Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewody hamulcowe

Featured Replies

Napisano

Siemka, kupiłem komplet przewodów miedzianych + elastycznych na całe auto z Allegro. Chciałbym aby ktoś potwierdził czy:

1. Tylny długi prawy przewód, który łączy się z elastycznym jedną koncówke ma M12, a drugą M10, lewy ma obie M10.

2. To samo tyczy się prawego przewodu od regulatora do długiego prawego. jedna strona M10 druga M12.

Bym nie pytał gdyby wszystko było M10, a tak nie mogę zasnąć smile.gif pzdr

PS: Z tego wychodzi, że w miejscu gdzie się łączą te przewody jest jedna złączka M10 a druga M12 ? Czy obie M10 ?

Napisano

> Siemka, kupiłem komplet przewodów miedzianych + elastycznych na całe auto z Allegro. Chciałbym aby

> ktoś potwierdził czy:

> 1. Tylny długi prawy przewód, który łączy się z elastycznym jedną koncówke ma M12, a drugą M10,

> lewy ma obie M10.

> 2. To samo tyczy się prawego przewodu od regulatora do długiego prawego. jedna strona M10 druga

> M12.

> Bym nie pytał gdyby wszystko było M10, a tak nie mogę zasnąć pzdr

> PS: Z tego wychodzi, że w miejscu gdzie się łączą te przewody jest jedna złączka M10 a druga M12 ?

> Czy obie M10 ?

na grodziówce masz "złączkę" w którą wkręcasz te przewody i właśnie jeden otwór ma 10 a drugi 12. tak na chłopski rozum to jest tak po to, abyś nie podłączył na odwrót lewego i prawego i w efekcie nie uzyskał hamującej osobno całej lewej i całej prawej strony.

Napisano
  • Autor

Jeszcze takie małe pytanko grinser006.gif Jest jakiś łatwiejszy sposób na odpowietrzenie całegu układu niż zdejmowanie po kolei kół ? Np czy z kanału dałbym rade dostać się do odpowietrzników ?

Napisano

> Jeszcze takie małe pytanko Jest jakiś łatwiejszy sposób na odpowietrzenie całegu układu niż

> zdejmowanie po kolei kół ? Np czy z kanału dałbym rade dostać się do odpowietrzników ?

bez problemu prosta robota

Napisano

Z tego co ja kojarzę to jest smile.gif

Trzeba skombinować sobie drugi korek do zbiorniczka płyny zanotować w nim wężyk do tego wężyka podłączyć sprężarka. Poodkręcać wszystkie odpowietrzniki i dmuchnąć :D:D - oczywiście z umiarem gdzieś wyczytałem, że max to 1 bar żeby nic nie uszkodzić - tylko czytałem nie praktykowałem wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.