Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gumowy pedał hamulca

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem przednie hamulce w seju, czyli sztywne przewody,elastyczne przewody,zaciski,tarcze,klocki. Wymieniłem cały płyn hamulcowy.Poszedł prawie 1 litr płynu na wymianę i odpowietrzenie.

I tu jest problem sick.gif

Po odpaleniu hamulec bierze dopiero przy samej podłodze i jest gumowy.Na SKP sprawdzili skuteczność, stwierdzili że jest wszystko dobrze.Prawidłowo bierze przód i tył,nie są zapowietrzone.

A moim zdaniem nie jest dobrze. Wcześnie był twardy i łapał w połowie skoku, a nie na dole.

Mam teorię, że elastyczne przewody są jakieś gównianie (nie ori) i za miękkie. Zanim dojdzie do hamowania,to rozszerzają się i dopiero wtedy zaczyna się właściwe hamowanie.

Sam nie wiem gdzie szukać frown.gif.

Wymienić elastyczne przewody na inne?Odzyskać i założyć stare,które były?

Poradźcie chopy coś.

Napisano

U mnie przyczyną nisko lapiącego hamulca i miękkiego pedału były szczęki tył które hamowały, ale nie tak jak powinny. Był luz w szczękach i zamiast dociskać szczękę do bębna był luz na szczękach i tam szła "para" dopiero potem hamowanie.

Mam na myśli nr 5 na rysunku:

h.jpg

Napisano

Zaciągnij ręczny i na odpalonym silniku naciśnij nożny. Jeśli jest wyraźna poprawa to przyczyny szukaj z tyłu.

Wtedy wymień rozpieraki, oceń szczęki pod kątem zużycia( w razie czego wymień), wyreguluj ręczny i po 100- 200 km winno być ok.

Tak czasem bywa gdy trochę zużyty układ mechanicznie poddamy naprawom hydrauliki.

Napisano

miałem podobny problem tyle ze w 1265p [szczeki takie same jak w cc z tyłu] założyłem nowe szczęki i bach pedał w podłodze, a hamulca niema

okazało się ze w nowych szczękach nie trzymały samoregulatory i cała para szła na rozsuniecie szczęk angryfire.gif zdarza się ze maszyna za słabo zakuje samoregulator i potem są takie jazdy

Napisano
  • Autor

Tylne hamulce wykluczam, bo cały tył jest prawie nowy ( po przebiegu 5000 km) złożony na ori częściach.

Po zaciągnięciu ręcznego nie ma poprawy. oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.