH te same numery) odpalam i powyzej 1300 nie wkreca sie, znow bez przeplywki kleby dymu bialego wkrecil sie i pracuje normalnie

podlaczam jeszcze raz przeplywke odpalam i odrazu go gazuje sie wkreca normalnie trzymam jakas chwile na 2300 puszczam, pracuje 3 sek na wolnych i juz sie nie wkreca wpysk.gifniewiem.gif

bez przeplywki dziala dobrze angryfire.gif

wiem ze musze podlaczyc pod kompa, ale czy cos jeszcze moze byc przyczyna niewiem.gif

pozdrawiam

Napisano

po nowej przepływce odłącz na chwilę klemę

tyle mi przychodzi do głowy

no i EGR 270751858-jezyk.gif

Napisano

przypomina mi to trochę fochy, które stilo strzelało parę lat temu. raz na jakiś czas reagował na gaz wyjątkowo ospale, nie chciał się na obroty wkręcać. nic z tym nie robiłem, bo nie miałem ani narzędzi, ani części zapasowych.

niedługo potem stilo obraziło się na dobre - Cinek stwierdził rozkodowany jeden wtryskiwacz.

Przy okazji sprawy wtryskiwacza wymienił też przepływkę i overboosta - nie wiem, który z tych elementów był odpowiedzialny za pierwsze objawy; w każdym razie ustąpiły.

Napisano
  • Autor

> po nowej przepływce odłącz na chwilę klemę

> tyle mi przychodzi do głowy

> no i EGR

podczas wymiany termostatu prace ulatwia wyciagniecie aku

wiec ponad 2 godz byl odlaczony i po uruchomieniu bez przeplywki dzialal a z nia dymil i powyzej 1000 obr nie wkrecal sie i rzucalo calym autem

problem rozwiazany, ze tez tego nie zrobilem odrazu wpysk.gifsciana.gifsciana.gifangryfire.gif , EGR mialem wyciagniety zeby wymienic termo, byla niedziela i szczeze juz chcialem skonczyc i go zmontowalem

w srode zgodnie z poradami kolegow znow wyciagnalem egr rozebralem i dynks ze sprezynka ani drgnal, potraktowalem go mlotek.gif i zaczal dzialac wpsikalem tam 3w1 wyczyscilem szmatka z 2 stron (sadzy mniej niz pol lyzeczki), zmontowalem i dziala jak nowy a nawet sie odmulil na 4 biegu

dzieki pozdrawiam 20.GIF

Napisano

mnie jutro czeka czyszczenie EGR-a chyba, że coś się zmieni to założę zaślepki od jednego z kolegów które dostałem, za które do dziś lecę mu flaszkę

Napisano

> mnie jutro czeka czyszczenie EGR-a chyba, że coś się zmieni to założę zaślepki od jednego z kolegów

> które dostałem, za które do dziś lecę mu flaszkę

Nie czyść tego, bo to syzyfowa praca bedzie , wstaw zaslepki i bedzie git.

Napisano
  • Autor

jaka syzyfowa praca? mnie cala operacja wyciagniecia calego egr i czyszczenie zajelo mniej jak 1,5h, a rezultat jak nowy

auto ma 225kkm i dopiero drugi raz czyscilem egr

pozdrawiam

Napisano

myślę, że u mie z czyszczeniem będzie szybciej zlosnik.gif w zeszłym roku robiłem to po raz pierwszy i wyszło 1,5h, a teraz już wiem co i jak dlatego pójdzie szybciej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.