Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe zasady naliczania punktów - pytanie

Featured Replies

Napisano

Ostatnio nieco się zmieniły zasady. I mam ja sobie kilka punktów z października 2011. Czy one "działają" jeszcze według starych zasad, i w październiku 2012 kasują mi się, czy przechodzą na nowe zasady? Czy mam jakby równocześnie konto "stare" i "nowe"?

Napisano

> To powiedzcie od razu jak się zmieniły bo ja nie w temacie

otoototot

Napisano
  • Autor

> Prawo nie działa wstecz.

Czyli kasują się w październiku. A gdybym teraz zdobył jeszcze jakieś i przekroczył częścią starych i reszta nowych to co? Troszkę mało wyczerpująca odpowiedź 270751858-jezyk.gif

Napisano

> to zdaje się teraz weszło...

">wjeżdżanie między pojazdy w kolumnie (dwa punkty)"

To dotyczy też motocykli i skuterów ??

Napisano

> Czyli kasują się w październiku. A gdybym teraz zdobył jeszcze jakieś i przekroczył częścią starych

> i reszta nowych to co? Troszkę mało wyczerpująca odpowiedź

Dalej jest tak samo z naliczaniem .... przecież limit się nie zmienił , tylko teraz za to samo wykroczenie dostaniesz więcej.

Napisano
  • Autor

> Dalej jest tak samo z naliczaniem .... przecież limit się nie zmienił , tylko teraz za to samo

> wykroczenie dostaniesz więcej.

Ale jak zrozumiałem obecne są trzymane dłużej i są nieco inne konsekwencje przekroczenia inneo zreszta limitu. Dobrze myślę?

Napisano

> Ale jak zrozumiałem obecne są trzymane dłużej i są nieco inne konsekwencje przekroczenia inneo

> zreszta limitu. Dobrze myślę?

nie wiem o co Ci chodzi, przekraczas 24 pkt dostajesz wezwanie do oddania prawa jazdy co ma do tego czy dostałeś 3 razy po 10 za jakies wykroczenie czy 2 razy po 15 punktów ?

Napisano
  • Autor

OK doczytałem w międzyczasie, coś mi się obiło o uszy, że poprzeczka będzie znacznie wyżej niż 24 obecne, ale też będą ważne nie rok, a dłużej, ale to chyba był jakis projekt co nie wszedł, a zmieniły się tylko liczby punktów za wykroczenie.

W sumie, z moją niewielka wiedzą początkową powinienem był zacząć wątek od co się zmieniło? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> W sumie, z moją niewielka wiedzą początkową powinienem był zacząć wątek od co się zmieniło?

ten artykuł wprowadza nieco w błąd, ponieważ na początku pisze zmiana 'sposobu naliczania punktów' , a tak naprawdę sposób jest ten sam i nic poza WYSOKOŚCIĄ punktów za dane wykroczenie się nie zmieniło.

Napisano

> Ostatnio nieco się zmieniły zasady. I mam ja sobie kilka punktów z października 2011. Czy one

> "działają" jeszcze według starych zasad, i w październiku 2012 kasują mi się, czy przechodzą

> na nowe zasady? Czy mam jakby równocześnie konto "stare" i "nowe"?

punkty otrzymales w pazdzierniku i taki masz stan konta

w kwestii waznosci ich nic sie nie zmienilo wiec nie wiem skad to pytanie

Napisano

> Czyli kasują się w październiku. A gdybym teraz zdobył jeszcze jakieś i przekroczył częścią starych

> i reszta nowych to co? Troszkę mało wyczerpująca odpowiedź

to jest nieistotne - punkty niezaleznie wg ktorego taryfikatora wazne sa 12 m-cy od chwili otrzymania

Napisano

> to jest nieistotne - punkty niezaleznie wg ktorego taryfikatora wazne sa 12 m-cy od chwili

> otrzymania

nie czytasz wątku czy jak ?? problem wyjaśniony , zrozumiany a Ty się teraz budzisz grinser006.gif

Napisano

> "

> To dotyczy też motocykli i skuterów ??

A motocykl i motorower to nie pojazd?

Napisano

> nie wiem o co Ci chodzi, przekraczas 24 pkt dostajesz wezwanie do oddania prawa jazdy

Dostajesz wezwanie na wykonanie kursu reedukacyjnego.

Napisano

> Dostajesz wezwanie na wykonanie kursu reedukacyjnego.

przychodzi pismo ( w sumie kilka , z policji , wydz. komunikacji ) , oddajesz PJ , dostajesz skierowanie na psychotesty , jak przejdziesz psychotesty to dostajesz od swojego wydziału komunikacji kwit , dzięki któremu podchodzisz do egzaminu teoretycznego i praktycznego w WORDzie (oczywiście płacisz za egzamin i za psychotesty ) , masz miesiąc na zdanie ;

wiem , bo to zaliczyłem już , tylko że ja miałem dwa egzaminy bo mam B i C , a te wszystkie atrakcje miałem przez przekroczenie prędkości kilka razy , nic innego , suma sumarum , zainwestowałem w końcu w CB , prawko oczywiście odzyskałem

Napisano

> przychodzi pismo ( w sumie kilka , z policji , wydz. komunikacji ) , oddajesz PJ , dostajesz

> skierowanie na psychotesty , jak przejdziesz psychotesty to dostajesz od swojego wydziału

> komunikacji kwit , dzięki któremu podchodzisz do egzaminu teoretycznego i praktycznego w

> WORDzie (oczywiście płacisz za egzamin i za psychotesty ) , masz miesiąc na zdanie ;

> wiem , bo to zaliczyłem już , tylko że ja miałem dwa egzaminy bo mam B i C , a te wszystkie

> atrakcje miałem przez przekroczenie prędkości kilka razy , nic innego , suma sumarum ,

> zainwestowałem w końcu w CB , prawko oczywiście odzyskałem

Tak było.

Obecnie już nie.

Napisano

> z tego co wiem , to tak będzie dopiero w 2013r

Niestety, z uwagi na bełkotliwy szum informacyjny, jaki wywołały media przestałem już śledzić sprawę.

ZTCP to miało wejść to razem z nowym taryfikatorem.

Napisano
  • Autor

> Tak było.

> Obecnie już nie.

w koncu dotykasz sedna dlatego prosze o rozwiniecie jak jest teraz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.