Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co jest nie tak, czyli pomóżcie w diagnozie 1.2 mpi

Featured Replies

Napisano

Pacjent to cc silnik 1.2 mpi 75km. Problem jest w tym że na wolnych obrotach strasznie szarpie i nie ma mocy. Wymienione świece i kable, sonda podmieniona a w kompie nadal wyskakuje błąd adaptation as limit i ecu wchodzi w tryb awaryjny. Co to może być Pany?

Niżej link do filmu:

http://imageshack.us/photo/my-images/205/8nu.mp4/

Napisano

Komp ECOL czy nie? Jak nie to masz lambdę do wymiany, widać to na filmie i wynika to z błędu, który masz. Jak spalanie wygląda?

EDIT: piszesz, że lambda podmieniana. To może wtedy być coś z wtryskami lub ogólnie zasilaniem paliwem.

Napisano
  • Autor

> Komp ECOL czy nie? Jak nie to masz lambdę do wymiany, widać to na filmie i wynika to z błędu, który

> masz. Jak spalanie wygląda?

> EDIT: piszesz, że lambda podmieniana. To może wtedy być coś z wtryskami lub ogólnie zasilaniem

> paliwem.

komp ECOL niestety. Lambda była podmieniana, chwile było ok (jakieś 30km bez błędu, bo falowanie nadal było) a teraz zpowrotem to samo czyli jak zimny to błędu nie ma a jak się troszkę zagrzeje to wywala błąd zazwyczaj na krzyżówce jak stoi na wolnych obrotach choć i przy wyższych też się czasem zdarzy ale rzadziej. Spalanie jakieś 7-8l.

Napisano

Maiłem w 1.2 8v ecola lipa straszna, błędy lambdy, tryp awaryjny, kupiłem zwykłego i problem minął. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Maiłem w 1.2 8v ecola lipa straszna, błędy lambdy, tryp awaryjny, kupiłem zwykłego i problem minął.

tyle że ja jeździłem rok czasu i żadnego błędu nigdy nie złapał a nagle, przestał jechać i cyrki się dzieją. Raczej obstawiam że się coś popsuło niż kompowi się odwidziało pracować

Napisano

> tyle że ja jeździłem rok czasu i żadnego błędu nigdy nie złapał a nagle, przestał jechać i cyrki

> się dzieją. Raczej obstawiam że się coś popsuło niż kompowi się odwidziało pracować

Błąd Ci wyskakuje po nagrzaniu, bo dopiero wtedy lambda zaczyna działać.

Jeżeli wierzysz, że to nie komp zlosnik.gif to musisz sprawdzić cały układ paliwowy: pompa, wtryski, regulator ciśnienia na listwie, i co tam jeszcze.

Napisano

powiem Ci że mi też od razu coś takiego się nie zaczęło

ECOL=ZŁO oink.gif

Napisano
  • Autor

> powiem Ci że mi też od razu coś takiego się nie zaczęło

> ECOL=ZŁO

ja jednak będę uparty i będę szukał przyczyny gdzie indziej. Czy taką usterkę może powodować jeden lejący wtryskiwacz? bo rozebrałem wczoraj listwę wtryskową i 3 wtryski ładnie równo leja a jeden trochę jak by był przydany. Czy to może być to?

Napisano

Kup normalnego kompa za 150zl bez immo i bedzie spokoj, tak sie naszukasz, nawq i tak kupisz kompa. Kazdy kto mial tego kompa mial z nim jakies problemy ...

Napisano

> Kazdy kto mial tego kompa mial z nim jakies problemy ...

ja nie yaya.gif poza tym, że marchewa się stale świeciła to było w porządku przez 3 lata jeżdżenia, a i obecny właściciel silnika nie narzeka zlosnik.gif (chyba, że ktoś po prostu płytkę wsadził w ECOLową obudowę hehe.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.