Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Połączenie wykładziny w astrze po przecięciu

Featured Replies

Napisano

Witam ,może ktoś z Was ma jakiś pomysł na połączenie wykładziny w okolicach nagrzewnicy .Jak mi puściło uszczelnienie to płyn kapał i wiadomo ,było mokro .Założyłem wtedy drugą wykładzinę bo tamta była tak mokra że nie wiem kiedy by wyschła .Jednak popełniłem mały błąd bo nie chciało mi się rozbierać tego pręta od lewarka i przeciąłem wykładzinę pod nim .Niby nic poważnego ale mogłem to zrobić bardziej pod nagrzewnica a nie bliżej pedału gazu.

Efekt -widoczna gąbka od spodu,co prawda mało ale ja to wiem i mnie drażni,

Może są jakieś listwy plastikowe ,zasuwane wsuwane aby z jednej i drugiej strony wpuścić wykładzinę ale czarne -szare.Szukam w necie ale nic mi nie podchodzi.

Napisano

Zrób zdjęcie, jak to wygląda, bo to może naprowadzić na sposób naprawy. W ciemno mogę zasugerować:

- sklejenie brzegów np. butaprenem

- podłożenie pod miejsce styku obu części wykładziny "podkładu" (cienka sklejka lub pasek z PCV) i przybicie do niego brzegów wykładziny zszywaczem tapicerskim (zszywki wbiją się tak, że będą niewidoczna)

- zszycie brzegów wykładziny dratwą lub szpagatem szwem "na jodełkę, a mocnym zaciskaniem, aby szpagat zagłębił się ww włokna, co uczyni go niewidocznym.

PS. ja też mam cięcie wykładziny, dokonane przez monterów blokady skrzyni biegów, ale cięcie jest równo pod obudową nagrzewnicy oraz obudową tunelu środkowego i nic, a nic nie widać. Zauważyłem to dopiero podczas wymiany oringów nagrzewnicy...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Zrobię foto ale dopiero w poniedziałek ,wcześniej nie mogę ,wtedy wrócimy do tematu.

Ale ten pomysł może się sprawdzić

"podłożenie pod miejsce styku obu części wykładziny "podkładu" (cienka sklejka lub pasek z PCV) i przybicie do niego brzegów wykładziny zszywaczem tapicerskim (zszywki wbiją się tak, że będą niewidoczna)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.