Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wersje wyposażenia Cromy II po FL

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku,

Czy ktoś posiada pdf'a lub w innej formie wersje wyposażenia Cromy II po FL. Były chyba 3? Business, dynamic i emotion. Chodzi o porównanie tak bym wiedział co i jak wink.gif

Napisano

> Business, dynamic i emotion. Chodzi o porównanie tak bym wiedział co i jak

Nie wiele to da bo na każdy rynek była inna konfiguracja - poza tym nawet w okresie czasowym sie to zmieniało....

Napisano
  • Autor

> Nie wiele to da bo na każdy rynek była inna konfiguracja - poza tym nawet w okresie czasowym sie to

> zmieniało....

Dzięki za informację. A tak konkretnie chodzi mi o:

- czy np: konkretna wersja wymuszała felgi 17, 18 itp?

- różnice między dynamic a emotion

Napisano

Ja mam Emotiona przed FL, i w swiadectwie homolgacji jak i odbioru auta pisze ze sa 16, a od poczatku bylu założone 17'' zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dzięki za informację. A tak konkretnie chodzi mi o:

> - czy np: konkretna wersja wymuszała felgi 17, 18 itp?

> - różnice między dynamic a emotion

poka auto to ocenimy co ma a czego nie ma smile.gif

Napisano

> Dzięki za informację. A tak konkretnie chodzi mi o:

> - czy np: konkretna wersja wymuszała felgi 17, 18 itp?

> - różnice między dynamic a emotion

18" zawsze była opcją dodatkową...

Dynamic zazwyczaj nie ma podwójnej podłogi w bagażniku, ma 7 poduszek a nie 9 i nie ma w tylnej kanapie mocowania na kubki w podlokietniku....

Napisano

> 18" zawsze była opcją dodatkową...

> Dynamic zazwyczaj nie ma podwójnej podłogi w bagażniku, ma 7 poduszek a nie 9 i nie ma w tylnej

> kanapie mocowania na kubki w podlokietniku....

Mam dynamic z 2005, mam 9 poduch, podwójną podłogę bagażnika ale rzeczywiście nie mam w podłokietniku tylnym uchwytów na kubki frown.gif i nie mam asr

Napisano

Z tym wyposazeniem to bylo roznie, Ja tez mam emotiona a nie bylo w standardzie relingow sick.gif

Napisano

> 18" zawsze była opcją dodatkową...

> Dynamic zazwyczaj nie ma podwójnej podłogi w bagażniku, ma 7 poduszek a nie 9 i nie ma w tylnej

> kanapie mocowania na kubki w podlokietniku....

18 byly chyba standardem w Emotion 2,4

Napisano

> 18 byly chyba standardem w Emotion 2,4

Według moich danych nie.... ale tak jak wcześniej pisałem może na danym rynku w danym czasie tak...

Napisano

Mam Emotion 2009 czerwiec

i mam:

-relingi

-ASR,ESP i nie wiem co jeszcze

-hill holder(niedawo odkryty)

-roletki z tylu

-tempomat

-klima 2 stref-DPFa

-skladane przednie parcie jako stolik?????

-ciemne szyby yl

-podwojny bagaznik

-lusterka skladane

-felunek 17"

-poduszek cala masa, pewnie 9 z kolanowa

-podlokietnik tyl ze schowkiem i uchwytem na napoje

-jakies ISOFIX

-smooker kit wink.gif jak w PRLu w duzym fiacie, w kazdych drzwiach popielniczka smile.gif)))

-tylko 120KM ale naprawde daje rade.

A co ma jeszcze sam nie wiem, mowili w ASO ze na bogato jest az sie dziwili ze gwarancja na 3 lata byla wykupiona i 120tkm na silnik,kupilem z 131tkm

Napisano

Pdf-a nie mam, ale na włoski rynek było aż 5 wersji wyposażenia. Na polski 3 wersje. Przy czym faktycznie z fiatem jest odwieczny problem, tzn. jeśli coś nazywa się Dynamic, to nie koniecznie ma wyposażenie Dynamica, może mieć wyższe albo niższe albo faktycznie akurat hehe.gif

Napisano

A jam Dynamic-a przed Fl i:

- ABS, ASR, HH i kontrolę trakcji

- Nie mam podwójnej podłogi w bagażniku

- Mam 7 poduszek

- Koła 17 ''

- Tempomat

- Klima 2 strefowa

- Brak roletek w oknach z tyłu

- Brak uchwytu na kubki w podłokietniku tylnym

- Mam hamulce z wersji 200 km (większa średnica, tył tarcze wentylowane itp)

- Mam (a w zasadzie miałem DPF)

Ile samochodów, tyle wariacji wyposażenia.

ok.gif

Napisano

> A jam Dynamic-a przed Fl i:

> - ABS, ASR, HH i kontrolę trakcji

> - Nie mam podwójnej podłogi w bagażniku

> - Mam 7 poduszek

> - Koła 17 ''

> - Tempomat

> - Klima 2 strefowa

> - Brak roletek w oknach z tyłu

> - Brak uchwytu na kubki w podłokietniku tylnym

> - Mam hamulce z wersji 200 km (większa średnica, tył tarcze wentylowane itp)

> - Mam (a w zasadzie miałem DPF)

> Ile samochodów, tyle wariacji wyposażenia.

Dynamic przed FL - wszystko tak samo z tym że, koła 16 i inne hamulce - ale to z racji rocznika

Napisano

Croma 2007 wersja Emotion w standardzie

-Bixenon

-Blue&me

-Przyciemniane szyby

-roletki w tylnych oknach

-9 poduszek powietrznych

-climatronic 2 strefowy

-podwojna podloga

-ABS, ASR, HH i kontrolę trakcji

-uchwyty na kubki w tylnym podlokietniku

-przedni fotel pasazera skladany w stolik

-17 calowe alumy

-ori alaram

-czujniki parkowania

-hamulce z wersji 120KM sick.gif

Napisano

> -ABS, ASR, HH i kontrolę trakcji

Gwoli ścisłości: to jest to samo. Pewnie chodziło Ci o ESP.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Znalazłem u siebie PDF-a Croma z 2009 roku chyba włoski cena w euro....

Tylko jak go tu umieścić ? hmm.gif

Napisano

> Gwoli ścisłości: to jest to samo. Pewnie chodziło Ci o ESP.

> Pozdrawiam BAS

Tak dokladnie wink.gif

Dzieki za poprawke wink.gif

Napisano

> Znalazłem u siebie PDF-a Croma z 2009 roku chyba włoski cena w euro....

> Tylko jak go tu umieścić ?

Moze wrzucic go na jakis serwer i ludzie sobie sciagna.

Napisano

> Pozdrawiam BAS

Wiadomo, że chodziło mi o ESP, a ESP to nie to samo co ASR ok.gif owszem te układy idą w parze, ale ..... ok.gif

Napisano
  • Autor

> poka auto to ocenimy co ma a czego nie ma

Zacząłem wstępnie rozglądać się więc chciałbym wiedzieć co, jak i gdzie wink.gif

Niestety najczęściej ogłoszenia są kiepsko opisane, a sprzedający nie wiedzą co dokładnie mają. Niestety głównie auta ściągnięte i poleasingowe. Stąd chciałbym wiedzieć jakie są wersje i co mają.

M.in. jest coś takiego http://otomoto.pl/fiat-croma-emotion-C22688869.html

Napisano

Tez mam emotiona i brak relingow, tylko ze moja Croma jest z przed FL.

Napisano

> M.in. jest coś takiego http://otomoto.pl/fiat-croma-emotion-C22688869.html

brak na klapie lotki

W załączniku PDF z opcjami dla Cormy II po FL... sa tam numery/kody.. te same numery znajdziesz na karteczkach w komorze silnikowej i na podstawie nich możesz stwierdzić co ma lub czego niema dana croma na pokładzie...

286080200-cennik.JPG

286080200-listino_croma_settembre.pdf

Napisano
  • Autor

> brak na klapie lotki

Lotkę mają wszystkie po FL?

> W załączniku PDF z opcjami dla Cormy II po FL... sa tam numery/kody.. te same numery znajdziesz

> na karteczkach w komorze silnikowej i na podstawie nich możesz stwierdzić co ma lub czego

> niema dana croma na pokładzie...

Dzięki.

Napisano

> Lotkę mają wszystkie po FL?

> Dzięki.

Widziałem tylko 2 które nie miały.... jedna miała ja urwaną - zostały otwory i ta....

Napisano

> Pozdrawiam BAS

Zawsze ESP składa się z 4 układów: MSR/ASR, HBA i HH? Możliwe jest, że niektóre ESP nie mają wszystkich 4 układów? mają np. MSR/ASR i HBA, bez HH? To byłaby praktyczna informacja przy zakupie.

Napisano

> Zawsze ESP składa się z 4 układów: MSR/ASR, HBA i HH? Możliwe jest, że niektóre ESP nie mają

> wszystkich 4 układów? mają np. MSR/ASR i HBA, bez HH? To byłaby praktyczna informacja przy

> zakupie.

Na ESP składają się:

- ESP,

- ASR,

- ABS,

- EBD,

- MSR.

Na ASR składają się:

- ASR,

- ABS,

- EBD,

- MSR(tego nie jestem pewien, ale raczej tak).

Na ABS składają się;

- ABS,

- EBD.

EDIT: HBA i HH nie są technicznie wymagane, na pewno przy ESP w Krowie jest też HBA i HH, w Stilo jest tylko HBA.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Ja szukam Cromy już od 3 m-cy, na razie tylko we Włoszech pojawiły się, takie które mnie mogłyby

> interesować... Cięzki temat z tym zakupem Cromy II po FL

Zakup godnego uwagi auta w Polsce jest trochę jak szukanie dziewicy w haremie wink.gif

Napisano

Koledzy, czytam ten wątek i wnioskuję, że najwyższą wersją wyposażenia w cromie jest emotion. Tak jest w rzeczywistości?

I jeszcze jedno pytanie, może niekoniecznie związane z wyposażeniem. Świta mi pomysł by przesiąść się ze stilo mw do cromy - napiszcie mi która wersja cromy sprawia najmniej problemów - chciałbym taki odpowiednik stilo 1.9 JTD 115KM. Naczytałem się o DPF i itp i się gubię. Chciałbym nie mieć stresa jeśli chodzi o silnik czyli mieć tak jak z 1.9JTD.

Napisano

> Koledzy, czytam ten wątek i wnioskuję, że najwyższą wersją wyposażenia w cromie jest emotion. Tak

> jest w rzeczywistości?

> I jeszcze jedno pytanie, może niekoniecznie związane z wyposażeniem. Świta mi pomysł by przesiąść

> się ze stilo mw do cromy - napiszcie mi która wersja cromy sprawia najmniej problemów -

> chciałbym taki odpowiednik stilo 1.9 JTD 115KM. Naczytałem się o DPF i itp i się gubię.

> Chciałbym nie mieć stresa jeśli chodzi o silnik czyli mieć tak jak z 1.9JTD.

To kup 120 MJTD bez DPF-a wersja z Polski ... do 2008 nie miały

Napisano

> To kup 120 MJTD bez DPF-a wersja z Polski ... do 2008 nie miały

Ja mam 150 MJTD 2010 wersja z Polski i DPF-u nie mam. DPF standardowo są w Cromach z automatem a do reszty wkładali na życzenie klienta.

Napisano

> Ja mam 150 MJTD 2010 wersja z Polski i DPF-u nie mam. DPF standardowo są w Cromach z automatem a do

> reszty wkładali na życzenie klienta.

Co się tak uwzięliście na ten DPF? Mam i jestem zadowolony, jest bezobsługowy i dzięki niemu nie "sadzuję" innych uczestników ruchu. Problemem we wszystkich silnikach JTDm jest zawór EGR, dodatkowo w 150 - tkach klapy wirowe. Wzrost spalania spowodowany DPF po dość dokładnych obliczeniach to 0,1 litra na 100 km.

Napisano

Wzrost spalania spowodowany DPF po dość dokładnych

> obliczeniach to 0,1 litra na 100 km.

Jak więc widać jest o co powalczyć biglaugh.gifok.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Co się tak uwzięliście na ten DPF?

Mi on nie przeszkadza.... smile.gifhehe.gif

Napisano

> Mi on nie przeszkadza....

Ja tez nie wiem o co tyle szumu

Wystarczy ogarnac temat i do 800-1000km pojechac troche naokolo do domu i po temacie.

Wiadomo do miasta na 5-8km i garaz bez sensu takie auto

Ja raz w miesiacu mam traske 350km wiec akurat sie zalapuje:)

Wszystko mozna usunac.

Dobrze ze to suchy DPF i na dlugi, a nie jak we feancuzach na 180ykm i out i jeszcze plyn trzeba lac za 600zl:)

Jesli ktos chce auto nie 15-10 letnie a cos nowszego to nie unikniemy bolaczek konstrukcyjnych.

Napisano

Dostal kolega mojego priva??

Napisano

Na kazdym zdjeciu widac czujniki wink.gif

Juz kolega wstawial Crome z 2009 roku z podobna cene, i jak dla mnie to za tanio cos.

Napisano

> Na kazdym zdjeciu widac czujniki

> Juz kolega wstawial Crome z 2009 roku z podobna cene, i jak dla mnie to za tanio cos.

za tanio podejrzane, za drogo, przegiecie

Ok, zgodze sie,ze auto wypicowane, miernik lakieru w dlon, wjazd do ASO i za 250-400zl spradza czy warto.

przyzwoite wyposazenie, tylko tylny zderzak jakby inny odcien, ale to nie ma znaczenia bo moze to tylko szkoda parkingowa byla albo wjazd w dupe po siedzenia, nie zopbaczysz nie uwierzysz:)

Napisano

Ty wiesz co kupiles widziales co jest z autem, ze zderzaki rysy maja drzwi to i cena nizsza, a tutaj nie wiadomo wink.gif

Po za tym popatrz na autoscout, automobile. ile kosztuja w Belgii, Niemczech takie Cromy, taka jak ja mam kosztuje kolo 9000 Euro a mam z 2007 roku auto.

I ta Croma tez juz jakis czas wisi na allegro.

Napisano

> Ty wiesz co kupiles widziales co jest z autem, ze zderzaki rysy maja drzwi to i cena nizsza, a

> tutaj nie wiadomo

> Po za tym popatrz na autoscout, automobile. ile kosztuja w Belgii, Niemczech takie Cromy, taka jak

> ja mam kosztuje kolo 9000 Euro a mam z 2007 roku auto.

> I ta Croma tez juz jakis czas wisi na allegro.

Cromy kupuje się we Włoszech, duży wybór i dobre ceny, gorzej ze stanem blacharskim - wgnioty i obcierki są powszechne.

Napisano

> Cromy kupuje się we Włoszech, duży wybór i dobre ceny, gorzej ze stanem blacharskim - wgnioty i

> obcierki są powszechne.

Gdyby zderzaki przytarte, to nie problem, bo idzie je polakierowac, ale jak juz blachy to tak srednio sick.gif

I nie wiem na ile w tym prawdy, ale gdyby bylem sie spytac goscia czy sprowadzil by mi upatrzona Crome z Wloch, to powiedzial ze nie bo tam sa problemy ze auta sa w leasing,ktory jest nie splacony, a auta tak sprzedaja.

Napisano

> Gdyby zderzaki przytarte, to nie problem, bo idzie je polakierowac, ale jak juz blachy to tak

> srednio

> I nie wiem na ile w tym prawdy, ale gdyby bylem sie spytac goscia czy sprowadzil by mi upatrzona

> Crome z Wloch, to powiedzial ze nie bo tam sa problemy ze auta sa w leasing,ktory jest nie

> splacony, a auta tak sprzedaja.

Wgnioty w blachach bez odprysku lakieru nie są problemem, wyspecjalizowane firmy robią to bez lakierowania. Znajomy ostatnio sprowadził auto po gradzie - wyglądało masakrycznie, całkowity koszt naprawy 1800 zł, z zachowaniem oryginalnego lakieru.

Napisano

> Po zerknięciu na poniższe ogłoszenie ktoś ma uwagi?

Nie.... jechać i organoleptycznie obmacać...

Napisano

> Gdyby zderzaki przytarte, to nie problem, bo idzie je polakierowac, ale jak juz blachy to tak

> srednio

> I nie wiem na ile w tym prawdy, ale gdyby bylem sie spytac goscia czy sprowadzil by mi upatrzona

> Crome z Wloch, to powiedzial ze nie bo tam sa problemy ze auta sa w leasing,ktory jest nie

> splacony, a auta tak sprzedaja.

Moja tez byla w leasingu wczesniej.

leasing wydaje taki KWIT z hologramem, ze auto jest do opuszczenia wloch.

Niestety sciaganie z wloch to problem bo:

-tablice wywozowe kosmos drogi, jakos kombinuja przez niemcy.

-wloski malo kto zna wink.gif

-procedura wymeldowania tra dlugo (kilka dni) wiec obowiazkowa wycieczka

-z laweta niestety daleko.

Wlochy to od 1000 do 2500km z polski(z wroclawia)

Upatrzylem fajna cromke niedrogio ale 1900km,

Kupilem od niemieckiej formy co zajmuje sie skupem i sprzedaza, auto jezdzi, wszystko narazie gra, DPF jak talala, klap nie ma, a ze ocierki:0

okleilem folia w metaliku do auti nikt postronny tego nie widzi, a jak sie trafi ocierka boku calego...to sie pomaluje i tyle:)

Ale sie napisalem

A przy okazji, czy w 8V zawory sie ustawia czy nie???? A jesli tak to co ile?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.