Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwumasowe koło zamachowe e46 316ti

Featured Replies

Napisano

Witam. Jaka jest trwałość dwumasowych kół zamachowych w czterocylindrowych silnikach benzynowych? Chętnie poznam opinie osób, które musiały wymieniać ten element. Czy wszystkie silniki benzynowe monotowane w e46 mają koła dwumasowe? Jak dbać o nie w silnikach benzynowych, o stosunkowo niedużych momentach obrotowych (silnik n42b18), aby wydłużyć żywotność nowo zamonotowanego elementu?

Napisano

> Witam. Jaka jest trwałość dwumasowych kół zamachowych w czterocylindrowych silnikach benzynowych?

> Chętnie poznam opinie osób, które musiały wymieniać ten element. Czy wszystkie silniki

> benzynowe monotowane w e46 mają koła dwumasowe? Jak dbać o nie w silnikach benzynowych, o

> stosunkowo niedużych momentach obrotowych (silnik n42b18), aby wydłużyć żywotność nowo

> zamonotowanego elementu?

dwumasy w benzynach n/a BMW są praktycznie bezobsługowe...

Napisano
  • Autor

W moim przypadku przy przebiegu 135000 km (przebieg potwierdzony) koło dwumasowe zaczęło wydawać pierwsze odgłosy stukania, szczególnie podczas wysprzęglania z pierwszego oraz drugiego biegu. Sam mam ten samochód od 35000 km. Zastanawiam się czy poprzedni właściciel (kobieta) nie przyczynił się do zmęczenia materiału.

Jak zadbać o nowe dwumasowe koło zamachowe aby było sprawne jak najdłużej?

Napisano

w dieselach ponoć jest zasada, żeby nie butowac już od bardzo niskich obrotow, 1800-2000 i dopiero

Napisano

> w dieselach ponoć jest zasada, żeby nie butowac już od bardzo niskich obrotow, 1800-2000 i dopiero

mam DKZ w benzynowym M42 E36.

Zdarza się, że jeżdżę nie przekraczając 2000 obr/min.

Zdarza się, że dopadam do nawrotów redukując do 1 biegu przy 50km/h

zdarza się, że przez kilka godzin każda zmiana biegu jest w granicach 6400-6800 obr/min

Zmieniałem już sprzęgło z dociskiem. DKZ jak na razie nie wykazuje objawów zużycia. Nie wiem co trzeba zrobić żeby to zajechać w benzyniaku.

Napisano
  • Autor

Sam jestem zaskoczony tak szybkim zużyciem dwumasowego koła zamachowego. Zobaczymy jak nowo koło będzie się sprawowało pod moją opieką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.