Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do ogladaczy Foczka 2

Featured Replies

Napisano

Auto to ogladne, pojezdzone i tu pytania sie nasuwaja: czy te 115 to czuc? jezdze obecnie astra H z 80 koniami pod maska zryw zerowy; po rundzie honorowej ta foczka jakos te 115 nie czuc, fakt zbiera sie szybciej ale....druga sprawa czy cos widac czego te auto w tej wersji miec nie powinno itp?

Napisano

> Auto to ogladne, pojezdzone i tu pytania sie nasuwaja: czy te 115 to czuc? jezdze obecnie astra H

> z 80 koniami pod maska zryw zerowy; po rundzie honorowej ta foczka jakos te 115 nie czuc, fakt

> zbiera sie szybciej ale....druga sprawa czy cos widac czego te auto w tej wersji miec nie

> powinno itp?

Moich 115 też nie było czuć, ponieważ poprzedni użytkownik "zamulił auto" (osiągał spalania rzędu 5,3 zlosnik.gif ) . Teraz jest przegonione po trasach i dynamika wróciła do normy.

Natomiast tymi końmi się nie sugeruj w 100%, bo również ważne są inne parametry (zestopniowanie skrzyni, moment itd). Rzekomo to ma chyba 10,8 do 100kmh i tak to mniej więcej wygląda chociaż nie czuć. Octavi ze 105 KM - z reguły mają więcej (11,8sek ) odjeżdża delikatnie i to nawet jak ma napakowane w bagażniku tak ze 100-130 kg

Generalnie drażni turbodziura w tej wersji silnikowej. Jeździ toto od ok. 1,8 - 2 tys obr. Spalanie - jeżdżę dynamicznie

Trasa - 5,4 - 6,5 (autostrada ponad dozwolone - nawet 7,5 z klimą)

Miasto - 6,5 - 7,8 (z klimą)

Co do wersji to sprawdź sobie co powinno mieć to auto, na podawanej tutaj stronie forda. Wpisujesz win i wyskakuje, co auto miało fabrycznie itp. http://www.etis.ford.com/

Czy warto: Auto da się lubić m.in za prowadzenie. Jak to kiedyś ktoś powiedział tak i u mnie to działa. Im wiecej nim jeźdżę tym bardziej go lubię, nie wiem czemu zlosnik.gif

Napisano

Mnie w mieście wychodzi więcej. 8,5-8,7. W lato mniej o jakieś 0,5 -1l ale to zależy jakie miasto i jakie odległości. Te 115 koni czuć jak się go odmuli, tyle że potem człowiek się przyzwyczaja.

Napisano

> Mnie w mieście wychodzi więcej. 8,5-8,7. W lato mniej o jakieś 0,5 -1l ale to zależy jakie miasto i

> jakie odległości.

icon_eek.gif ja jeżdżę zazwyczaj po Warszawie, albo w większości w trasach. I co ciekawe komputer mi nie oszukuje jak to często podobno bywa zlosnik.gif Generalnie więcej mi pali na zwykłym ON niż na ulepszonym - różnica rzędu 0,5-0,7/100km na tych samych trasach i przy podobnym tempie. Lepszy rzadko zalewam

> Te 115 koni czuć jak się go odmuli, tyle że potem człowiek się

> przyzwyczaja.

Te konie to czuć trochę bardziej przy wyższych prędkościach i w trasach przy wyprzedzaniu, gdzie często słabsze auta już tracą dynamikę. Aczkolwiek demonem dynamiki to to auto nie jest zlosnik.gif Według mnie dynamika jest "zadowalająca" według stosunku moc-dynamika-spalanie.

Generalnie i tak wyprzedzam w większości z redukcją, bo elastyczność diesla w porównaniu do nowych turbobenzyn jest słabsza i dostępna w zdecydowanie węższym zakresie obrotów

Napisano

> Auto to ogladne, pojezdzone i tu pytania sie nasuwaja: czy te 115 to czuc? jezdze obecnie astra H

> z 80 koniami pod maska zryw zerowy; po rundzie honorowej ta foczka jakos te 115 nie czuc, fakt

> zbiera sie szybciej ale....druga sprawa czy cos widac czego te auto w tej wersji miec nie

> powinno itp?

Mój c-max (mechaniczne chyba to samo co ten focus) zaczyna jechać dopiero od trzeciego biegu w zasadzie.

Tam pewnie jest więcej niż 115. Kilka km fabryka dodaje w bonusie. U mnie jest 122 - w każdym razie tyle wyszło na hamowni.

Aha - żeby było ciekawiej - nie wiem czemu i jak to jest możliwe, ale mam wrażenie, że po włączeniu klimy jest bardziej zrywny.

Napisano

Co do koni wypowiem się w sobotę. Jadę na hamownie to powiem ile ma 1.8 TDCi po 93 tyś przebiegu wink.gif Wykres pewnie też jakiś wrzucę zlosnik.gif

Napisano

zdecydowanie czuć, a po przesiadce z takiej astry to łeb powinno urywać. Tyle, że ma turbo laga dość dużego i poniżej 2krpm nie jedzie.

MOże małe masz doświadczenia z turbo dieslami - jak obrotek dojdzie do 2krpm to gaz w podłogę i lecisz zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.