Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 307 2.0 Hdi 90 Km - akumulator

Featured Replies

Napisano

witam kolegów. Z dniem dzisiejszym padł mi akumulator w moim samochodzie. Stary był 70 Ah 680 A, i moje pytanie czy taki jest dobry do tego silnika. Mam to auto od niedawna a nie mogę znaleźć żadnych informacji. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> witam kolegów. Z dniem dzisiejszym padł mi akumulator w moim samochodzie. Stary był 70 Ah 680 A, i

> moje pytanie czy taki jest dobry do tego silnika. Mam to auto od niedawna a nie mogę znaleźć

> żadnych informacji. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

> Pozdrawiam

myślę że spokojnie. Do 2.0 diesla (Kia) pakowałem akumulator 74Ah a najwazniejszy dla Ciebie w ON'ie jest prąd rozruchowy i Twoje 680A wystarczy.

Napisano

> myślę że spokojnie. Do 2.0 diesla (Kia) pakowałem akumulator 74Ah a najwazniejszy dla Ciebie w

> ON'ie jest prąd rozruchowy i Twoje 680A wystarczy.

Ja mam Centrę Futura 64Ah 640A. Daje radę pomimo mojej nazbyt miejskiej jazdy.

Napisano

> witam kolegów. Z dniem dzisiejszym padł mi akumulator w moim samochodzie. Stary był 70 Ah 680 A, i

Dobierz sobie odpowiednia Varte smile.gif i nie bedzie problemow...

Napisano

> Ja mam Centrę Futura 64Ah 640A. Daje radę pomimo mojej nazbyt miejskiej jazdy.

Taką katalog niby poleca do tego wozidła wink.gif Też mam w stilo 1.9jtd i polecam , dobry sprzęt

Napisano

Zakładaj coś o pojemności 65- 75 Ah . Oczywiście weź pod uwagę taki parametr jak cena i rozmiar akumulatora. Żeby się zmieścił pod maskę.

Napisano

Hi

Czy przed wymianą akumulatora, miałeś przez jakiś czas dodatkowy sygnał dźwiękowy przy uruchamianiu silnika ?

Pozdrawiam

MaciekZ

Napisano
  • Autor

witam po pewnym czasie. Akumulator juz zmieniony. Wybór padł na centre future 72Ah i 72A. powodem była cena (349zł) oraz fakt że cała moja rodzinka jeździ na tych akumulatorach lata i sobie chwali. zobaczymy jak będzie w moim przypadku cool.gif

> Hi

> Czy przed wymianą akumulatora, miałeś przez jakiś czas dodatkowy sygnał dźwiękowy przy

> uruchamianiu silnika ?

> Pozdrawiam

> MaciekZ

Wiesz co szczerze Ci powiem że nie pamiętam żebym coś takiego zauważył. Nie chodzi Ci może o komunikat "Economy mode"??

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...
Napisano

> witam po pewnym czasie. Akumulator juz zmieniony. Wybór padł na centre future 72Ah i 72A. powodem

> była cena (349zł) oraz fakt że cała moja rodzinka jeździ na tych akumulatorach lata i sobie

> chwali. zobaczymy jak będzie w moim przypadku

> Wiesz co szczerze Ci powiem że nie pamiętam żebym coś takiego zauważył. Nie chodzi Ci może o

> komunikat "Economy mode"??

> Pozdrawiam

powiedzcie koledzy jak wymienic akus w tym peugeocie..? bo ojciec ma na wykonczeniu aku a nie mam zielonego pojecia jak go wytargac z pod tej maski.. oslabiony.gif

Napisano

> powiedzcie koledzy jak wymienic akus w tym peugeocie..? bo ojciec ma na wykonczeniu aku a nie mam

> zielonego pojecia jak go wytargac z pod tej maski..

Jeśli masz 2.0HDi (jak u mnie):

Odkręcić obejmę spinającą plastikową rurę i przepływomierz. Wyciągnąć puchę filtra wraz z przepływką.

Rozpinasz klemy (przed rozpięciem zaczekaj na uśpienie się BSI - tzn. do momentu gdy zgaśnie wyświetlacz przebiegu w zegarach).

Ściągasz osłonę aku.

Od strony silnika będziesz miał śrubę trzymającą aku - klucz 10-tka jak dobrze pamiętam.

Składasz w odwrotnej kolejności.

Napisano
  • Autor

ściągasz plastikową osłonę, dobrze jest odkręcic całą puszkę filtru powietrza, po lewej stronie akumulatora masz śrubkę która trzyma uchwyt aku, odkręcasz, wyjmujesz aku, a po założeniu nowego czynności wykonujesz w drugą stronę wink.gif

Napisano

> ściągasz plastikową osłonę, dobrze jest odkręcic całą puszkę filtru powietrza, po lewej stronie

> akumulatora masz śrubkę która trzyma uchwyt aku, odkręcasz, wyjmujesz aku, a po założeniu

> nowego czynności wykonujesz w drugą stronę

dzieki 20.GIF

wymienione cfaniak.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.