Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane II Czy jest jakieś fabryczne radio które czyta mp3?

Featured Replies

Napisano

Albo ma USB hmm.gif bo zmieniarki zazwyczaj liczą sobie koło 150zł a jeszcze nie mają kabla sterującego sciana.gif

Napisano

Są,ale ani w Twoim samochodzie,ani w moim nie zadziała."Tuner list" nie jest zamienny z "Update list".Niestety wejścia USB nie posiadają.

> bo zmieniarki zazwyczaj liczą sobie koło 150zł a jeszcze nie mają kabla sterującego

Pozostaje Ci w takim razie transmiter FM lub inwestycja w emulator zmieniarki. ,który kosztuje sporo.

Napisano
  • Autor

> Są,ale ani w Twoim samochodzie,ani w moim nie zadziała."Tuner list" nie jest zamienny z "Update

> list".Niestety wejścia USB nie posiadają.

> Pozostaje Ci w takim razie transmiter FM lub inwestycja w emulator zmieniarki. ,który kosztuje

> sporo.

a czy jest jakieś radio które właśnie działa razem z wyświetlaczem oryginalnym ?

Napisano

Radio pioneer'a z wyjściem na pilota,odpowiedni adapter i będzie działać Ci wyświetlacz i sterowanie pod kierownicą.

Napisano

> Radio pioneer'a z wyjściem na pilota,odpowiedni adapter i będzie działać Ci wyświetlacz i

> sterowanie pod kierownicą.

Emulator zmieniarki do fabrycznego radia wyjdzie taniej.

Napisano

> Radio pioneer'a

Nie tylko.Są też dwa rodzaje adapterów.Jeden daje możliwość wyświetlania tylko na fabrycznym ekranie,bez możliwości sterowania przy kierownicy.Drugi droższy, daje pełne sterowanie.

Napisano

Nie wiem jak z innymi markami,ale za adapter do pioneer'a p88rs ze sterowaniem pod kierownicą i działającym wyświetlaczem wyszło ok 150 zł. Można też zastosować emulator, ale wg mnie fabryczne radio gra okropnie.Nawet na fabrycznych głośnikach słychać różnicę w dźwięku.

Napisano

> fabryczne radio gra okropnie.Nawet na fabrycznych głośnikach słychać różnicę w dźwięku.

hmm.gif

W takim razie mam dębowe ucho,bo kombinowałem kiedyś z zamiarem wymiany radia i doszedłem do wniosku,że lepiej wymienić głośniki niż sprzęt. zlosnik.gif

Moim zdaniem większą radość z odsłuchu można uzyskać po wymianie samych głośników.

Oczywiście najlepiej wymienić jedno i drugie.Dołożyć wzmacniacz,wygłuszyć wnętrze i wymienić okablowanie. hehe.gif

Napisano

Ja tak właśnie zrobiłem,ale najpierw wywaliłem fabryczne radio,zamontowałem inne i na tych fabrycznych pierdziawkach była różnica. Teraz mam inne głośniki,wzmacniacz,wygłuszone drzwi i jest ok. grinser006.gif

Napisano

> a czy jest jakieś radio które właśnie działa razem z wyświetlaczem oryginalnym ?

Są adaperty do Pioneera / Alpine. Kosztują (a przynajmniej kiedyś kosztowały) worek pieniędzy.

Ale ja bym olał wyświetlacz (po odłączeniu radia pokazuje ładnie godzine i temperaturę), założył dobrze grajace radio z mp3 i do tego moduł sterujący z Izotechu:

http://www.piloty.pl/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.