Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie sposoby na obniżenie moto??

Featured Replies

Napisano

Czy są sposoby na obniżenie moto tak by był dla niskiej kierowniczki bardziej do ogarnięcia wink.gif

Napisano

> Czy są sposoby na obniżenie moto tak by był dla niskiej kierowniczki bardziej do ogarnięcia

W niektórych modelach jest regulacja kanapy.

Nie jest to regulacja w takim zakresie jak w aucie zlosnik.gif ale zawsze te kilkanaście mm uda się "zerwać". ok.gif

Napisano

> Czy są sposoby na obniżenie moto tak by był dla niskiej kierowniczki bardziej do ogarnięcia

sa zestawy do obnizania zawieszenia ale jak kierowniczka jest mala to moze masy nie ogarnac

Napisano

Możesz obniżyć na lagach, tył przez regulację sprężyny, kierownicę przez zmianę na mniej zakrzywioną i wyregulować kanapę o ile taka jest lub oddać ją do tapicera, który usunie trochę materiału. Jeśli jednak moto jest za duże i nie czuje się bezpieczenie - może lepiej zmienić sprzęt.

Napisano

> Możesz obniżyć na lagach, tył przez regulację sprężyny

Z tyłu nie zmienimy wysokości zmieniając napięcie sprężyny.

Napisano
  • Autor

Jest to początkująca a właściwie dopiero robiąca prawko adeptka motocyklizmu. Podobają jej się czoperki ale za ogólnymi radami padło na nałkę najpierw czymś bardziej uniwersalnym.

Prawko robi na YBR ce małej ale tam siodło jest dość wyskoko.

Najniżej to chyba siodło (770 mm) ma CBF ka - ale tu się pojawia problem to jest za mocne moto jak na początek. Na razie jakaś 250 tka będzie wystarczająca bo i lżejsza i spokojniejsza.

Tylko jak tu te 770 mmm zrealizować.

pzdr

Napisano

> Jest to początkująca a właściwie dopiero robiąca prawko adeptka motocyklizmu. Podobają jej się

> czoperki ale za ogólnymi radami padło na nałkę najpierw czymś bardziej uniwersalnym.

> Prawko robi na YBR ce małej ale tam siodło jest dość wyskoko.

> Najniżej to chyba siodło (770 mm) ma CBF ka - ale tu się pojawia problem to jest za mocne moto jak

> na początek. Na razie jakaś 250 tka będzie wystarczająca bo i lżejsza i spokojniejsza.

> Tylko jak tu te 770 mmm zrealizować.

> pzdr

CB250 - siodlo 750 i mozna qpic za jakies 5 klpn

Napisano
  • Autor

No no coś w tym stylu tylko mały wybór na łotomoto 2 szt.

Napisano

> gn 250 ?

> albo gs500

gs500 wcale niski nie jest

Napisano

> gs500 wcale niski nie jest

Mi się wydaje że jest. Przynajmniej takie miałem na nim wrażenie.

Specyfikacja podaje 760mm (chyba że to błąd bo w innych miejscach jest 790mm) ale jak na nim jeździłem to wydawał mi się dosyć niski, lecz z pewnością nie tak jak gn250:)

Napisano

> Mi się wydaje że jest. Przynajmniej takie miałem na nim wrażenie.

> Specyfikacja podaje 760mm (chyba że to błąd bo w innych miejscach jest 790mm) ale jak na nim

> jeździłem to wydawał mi się dosyć niski, lecz z pewnością nie tak jak gn250:)

790

Napisano

koleżanka dość niska, na początek miała suzuki GS500, przód można delikatnie obniżyć na lagach, z tyłu kupuje się krótsze łączniki (dog bones) można jeszcze kanapę żelową kupić ale już nie było potrzeby.

Teraz ma ducati monstera i chyba nic w nim nie było robione, jest dość niski, ale raczej nie polecam na I moto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

dukat piękny jest ale to faktycznie nie na pierwsze moto grinser006.gif

Napisano

> Czy są sposoby na obniżenie moto tak by był dla niskiej kierowniczki

Buty na koturnach

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.