Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie wtryskiwaczy CR w myjce ultradźwiękowej.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałem zapytać o spodziewane efekty mycia wtryskiwaczy CR II w myjce ultradźwiękowej. Mam w firmie takie myjki i na co dzień używamy ich do czyszczenia głowic atramentowych i elektroniki. Najsilniejsza myjka ma pojemność niecałych dwóch litrów i dwa przetworniki o mocy 100 W każdy. Jakiego płynu najlepiej użyć, zastanawiałem się nad naftą lub specjalnym płynem do wtrysków diesla, np. firmy Liqui Moly. Wtryski będą podłączone pod generator, który będzie je otwierał i zamykał, na dodatek chcę podłączyć system z pompą i filtrem, który będzie na bieżąco tłoczył płyn myjący przez wtryskiwacze podczas czyszczenia.

Napisano

Efekt mógłby być dobry gdyby tylko pompa którą masz da ciśnienie takie jak pompa wysokiego ciśnienia na silniku. W przeciwnym wypadku szkoda czasu i hajsu na chemię.

Lepiej zrobić czyszczenie układu wtryskowego urządzeniem firmy Pro-tec lub liqui moly.

Napisano
  • Autor

> Efekt mógłby być dobry gdyby tylko pompa którą masz da ciśnienie takie jak pompa wysokiego

> ciśnienia na silniku. W przeciwnym wypadku szkoda czasu i hajsu na chemię.

> Lepiej zrobić czyszczenie układu wtryskowego urządzeniem firmy Pro-tec lub liqui moly.

Sugerujesz przemieszczenie myjki w obręb komory silnika i pracę na płynie czyszczącym?

Napisano

W fanach 4 kolek ostatnio Ed czysicl tak silnik Jaguara. Mial specjalna maszyne i dwa preparaty moze poszukaj na jutubie. Efekt byl zauwazalny ok.gif

Napisano

> Sugerujesz przemieszczenie myjki w obręb komory silnika i pracę na płynie czyszczącym?

Nie. Myjka ultradzwekowa tutaj niewiele da. Mówię jak chcesz czyścić to tylko urządzenie firmy pro-tec albo liqui moly. Zresztą coraz więcej tych urządzeń różnych firm jest.

Napisano

> Witam.

> Chciałem zapytać o spodziewane efekty mycia wtryskiwaczy CR II w myjce ultradźwiękowej.

A jakie zle oznaki zaobserwowales? ze chcesz mys ustrojstwo?

Napisano
  • Autor

> A jakie zle oznaki zaobserwowales? ze chcesz mys ustrojstwo?

Dwa mają korekty dochodzące do +/- 2. Koszt płynu niewielki, więc spróbuję i podzielę sie obserwacjami.

Napisano

> Dwa mają korekty dochodzące do +/- 2. Koszt płynu niewielki, więc spróbuję i podzielę sie

> obserwacjami.

Jesli Ci sie chce to czysc, wielu ciekawych efektu jest zapewne.

Zastanawiam sie jakie taka myjka cisnienie daje, (mamy taka w pracy) bzyczy troche ale glowice z solventu domywa, chyba ze zajechane. to nic nie pomoze

Napisano

Takie czyszczenie jest bardzo skuteczne, ale tylko po rozebraniu wtryskiwacza na części pierwsze. A jak go już rozbierzesz to powinieneś pewne elementy obowiązkowo powymieniać (np. uszczelnienia) a następnie konieczne są pomiary mikrometryczne i testy na odpowiednim urządzeniu i jeśli trzeba to regulacja - bez tego po samym demontażu i czyszczeniu może być nawet gorzej niż przed. Tyle z mojego osobistego doświadczenia.

Napisano

> Takie czyszczenie jest bardzo skuteczne, ale tylko po rozebraniu wtryskiwacza na części pierwsze. A

> jak go już rozbierzesz to powinieneś pewne elementy obowiązkowo powymieniać (np.

> uszczelnienia) a następnie konieczne są pomiary mikrometryczne i testy na odpowiednim

> urządzeniu i jeśli trzeba to regulacja - bez tego po samym demontażu i czyszczeniu może być

> nawet gorzej niż przed. Tyle z mojego osobistego doświadczenia.

A na koniec trzeba zakodować jego parametry na specjalnym urządzeniu.

Napisano

> Sugerujesz przemieszczenie myjki w obręb komory silnika i pracę na płynie czyszczącym?

Taka metode stosuja niektore Aso subaru przy czyszczeniu wtryskow w dieslu. Patent jest PL zutorstwa jednego z Aso i przynosi zauwazalne efekty. Aso niemcy tez zaczyna to stosowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.