Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

HELP pilna sprawa

Featured Replies

Napisano

Panowie, kumpel własnie oglada Crome 1.9 120 KM.

Wajcha zmiany biegów chodzi dosyc cięzko, Czy TTTM?

Same biegi wchodza normalnie, ale co moze byc przyczyną ciezszej pracy samej wajchy?

Prośba o pilna odpowieź, bo on W Płocku chce kupic Cromke. Rocznik 2006 jak coś. busted.gif

Napisano

moja wajcha tez chodzi jakby nienasmarowana

Ale biegi wchodza bez zastrzezen, nic nie haczy itp choc przyznam, ze moglyby bardziej wchodzic miekko:) czy jakos tak

Napisano

> Przy okazji, czy w we wszystkich wersjach Cromy jest ESP, ASR?

jeśli ma ASR, to na panelu środkowym jest przycisk ASR OFF - nie wszystkie wersje posiadały

Napisano
  • Autor

> jeśli ma ASR, to na panelu środkowym jest przycisk ASR OFF - nie wszystkie wersje posiadały

A jak nie ma tego przycisku, to ESP tez brak?

Napisano

> A jak nie ma tego przycisku, to ESP tez brak?

EDIT: Brak przycisku ASR off oznacza, że autko ma tylko ABS+EBD.

Na ESP składa się ESP+ASR+ABS+EBD(+MSR), jeśli brak, któregoś to brak ESP.

Były wersje:

- ESP+ASR+ABS+EBD(+MSR),

- ASR+ABS+EBD,

- ABS+EBD,

Jeśli ogląda 120KM dynamic lub mniej to seryjnie był tam ABS+EBD.

150KM dynamic i wyżej ma ESP w serii.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Panowie, kumpel własnie oglada Crome 1.9 120 KM.

> Wajcha zmiany biegów chodzi dosyc cięzko, Czy TTTM?

> Same biegi wchodza normalnie, ale co moze byc przyczyną ciezszej pracy samej wajchy?

> Prośba o pilna odpowieź, bo on W Płocku chce kupic Cromke. Rocznik 2006 jak coś.

Według mnie:

- Przycierające się linki zmiany biegów

- Dawno nie wymieniany płyn w hamulcach i sprzęgle, wysprzęglik nie rozpina do końca sprzęgła i biegi chodzą cieżko

- Przytarty mechanizm przy skrzyni - czyszczenie i smarowanie może pomóc

- Kończące się sprzęgło

pOZDRAWIAM.

Napisano

Nie wiem jak w 120 stce ale w 150-tce chodzą normalnie....

Jeśli nie ma przycisku ASR to nie ma ESP... czyli jakaś straszna bidulka sick.gif pewnie z manualna klimą a może nawet bez klimy ... ale o takiej nie słyszałem sick.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak w 120 stce ale w 150-tce chodzą normalnie....

> Jeśli nie ma przycisku ASR to nie ma ESP... czyli jakaś straszna bidulka pewnie z manualna klimą

> a może nawet bez klimy ... ale o takiej nie słyszałem

Klima jest manualna, ale za to Navi jest. Mapy są jakieś sensowne czy tylko główne drogi zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem jak w 120 stce ale w 150-tce chodzą normalnie....

> Jeśli nie ma przycisku ASR to nie ma ESP... czyli jakaś straszna bidulka pewnie z manualna klimą

> a może nawet bez klimy ... ale o takiej nie słyszałem

Ja mam 120KM dynamic, 9 poduszek, podwójna podłoga bagażnika ale asr nie ma shocked.gif

Napisano

> Według mnie:

> - Przycierające się linki zmiany biegów

> - Dawno nie wymieniany płyn w hamulcach i sprzęgle, wysprzęglik nie rozpina do końca sprzęgła i

> biegi chodzą cieżko

> - Przytarty mechanizm przy skrzyni - czyszczenie i smarowanie może pomóc

> - Kończące się sprzęgło

Hmm.....ciezko poruszajacy sie lewarek to oznaka konczacego sie sprzegla???Ciekawa teoria.

Pytanie uzupelniajace do zalozyciela tematu. Drzwignia zmiany biegow chodzi ciezej czy same biegi wchodza z oporem bo to dwie rozne wg mnie zjawiska swiadczace o zupelnie innych powodach.

Napisano

> Hmm.....ciezko poruszajacy sie lewarek to oznaka konczacego sie sprzegla???Ciekawa teoria.

> Pytanie uzupelniajace do zalozyciela tematu. Drzwignia zmiany biegow chodzi ciezej czy same biegi

> wchodza z oporem bo to dwie rozne wg mnie zjawiska swiadczace o zupelnie innych powodach.

Wyznaję zasadę iż sporo problemów sprawia nam poprawne opisanie objawów jak i ich poprawna interpretacja przez osoby chcące pomóc, jednemu lewarek chodzi ciężko bo się ciężko przesuwa, drugiemu bo przy szybkich redukcjach nie wskakują biegi, a trzeciemu jeszcze co innego.

Jeśli chodzi tylko i wyłącznie o ciężkie przesuwanie się lewarka to pewnie linki lub mechanizm przy skrzyni, ale gro problemów z pracą biegów wiąże się z kończącym się sprzęgłem więc i to zasugerowałem.

Napisano
  • Autor

> Hmm.....ciezko poruszajacy sie lewarek to oznaka konczacego sie sprzegla???Ciekawa teoria.

> Pytanie uzupelniajace do zalozyciela tematu. Drzwignia zmiany biegow chodzi ciezej czy same biegi

> wchodza z oporem bo to dwie rozne wg mnie zjawiska swiadczace o zupelnie innych powodach.

Z rozmowy wynika, że biegi wchodzą bez problemu, sam lewarek ciężko chodzi.

Napisano
  • Autor

Spoko Panowie, dzięki za sugestie. Najpierw trzeba będzie przesmarować i się zobaczy wink.gif

Napisano

> Klima jest manualna, ale za to Navi jest. Mapy są jakieś sensowne czy tylko główne drogi

Te same co do Stilo... 2009/10 wszystkie są .... nawet osiedlowe dróżki.... nie ma tych najnowszych jak A1-nki części WZ-tki, nowej Słowackiego itp...

Napisano
  • Autor

> Te same co do Stilo... 2009/10 wszystkie są .... nawet osiedlowe dróżki.... nie ma tych najnowszych

> jak A1-nki części WZ-tki, nowej Słowackiego itp...

Masz może wiedzę, gdzie najnowsze mapy można zassac., oczywiscie w celu przetestowania co by w ciemno nie kupować zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.