Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skuter 125 jaki?

Featured Replies

Napisano

Kolega dojrzał do przesiadki na 2 kółka....

Choć chyba z racji latwiejszego parkowania niz szybszych dojazdów.....

podoba mu sie Agility City z uwagi na koła przede wszystkim....

Cena za nowy jest akceptowalna 5990zł.

ale w jego imieniu pytam czy jest coś rozsądniejszego dla posiadacza kat A1?

Może być ew odrbinke droższa propozycja.... No ale bez szaleńśtw - tak do powiedzmy 7500zł

warunki - nie więcej niż 125 cm3 i nowy z gwarancją...

Napisano
  • Autor

> Kolega dojrzał do przesiadki na 2 kółka....

> Choć chyba z racji latwiejszego parkowania niz szybszych dojazdów.....

> podoba mu sie Agility City z uwagi na koła przede wszystkim....

> Cena za nowy jest akceptowalna 5990zł.

> ale w jego imieniu pytam czy jest coś rozsądniejszego dla posiadacza kat A1?

> Może być ew odrbinke droższa propozycja.... No ale bez szaleńśtw - tak do powiedzmy 7500zł

> warunki - nie więcej niż 125 cm3 i nowy z gwarancją...

edit jednorazowo do pokonywania nie więcej niż 9 km w drogami miejskimi - samochody lokalnie jada w okolicach 100km/h

Napisano

Nic innego sensownego nie kupi w tych pieniadzach, reszte kasy na wygodne ciuchy niech wyda

Napisano

city jest calkiem przyzwoite a cena bardzo dobra. kolega kupil i jest zadowolony. jedynie spalanie dosc spore wyszlo bo pod 4 litry (co w polaczeniu ze zbiornikiem 6l jest mocno upierdliwe). poza tym to gaznik i jak jest zimny to miewa kaprysy. ale jest OK

Napisano

> Może być ew odrbinke droższa propozycja.... No ale bez szaleńśtw - tak do powiedzmy 7500zł

> warunki - nie więcej niż 125 cm3 i nowy z gwarancją...

A dlaczego akurat skuter? Wynika to z jego preferencji czy obawy, że nie znajdzie nic innego z tą pojemnością?

Może niech rozejrzy się za używanym CBF 125? Za cenę 7.500 na pewno znajdzie coś co jest na gwarancji z niewielkim przebiegiem (na alledrogo znalazłem za 7 tys. moto z przebiegiem ok. 700 km).

Bardzo oszczędny sprzęt, który jest prosty jak budowa cepa... wink.gif

Dodatkowo na korki idealny, a i do 100 km/h też jest w stanie się rozpędzić 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A dlaczego akurat skuter?

Szczerze mówiac nie wiem...

przyjałem ze chodzi o cene... praz o schowek...

>Wynika to z jego preferencji czy obawy, że nie znajdzie nic innego z tą

> pojemnością?

Sam zastanawiałbym sie czy jest jakaś 125 poza hondą varadero....

> Bardzo oszczędny sprzęt, który jest prosty jak budowa cepa...

Dzieki zasugerują mu to....

Napisano

ja miałem hondę pcx 125, osiągi do 80 bardzo zadowalające na skuter, prędkość max 110 km , spalanie 3 litry , na allegro mozna już kupić nawet poniżej 7500 - jednym słowem polecam .

btw jak 125 to tylko skuter bo na cbf 125 dorosły facet wygląda śmiesznie zlosnik.gif

Napisano

> Szczerze mówiac nie wiem...

> przyjałem ze chodzi o cene... oraz o schowek...

Jeśli schowek będzie istotny to lekka kicha smile.gif

W CBF'ce nie uświadczysz większego po za tym na klucze wink.gif

> Sam zastanawiałbym sie czy jest jakaś 125 poza hondą varadero....

No teraz akurat jest smile.gif M.in. CBR, wspomniany CBF oraz skuterki takie jak SH, Vision oraz PCX.

Jeszcze może sprawdzić np. Honda Vision 110 - nóweczka to koszt 8.800 pln

Skuterek z ciut większym silnikiem.

Niestety nie mam bladego pojęcia jak to się zachowuje / sprawuje / etc. Nowość Panie, więc sam rozumiesz... zlosnik.gif

> Dzieki zasugerują mu to....

Cała przyjemność po mojej stronie smile.gif

[EDIT] Takie cóś znalazłem na allegro:

CBF 125

Napisano

> btw jak 125 to tylko skuter bo na cbf 125 dorosły facet wygląda śmiesznie

Oj tam, oj tam... zlosnik.gif A może jego kolega niewielkich rozmiarów jest...? zlosnik.gif

Napisano

Absolutnie proszę nie kupować skutera z takim silnikiem.

Dlaczego?

W ruchu pozamiejskim moc 15 koni jest niewystarczająca, autobusy i tiry będą siedzieć koledze na dupie i wywoływać niepotrzebny stres. Stodwudziestka dobra jest co najwyżej do turlania się po mieście i wożenia dziewczyn na lody.

Napisano

Absolutnie proszę nie kupować skutera z takim silnikiem.

Dlaczego?

W ruchu pozamiejskim moc 15 koni jest niewystarczająca, autobusy i tiry będą siedzieć koledze na dupie i wywoływać niepotrzebny stres. Stodwudziestka dobra jest co najwyżej do turlania się po mieście i wożenia dziewczyn na lody.

Napisano

> Absolutnie proszę nie kupować skutera z takim silnikiem.

> Dlaczego?

> W ruchu pozamiejskim moc 15 koni jest niewystarczająca, autobusy i tiry będą siedzieć koledze na

> dupie i wywoływać niepotrzebny stres. Stodwudziestka dobra jest co najwyżej do turlania się po

> mieście i wożenia dziewczyn na lody.

hyhyhy

No tak.

Niżel letra rozmowy nie było :->

Napisano
  • Autor

> Oj tam, oj tam... A może jego kolega niewielkich rozmiarów jest...?

tak nie za bardzo...184/95 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W ruchu pozamiejskim moc 15 koni jest niewystarczająca,

Hm wg katalogu ten skuter ma niecale 10 koni...

> autobusy i tiry będą siedzieć koledze na

> dupie i wywoływać niepotrzebny stres.

To prawda, wczoraj przejechałem sie varadero 125 (znajomy pracuje jako instruktor w nauce jazdy) i jak bardzo się starałem ciagnąc do 9000rmp to jechałem równo z dostawcczakami.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Stodwudziestka dobra jest co najwyżej do turlania się po

Kolega ma lat 42..

Chyba już wyrósł z wozenia dziewczyn na lody....

a 19 letnia córka pewnie woli z kims innym te lody... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Niżel letra rozmowy nie było :-

Kiedyś było takie suzuki GN250....

jeździłem nim przez tydzień i wspominam bardzo pozytywnie.....

Napisano

> Kiedyś było takie suzuki GN250....

> jeździłem nim przez tydzień i wspominam bardzo pozytywnie.....

Kurde, toż pięćdziesiątką czasem latam i naprawdę nie ma dramata po mieście, o ile ktoś nie włącza trybu kamikaze i nie leci na trasy pokroju Toruńskiej...

Napisano

> Absolutnie proszę nie kupować skutera z takim silnikiem.

> Dlaczego?

> W ruchu pozamiejskim moc 15 koni jest niewystarczająca, autobusy i tiry będą siedzieć koledze na

> dupie i wywoływać niepotrzebny stres. Stodwudziestka dobra jest co najwyżej do turlania się po

Bzdura. Jeździłem Yamaha, o taką...

img74212.jpg

Leciało to 90km/h max, i swobodnie można było jechać poza miastem. Owszem, auta jeździły szybciej, ale nie było źle...

Napisano
  • Autor

> Kurde, toż pięćdziesiątką czasem latam i naprawdę nie ma dramata po mieście,

Gienkiem zrobiłem 2x traskę po 100 km w jedną strunę

a miasto to bułka z maslem.....

Napisano

Widocznie mm inne poczucie komfortu na drodze. Na Powsińskiej, od strony Konstancina, należy zmienić pas z prawego na lewy aby się ustawić do skrętu w prawo na światłach. Taki manewr popierdułką 125 cm wywołuje ciarki, gdyż taki skuterek potrzebuje dość dużo czasu na przejście z 60 na 80 kmh.

Ja nie twierdzę że bez litra nie ma gadania, jak zauważył złośliwie jakiś tam kolega. Zresztą wygląda na kawał chłopa (jak nasze babcie mówią :-) więc nie wiem jak mu te rajdy pięćdziesiątką wychodzą, być może jest niezamierzenie lokalnym utrapieniem ;-), za godny polecenie skuter uważam taki 250-300 cm, np Kymco People 300 GT albo Honda SH. Git maszyny. 125 szybko da niedosyt.

> Bzdura. Jeździłem Yamaha, o taką...

> Leciało to 90km/h max, i swobodnie można było jechać poza miastem. Owszem, auta jeździły szybciej,

> ale nie było źle...

Napisano

> Widocznie mm inne poczucie komfortu na drodze. Na Powsińskiej, od strony Konstancina, należy

> zmienić pas z prawego na lewy aby się ustawić do skrętu w prawo na światłach. Taki manewr

> popierdułką 125 cm wywołuje ciarki, gdyż taki skuterek potrzebuje dość dużo czasu na przejście

> z 60 na 80 kmh.

Cienias jesteś wink.gif Też tam jeżdżę i 80ccm shhh.gif normalnie taki manewr wykonuję

Napisano

> Widocznie mm inne poczucie komfortu na drodze. Na Powsińskiej, od strony Konstancina, należy

> zmienić pas z prawego na lewy aby się ustawić do skrętu w prawo na światłach. Taki manewr

> popierdułką 125 cm wywołuje ciarki, gdyż taki skuterek potrzebuje dość dużo czasu na przejście

> z 60 na 80 kmh.

jeździłeś kiedyś pewnie maluchem, tam przyśpieszenia też nie było, a zmianę pasów po prostu trzeba było przewidzieć wcześniej i obserwować gdzie są w miare spore luki żeby się zmieścić, kumpel śmiga cygnusem 125 z ursynowa na targówek fabryczny i nie narzeka, a wcześniej latał Hondą XX więc wie co to przyśpieszenie.

Napisano

> jeździłeś kiedyś pewnie maluchem, tam przyśpieszenia też nie było, a zmianę pasów po prostu trzeba

> było przewidzieć wcześniej i obserwować gdzie są w miare spore luki żeby się zmieścić, kumpel

> śmiga cygnusem 125 z ursynowa na targówek fabryczny i nie narzeka, a wcześniej latał Hondą XX

> więc wie co to przyśpieszenie.

HEHE

mam to samo, po FJR i XX jakos Lead 110 daje radę na Modlińskiej wink.gif

Napisano

Boży szaleniec :-)

> Cienias jesteś Też tam jeżdżę i 80ccm normalnie taki manewr wykonuję

Napisano
  • Autor

Wychodzą jaja z prawem jazdy Kolegi...

Zapytałem go mimochodem dlaczego robił A1 a nie normalne A...

na to on mówi ze nie wie...

W domu sprawdził stare prawo jazdy (ksiązeczkowe) a tam jak byk jest kat A i kat B....

A w nowym ma wbite A1, B....

W poniedziałek idzie do urzedu miasta zapytać o co chodzi z tą kategorią....

Ja obstawiam że ktoś się pomylił...

Kolega prawo jazdy ma od ponad 20 lat i IMO kiedyś nie było A1 czyli urząd pomylił sie przy wymianie ... ale teraz musi odkręcac...

Tak czy inaczej wstrzymał się z kupnem skutera do czasu wyjasnienia uprawnień....

Napisano

> a tam jak byk jest kat A i kat B....

Czyli co R1 na pierwsze moto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli co R1 na pierwsze moto

Nie sądzę ale szef kolegi jeździ jakąs hondą 300 cm3 - SH? mając pełne A IMO to rozsądny wybór albo chociażby jakaś 250 z Kymco....

Napisano

Popieram . Mam Piaggio 250 X7 , jak tylko zwolnię do rozsądnych predkości (kodeksowych) za miastem to od razu wyprzedzanie i spychanie na pobocze niezaleznie od tego czy sa warunki do wyprzedzania . Krótko - dla bezpieczeństwa trzeba jechac tempem wiekszości, choć i wtedy są idioci co wyprzedzają calkiem bez sensu - po to tylko by mi pokazać dymiąca rurę i truć kilometrami w kolumnie . 125 jest za słaba na Polskę , co innego np we Włoszech czy w Francji - tam jest calkowicie wystarczająca - ze wzgledu na inną kulturę jazdy .

Napisano

> Nie sądzę ale szef kolegi jeździ jakąs hondą 300 cm3 - SH? mając pełne A IMO to rozsądny wybór

> albo chociażby jakaś 250 z Kymco....

Ale nowe juz nie bedzie

Napisano

Kymco 200+ popieram smile.gif

Mam Dinka 200i i bez problemu daje radę, licznikowe 100 km/h osiąga bardzo szybko, max to jakieś 125-130 km/h więc można spokojnie jechać tak jak wszyscy. Jeździłem już nawet ekspresówkami i tiry nie mają szans smile.gif

125 z prędkością max 90-100 jest za wolne.

Napisano
  • Autor

> Ale nowe juz nie bedzie

Nie jestem pewny czy Kolega górnej kwoty nie dobieral w proporcji do pojemności.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

ale to już inna bajka na razie bedzie wyjasnial dlaczego ma A1.... skoro 20 lat temu nie było takiej kategorii a egzamin zdawał na MZce 250 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega prawo jazdy ma od ponad 20 lat i IMO kiedyś nie było A1 czyli urząd pomylił sie przy

> wymianie ... ale teraz musi odkręcac...

Był wczoraj w WK w "papierach" w urzędzie ma cale A....

Zlozył podanie i podobno za 2-3 tygodnie bedzie miał normalnie...

ps w urzędzie też nie wiedzą dlaczego miał A1.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.