Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciężko pali na zimnym

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z moim Uno 1.0 Fire z 2001r. A mianowicie samochód po nocnym postoju bardzo ciężko odpala. Bez wciśniętego gazu odpala na 3 cylindry i po chwili gaśnie. Po dodaniu gazu przy odpalaniu przez chwile pochodzi na 3 cylindry, pozniej zalaczy sie 4 cylinder i juz dobrze chodzi. Na ciepłym ten problem nie występuje. Sprawdzałem świece, po odpaleniu 1 od strony rozrządu jest cała czarna reszta w porządku. Powiedzcie mi co może być przyczyną bo już nie wiem co robić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Napisano

> Witam. Mam problem z moim Uno 1.0 Fire z 2001r. A mianowicie samochód po nocnym postoju bardzo

> ciężko odpala. Bez wciśniętego gazu odpala na 3 cylindry i po chwili gaśnie. Po dodaniu gazu

> przy odpalaniu przez chwile pochodzi na 3 cylindry, pozniej zalaczy sie 4 cylinder i juz

> dobrze chodzi. Na ciepłym ten problem nie występuje. Sprawdzałem świece, po odpaleniu 1 od

> strony rozrządu jest cała czarna reszta w porządku. Powiedzcie mi co może być przyczyną bo już

> nie wiem co robić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

zmieniałeś wspomniane świece, przewody WN, może cewka dostaje przebicia

Napisano

> Witam. Mam problem z moim Uno 1.0 Fire z 2001r. A mianowicie samochód po nocnym postoju bardzo

> ciężko odpala. Bez wciśniętego gazu odpala na 3 cylindry i po chwili gaśnie. Po dodaniu gazu

> przy odpalaniu przez chwile pochodzi na 3 cylindry, pozniej zalaczy sie 4 cylinder i juz

> dobrze chodzi. Na ciepłym ten problem nie występuje. Sprawdzałem świece, po odpaleniu 1 od

> strony rozrządu jest cała czarna reszta w porządku. Powiedzcie mi co może być przyczyną bo już

> nie wiem co robić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

LPG jak rozumiem nie masz.

Spalanie masz w normie?

bo tak na dzień dobry to sprawdzić by trza układ zapłonowy i paliwowy ( czujniki)

w gorszym przypadku takie zapalanie na 3 gary może świadczyć o początku padu UPG.

pozdr

Napisano
  • Autor

> LPG jak rozumiem nie masz.

> Spalanie masz w normie?

> bo tak na dzień dobry to sprawdzić by trza układ zapłonowy i paliwowy ( czujniki)

> w gorszym przypadku takie zapalanie na 3 gary może świadczyć o początku padu UPG.

> pozdr

LPG mam II generacji. Spalanie w normie. Świece zamieniałem nic nie pomagało. Co do UPG to nie ma objawów które wskazywałyby na jej koniec.

Dodam, że jest to MonoMotronic Bosha. Więc o aparat zapłonowy dość ciężko żeby podmienić i zobaczyć czy działa.

Napisano

> LPG mam II generacji. Spalanie w normie. Świece zamieniałem nic nie pomagało. Co do UPG to nie ma

> objawów które wskazywałyby na jej koniec.

> Dodam, że jest to MonoMotronic Bosha. Więc o aparat zapłonowy dość ciężko żeby podmienić i zobaczyć

> czy działa.

UPG na 99% miałem to samo i tak jeździłem aż wydmuchało uszczelkę wymieniłem uszczelkę i wszystko wróciło do normy

Napisano

> LPG mam II generacji. Spalanie w normie. Świece zamieniałem nic nie pomagało. Co do UPG to nie ma

> objawów które wskazywałyby na jej koniec.

To zmienia postać rzeczy. Pojeździj kilkadziesiąt km tylko na samej benzynie.

i Zobacz co wtedy się będzie działo.

> Dodam, że jest to MonoMotronic Bosha. Więc o aparat zapłonowy dość ciężko żeby podmienić i zobaczyć

> czy działa.

tam jest tylko cewka - całością zapłonu steruje komp od wtrysku.

Swoją drogą cewki w tym systemie lubiły się sypać....

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.