Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termometr zewnętrzny - reakcja na zmiany

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie mój termometr w GP reagował niemal błyskawicznie. Wjechałem na myjnię w ciepły dzień. Pokazywał np. 22 C, po wyjeździe z myjni 15 C , ale już za kilka minut "wracał" do temp. zewnętrznej.

Natomiast w Nuova Bravo - wjeżdżam na myjnię - pokazuje 15 C, a potem kilka godzin wraca do rzeczywistej zewnętrznej... Też tak macie, czy mam jakiś nieszczelny termometr i woda mi tam wlatuje ?

Dodam, że jest o wiele dokładniejszy, ale też dużo wolniej reaguje na zmiany , jak u Was ?

Napisano

> Natomiast w Nuova Bravo - wjeżdżam na myjnię - pokazuje 15 C, a potem kilka godzin wraca do

> rzeczywistej zewnętrznej...

to u mnie jest inaczej

reaguje szybko i to w obie strony

Napisano
  • Autor

No widzisz, coś u mnie może być nie tak, trzeba się będzie przy okazji wizyty w ASO zainteresowac.

Zauważyłem to po pierwszym myciu i teraz tak za każdym razem, Tak jakby coś musiało w lusterku wyschnąć, żeby dobrze pokazywał.

Dodam, ze mam klimatronic i zarówno na wyświetlaczu przy kierownicy , jak i na panelu klimatyzacji tak samo pokazuje.

Napisano

> Dodam, ze mam klimatronic i zarówno na wyświetlaczu przy kierownicy , jak i na panelu klimatyzacji

> tak samo pokazuje.

bo to jest chyba to samo wskazanie, tylko na panelu klimatyzacji wyswietla tez polowki stopni

Napisano
  • Autor

> bo to jest chyba to samo wskazanie, tylko na panelu klimatyzacji wyswietla tez polowki stopni

Tak czyli, jeśli jakiś problem, to prawdopodobnie w samym czujniku w lusterku.

Napisano

> Tak czyli, jeśli jakiś problem, to prawdopodobnie w samym czujniku w lusterku.

Mam tak samo, po prostu mocno podmuchaj w czujnik po wyjeździe z myjni, aby usunąć wodę.

Napisano

> Mam tak samo, po prostu mocno podmuchaj w czujnik po wyjeździe z myjni, aby usunąć wodę.

problem ze wskazaniami temp lub nawet "zawieszeniem" się temperatury polega na tym że złączka w prawym lusterku nie domaga.

może to być chwilowe jej zalanie i po wyschnięciu wsio wraca do normy lub jest źle złączona i masz non stop problem z temp lub w ostateczności juz mocno skorodowała.

Jej umiejscowienie jest niezbyt przemyślalne.

Za jakiś czas będziemy pisać o czujniku TTTM.

Ja posiadając dwa fiaty 500 w obu mam tekie objawy.

Napisano
  • Autor

> Mam tak samo, po prostu mocno podmuchaj w czujnik po wyjeździe z myjni, aby usunąć wodę.

Następnym razem zastosuję sposób, jeśli zadziała, daje sobie spokój z ASO

Napisano

> Słuchajcie mój termometr w GP reagował niemal błyskawicznie. Wjechałem na myjnię w ciepły dzień.

> Pokazywał np. 22 C, po wyjeździe z myjni 15 C , ale już za kilka minut "wracał" do temp.

> zewnętrznej.

> Natomiast w Nuova Bravo - wjeżdżam na myjnię - pokazuje 15 C, a potem kilka godzin wraca do

> rzeczywistej zewnętrznej... Też tak macie, czy mam jakiś nieszczelny termometr i woda mi tam

> wlatuje ?

> Dodam, że jest o wiele dokładniejszy, ale też dużo wolniej reaguje na zmiany , jak u Was ?

U mnie w Bravo dziwnie działa od nowości. Jak jest zima i wyjeżdżam z ciepłego garażu to dość szybko zmienia się wskazanie. Podobnie jest w lecie gdy wyjeżdżam z chłodnego garazu na nieco cieplejszy dwór. Dziwne zachowanie pojawia się się jak różnica temperatur jest znaczna. Tydzień temu czy 2 było u nas ponad 30stopni gdy wyjechalm z garażu gdzie było ok 15 stopni to przez ponad 15 minut cały czas pokazywał 15 stopni i w pewnym momencie nagle wskoczył na 31..... Przy dużych różnicach temp ten objaw pojawiał się i w zeszłym roku i dwa lata temu...

Pozdr

Napisano

> U mnie w Bravo dziwnie działa od nowości.

Ja zauważyłem u siebie taką przypadłość. Było około 2 stopnie i chciałem włączyć klimę do podgrzałem dzyndzel palcami do 15, klimę sobie włączyłem, ale temperatura stała 15. Dopiero jak wyłączyłem auto i włączyłem spowrotem wskazania były real.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.