Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana rozrządu w Stilo 1.4 16v - prośba o doradzenie.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Dzwoń mi wyszło ~ 870 minus tam jakieś 60zł

> Najbardziej interesuje mnie co oni tam za "orginały" Fiata mają

U nas w FAP dają wyłącznie Original Ricambi.

Napisano

> W Bielsku-B na ul. Katowickiej w serwisie przyfabrycznym koszt wymiany 300zł (z pompą) natomiast

> części (Original Ricambi) u nich kosztują (po rabacie) 390zł brutto. Razem wyjdzie 690 zł.

> W pozostałych ASO w Bielsku koszt od 250-300zł za robociznę.

yyy gdzie Ty masz jeszcze ASO w BB, bo z tego co wiem, jest jedno. Szeliga na Pokoju nie ma autoryzacji, na Orzeszkowej już od lat nie mają.

Najbliższe ASO sa w Cieszynie, Kozach i Pszczynie.

A poprawka, jeszcze OBR Bosmal ma autoryzację.

Napisano
  • Autor

> yyy gdzie Ty masz jeszcze ASO w BB, bo z tego co wiem, jest jedno. Szeliga na Pokoju nie ma

Ja nie wiem czy dzisiaj mają na pokoju i orzeszkowej, ale mieli. Jednak je też wliczyłem jako autoryzowane, bo ludzie nadal Ci sami.

No i na Katowickiej jest:

http://www.centrumsprzedazy.fiat.pl/kontakt-3.html

Skoro piszą serwis gwarancyjny to znaczy że mają autoryzację - jak rozumiem?

Nie zmienia to faktu, że ceny maja podobne 250-300zł za usługę.

Napisano

> yyy gdzie Ty masz jeszcze ASO w BB, bo z tego co wiem, jest jedno. Szeliga na Pokoju nie ma

> autoryzacji, na Orzeszkowej już od lat nie mają.

> Najbliższe ASO sa w Cieszynie, Kozach i Pszczynie.

> A poprawka, jeszcze OBR Bosmal ma autoryzację.

z tych co wymieniłeś jak ja wymienialem to obdzwoniłem wcześniej wszystkich, najtaniej wyszlo w Kozach...

Wojtas a z innej beczki, dzieki że na mojej stronce sie dodałeś, szkoda że wpisu i fotek nie ma...

Napisano

> Jednak je też wliczyłem jako autoryzowane, bo ludzie nadal Ci sami.

ludzie może i Ci sami, ale autoryzacji nie mają, więc nie są ASO.

> No i na Katowickiej jest:

> http://www.centrumsprzedazy.fiat.pl/kontakt-3.html

> Skoro piszą serwis gwarancyjny to znaczy że mają autoryzację - jak rozumiem?

w tej chwili tylko CS FAP na Katowickiej i OBR Bosmal na Sarnim Stoku, jeśli czepiać się Słów Autoryzowana Stacja Obsługi

> Nie zmienia to faktu, że ceny maja podobne 250-300zł za usługę.

taki std.

Ja mogę Ci polecić mechanika w komorowicach, u którego naprawiam SC i raz byłem ze stilem. Facet ma ogólnie dobre opinie - sam nie mam zastrzeżeń do wykonania i kwoty za usługę (razem z częściami) prac które mu zleciłem. Co mu powiem - robi b.dobrze i za przyzwoite pieniądze. Naciąłem się tylko jak mu kazałem ogólnie posprawdzać - to mu nie wyszło za bardzo.

Napisano

Drugie warszawskie ASO chce za tą samą usługę już "tylko" 1100zł. Skąd te różnice? niewiem.gif

Napisano

> Drugie warszawskie ASO chce za tą samą usługę już "tylko" 1100zł. Skąd te różnice?

A jak do tego wszystkiego ma się ta akcja fiata ?

Napisano

> A jak do tego wszystkiego ma się ta akcja fiata ?

A gdzie można z tej oferty skorzystać? Tylko wybrane miasta, czy każde ASO Fiata? I w ulotce wymienili Stili 2.4 za ok. 800zł, ciekawe czy cena dotyczy także 1.4? Gdzie można coś więcej na ten temat poczytać?

EDYTA:

Czy to nie dotyczy jakiejś akcji serwisowej na wskazane modele?

Napisano

> Drugie warszawskie ASO chce za tą samą usługę już "tylko" 1100zł. Skąd te różnice?

w cenie za rbh i tego ile serwis skalkulował czas, potrzebny na wymianę. To IMHO sobie ustala każdy serwis niezależnie. Do tego pewnie wliczone w cenę sa pewnie konsekwencje mogące wyniknąć w związku z naprawą.

A więc, albo carserwis wychodzi z założenia, że w końcu to stolyca więc mieszkają tam bogate ludzie i zapłacą, więc rżnie na rbh albo na czasie wymiany, alllbo ma tak niekompetentnych mechaników, którzy nie raz skopali wymianę rozrządu, dlatego wołają wysoką cene, żeby albo odstraszyć klientów, albo żeby zarobić na chociaż część kosztów na remont silnika zlosnik.gif

W BB rbh dla Fiata kosztuje ok 80 zł a wymiana trwała (w przypadku 1.9 JTD) ok 2 godziny.

Napisano

> A gdzie można z tej oferty skorzystać? Tylko wybrane miasta, czy każde ASO Fiata? I w ulotce

> wymienili Stili 2.4 za ok. 800zł, ciekawe czy cena dotyczy także 1.4? Gdzie można coś więcej

> na ten temat poczytać?

> EDYTA:

> Czy to nie dotyczy jakiejś akcji serwisowej na wskazane modele?

zadzwoń sobie na infolinię Fiata, tam powinni Ci udzielić informacji wink.gif

Napisano

Wiem, że oni to sobie uzasadnią jakoś, Carserwis ocenia tą pracę na UWAGA 5 H!!!! Kpina, wiadomo, że będą to robić góra 2, albo i nie to, ale coś trzeba wpisać na fakturę, ale kto będzie z ich usług korzystał. A jednak są tacy, zwłaszcza firmy i to mnie dziwni najbardziej, bo jakość, no cóż, kto był ten wie..

Zgodzę się z kolegą, który pisał, że nie powinni za to brać więcej niż 200zł, ale biorą ile chcą my tylko, możemy szukać innej opcji, ale za 650 to już bym wymienił i muszę sobie do FAP zadzwonić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.