Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Tylne światło pozycyjne/stop

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu zauważyłem, że tylne prawe światło pozycyjne/stopu świeci jakoś kiepsko - słabiej niż lewe. Nie miałem serca się za to zabrać, aż do dzisiaj biglaugh.gif. Myślałem, że to wina żarówki - dlatego kupiłem 2 aby od razu wymienić z prawej i lewej stronie. Po wymianie sytuacja jest dokładnie taka jak była. Prawe światło cały czas świeci słabiej niż lewe - dotyczy to zarówno pozycji jak i stopu. Nie miałem miernika żaby to zmierzyć, ale tak na szybko wygląda tak jakby było podawane za małe napięcie - możliwe to hmm.gif. Spotkaliście się może z podobnym przypadkiem? Samochód to Astra H kombii, żarównik 12V21W. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi - chciałbym spróbować sam zdiagnozować/usunąć usterkę zanim wybiorę się do elektryka zlosnik2.gif

Napisano

> wygląda tak jakby było podawane za małe napięcie - możliwe to?

Raczej niemożliwe - prędzej TAM jest słaba masa, sprawdź połączenia od strony masy. Porównaj też oba światła cofania i kierunkowskazy, jeśli mam rację, nie będą równo świecić (włącz awaryjne i porównasz).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Nie dawało mi to spokoju... Sprawdziłem napięcie odpowiednio 6V (pozycja), 12V (stop). Co ciekawe nie wiedziałem, że w momencie włączenie świateł (przekręcenia przełącznika) komp sprawdzi, że brakuje odbiornika prądu (żarówki) to napięcie jest automatycznie wyłączane. Masa też niby była OK. Przyjrzałem się bliżej mocowaniu żarówki - wina leżała po stronie zaśniedziałego styku. Parę razy skrobnąłem śrubokrętem usuwając na lot i pomogło - świeci aż miło yay.gif. Wątek do hasioka banana-wave.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.