Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak ściągnąć próg wew. od kierowcy

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak w temacie - doradźcie jak ściągnąć plastikowy próg wewnętrzny od strony kierowcy? Wiem że jest wciśnięty na klipsach oraz jest jedna śrubka nad wajchą do otwierania przedniej klapy tylko właśnie jak zdjąć tą wajchę? Trzeba zrobić jakieś czary mary czy gdzieś coś podważyć czy jak.....? niewiem.gif

PS. wersja 3D jeśli to ma jakieś znaczenie

Napisano

> Witam

> Jak w temacie - doradźcie jak ściągnąć plastikowy próg wewnętrzny od strony kierowcy? Wiem że jest

> wciśnięty na klipsach oraz jest jedna śrubka nad wajchą do otwierania przedniej klapy tylko

> właśnie jak zdjąć tą wajchę? Trzeba zrobić jakieś czary mary czy gdzieś coś podważyć czy

> jak.....?

> PS. wersja 3D jeśli to ma jakieś znaczenie

do zdjęcia wajchy potrzeba czary-mary chyba. Ja swoją połamałem frown.gif

Napisano
tutaj cos pisza o demontazu podnozka hmm.gif
Napisano

> Witam

> Jak w temacie - doradźcie jak ściągnąć plastikowy próg wewnętrzny od strony kierowcy? Wiem że jest

> wciśnięty na klipsach oraz jest jedna śrubka nad wajchą do otwierania przedniej klapy tylko

> właśnie jak zdjąć tą wajchę? Trzeba zrobić jakieś czary mary czy gdzieś coś podważyć czy

> jak.....?

> PS. wersja 3D jeśli to ma jakieś znaczenie

płaski duży śrubokręt i podważasz.

Wajcha na wcisk

Napisano

> płaski duży śrubokręt i podważasz.

> Wajcha na wcisk

Dokładnie wajchę wystarczy mocniej wyszarpnąć, ciągnąc w kierunku do prawych drzwi. W ostatnich kilku tygodniach wyjmowałem to z 5 razy i nic się nie połamało.

A poszycie progu po odkręceniu śruby nad wajchą wystarczy wyszarpnąć.

Napisano

> W ostatnich

> kilku tygodniach wyjmowałem to z 5 razy i nic się nie połamało.

U mnie teraz też już zdejmę bez problemu, ponieważ zatrzask jest "zużyty". Jak zdejmowałem pierwszy raz to i łomem smile.gif brałem i nie chciało puścić.

> A poszycie progu po odkręceniu śruby nad wajchą wystarczy wyszarpnąć.

A czy czasem nie trzeba jeszcze odciągnąć tylni boczek?

Napisano

> A czy czasem nie trzeba jeszcze odciągnąć tylni boczek?

jeśli masz na myśli środkowy słupek to nie, bo pod progiem jest śruba mocująca.

Napisano

> U mnie teraz też już zdejmę bez problemu, ponieważ zatrzask jest "zużyty". Jak zdejmowałem pierwszy

> raz to i łomem brałem i nie chciało puścić.

> A czy czasem nie trzeba jeszcze odciągnąć tylni boczek?

KLamka jest wciśnięta, trzeba pociągnąć z wyczuciem. MOżna delikatnie czymś podważyć od jednej storny a od drugiej palcami. Ona jest wcisnięta na kliknięcie.

Próg jest na zatrzaski i łatwo się wyciąga. Mi kiedyś warsztat popsuł klamkę (oczywiście nie przyznali się) Sam wymieniłem w ciemno to robiłemi nic się nie połamało. Też delikatnie podważasz palcami i ciągniesz mocno do góry.

Napisano

> KLamka jest wciśnięta, trzeba pociągnąć z wyczuciem. MOżna delikatnie czymś podważyć od jednej

> storny a od drugiej palcami. Ona jest wcisnięta na kliknięcie.

Tak, jest na zatrzask. Tylko zaczepy tak trzymały, że gryzłem, plułem i różne cuda robiłem a puścić nie chciał. Męczyłem się z godzinę żeby nie uległ zniszczeniu całkowitemu i służy do dzisiaj.

> Próg jest na zatrzaski i łatwo się wyciąga.

Oczywiście ze tak, tylko nie pamiętam czy czasem tylni koniec nie jest przykryty boczkiem.

Napisano
  • Autor

> Tak, jest na zatrzask. Tylko zaczepy tak trzymały, że gryzłem, plułem i różne cuda robiłem a puścić

> nie chciał. Męczyłem się z godzinę żeby nie uległ zniszczeniu całkowitemu i służy do dzisiaj.

> Oczywiście ze tak, tylko nie pamiętam czy czasem tylni koniec nie jest przykryty boczkiem.

ok dzięki wszystkim za odpowiedzi niedługo się zabiorę za zdejmowanie tej wajchy i mam nadzieję że wtedy bez problemu już zejdzie próg smile.gif

Próg jest nad tylnym boczkiem także nie ma problemu - no i do ściągnięcia tylnego boczku wystarczy odchylić próg - nie trzeba go całkowicie ściągać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.