Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa paliwa cc 900

Featured Replies

Napisano

Witam ! Jestem w trakcie swapa z 700 na 900spi i mam problem z pompą... Chciałbym uniknąć wymiany całego zbiornika i z tąd pytanie :Da radę zastosować jakąś inną pompę np. zewnętrzną tak żeby zbiornik z 700 mógł zostać ? Albo da sie jakoś przerobić zbiornik pod elektryczną pompę ?

Napisano

Gdzieś obiło mi się że jakaś elektryczna pompa chyba z poloneza trucka może być ale pewny jestem 50/50

Napisano

> Gdzieś obiło mi się że jakaś elektryczna pompa chyba z poloneza trucka może być ale pewny jestem

> 50/50

mialem taka kiedys i dzialalo przy 1.2

Napisano

> Gdzieś obiło mi się że jakaś elektryczna pompa chyba z poloneza trucka może być ale pewny jestem

> 50/50

Elektryczna pompka z trucka była bardzo chodliwa swego czasu.Kosztowała ponad 200 zł, a można było ją zajumać w 30 sek.Nasz służbowy truck 2 razy był holowany z tego powodu.

Pytanie-ile teraz kosztuje taka pompka? icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Czyli jest rozwiązanie mam rozumieć ? Więc zbiornik z 700 moge zostawić , tylko po drodze na wężyku zainstalować pompkę ? A może ona być w komorze silnika ?

Napisano

> Czy np. taka pompa by sie nadała ? klik

Powinna ok.gif Ciśnienie ma do 4Bar, więc spokojnie do mpi da nawet radę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Powinna Ciśnienie ma do 4Bar, więc spokojnie do mpi da nawet radę

To super ! To zaoszczędzi mi dużo roboty i kasy... A jeszcze pytanie : Gdzie ją najlepiej zamontować ? Może być w komorze silnika ? Czy z tyłu przy baku ?

Napisano

> To super ! To zaoszczędzi mi dużo roboty i kasy... A jeszcze pytanie : Gdzie ją najlepiej

> zamontować ? Może być w komorze silnika ? Czy z tyłu przy baku ?

ja mialem za akumulatorem i chodzila bardzo glosno gdyz paliwo nie szlo grawitacyjnie tylko musiala sobie ciagna.

Napisano

> To super ! To zaoszczędzi mi dużo roboty i kasy... A jeszcze pytanie : Gdzie ją najlepiej

> zamontować ? Może być w komorze silnika ? Czy z tyłu przy baku ?

Może bezpiecznie byłoby ją zamontować gdzieś w okolicy zbiornika paliwa/filtra paliwa pod podłogą? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Może bezpiecznie byłoby ją zamontować gdzieś w okolicy zbiornika paliwa/filtra paliwa pod podłogą?

dodam tylko tak poza tematem że 700 nie ma przystosowanych przewodów paliwowych do układu ciśnieniowego i te 4bary to raczej bym nie ryzykował i zmienił przynajmniej przewody na sportingowe jak już bak chcesz zostawić

Napisano
  • Autor

> dodam tylko tak poza tematem że 700 nie ma przystosowanych przewodów paliwowych do układu

> ciśnieniowego i te 4bary to raczej bym nie ryzykował i zmienił przynajmniej przewody na

> sportingowe jak już bak chcesz zostawić

czyli i tak źle i tak nie dobrze... A bak od 900 z pompą : przewody mogą zostać ? czy też won ?

Napisano

> czyli i tak źle i tak nie dobrze... A bak od 900 z pompą : przewody mogą zostać ? czy też won ?

powiem tak:

działać będzie działać ale w razie jakiegoś nieszczęścia to metalowe przewody się nie spalą a plastik się spali. (Przeżyłem pożar samochodu i ogień zatrzymał się właśnie na metalowym przewodzie, gdyby był plastikowy pewnie bym już auta nie miał). A więc: Diecezja należny do ciebie

Napisano

wywal oryginalne przewody i pusc sobie jedna rurke miedziana 8mm + oblutowac poczatek i koniec i druga rurke 6mm na powrot i problemu nie bedzie.

Napisano

> wywal oryginalne przewody i pusc sobie jedna rurke miedziana 8mm + oblutowac poczatek i koniec i

> druga rurke 6mm na powrot i problemu nie bedzie.

wazne zeby nie byly plastikowe. moim zdaniem nawet w 700 nie powinny byc plastikowe, przeciez to kwestia bespieczenstwa

Napisano
  • Autor

> wazne zeby nie byly plastikowe. moim zdaniem nawet w 700 nie powinny byc plastikowe, przeciez to

> kwestia bespieczenstwa

Czyli wiem kolejną ważną rzecz... Ciągle jeszcze gryzie mnie problem samej pompy... Czy ta zewnętrzna , czy zmieniać cały zbiornik...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.