Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo 1.9 TD

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów.

Mam pytanie bo ostatnio braciak kupił sobie Bravo 1.9 TD które coś dziwnie jedzie bo jadąc np na 4 biegu i mając 1800obr strasznie ciężko się rozpędza. Jak przekroczy 2300obr to już lepiej jedzie i to czuć bardzo mocno. Ogólnie od 2000 w dół auto nie jedzie wogóle. Czy to normalne przy tych rodzajach silników?

Napisano

normalne, ogolnie to z tym motorem wcale nie jezdzi, mialem cos takiego i masakra byla, ale za to bardzo tania bo na bio jezdzilem

Napisano

wymienić filtr paliwa, powietrza jak to nie pomoże zmierzyć ciśnienie doładowania i jak się zachowuje

Napisano
  • Autor

> wymienić filtr paliwa, powietrza jak to nie pomoże zmierzyć ciśnienie doładowania i jak się

> zachowuje

Dziwne jest ot że jak przekroczy np na 1,2 czy 3 biegu 3000obr to idzie jak meserszmit a po niżej to jest bida z nędzą.

Napisano

Może ktoś kombinował przy turbinie i pokręcił nakrętkami od sztangi , bo doładowanie powinno być odczuwalne już przy jakiś 2 tys. obr .

Ale najpierw trzeba sprawdzić czy układ dolotowy jest całkiem szczelny , szczególnie za turbo i czy cięgno chodzi płynnie .

Napisano
  • Autor

> Może ktoś kombinował przy turbinie i pokręcił nakrętkami od sztangi , bo doładowanie powinno być

> odczuwalne już przy jakiś 2 tys. obr .

> Ale najpierw trzeba sprawdzić czy układ dolotowy jest całkiem szczelny , szczególnie za turbo i czy

> cięgno chodzi płynnie .

Przy 2000obr to czuć tylko na 1 i 2 bo na 3 to już ciężej się rozpędzać a na pozostałych biegach można zapomnieć o jakiejś przyjemnej jeździe. Ogólnie dzisiaj przy wymianie oleju oglądnąłem auto od spodu i zauważyłem na wężu przy IC (tym górnym) oleistą maź i trzeba to będzie sprawdzić. Pytanie czy na tym górnym wężu powinna być taka dodatkowa osłona tego węża cienka na jakieś 2-3mm ?

Napisano

> zauważyłem na wężu przy IC (tym górnym) oleistą maź i trzeba to będzie

> sprawdzić.

U mnie trochę lepkiego pyłu jest przy wylocie z IC .

Jako że odma jest podpięta do ssania turbo , więc trochę skroplonych par oleju zawsze się wydostanie przez nieszczelności układu dolotowego .

Sprawdź opaski i węże , powycieraj je i za jakiś czas obejrzyj czy nadal tak się dzieje ok.gif

> Pytanie czy na tym górnym wężu powinna być taka dodatkowa osłona tego węża cienka

> na jakieś 2-3mm ?

W JTD jest taka cienka , gęsta siatka na dł. ok. 40cm .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.