Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sonda lambda

Featured Replies

Napisano

Na diagnostyce szyło że mam padniętą sondę lambde , jakiej poprawy w pracy samochodu mogę się spodziewać po jej wymianie ?

Napisano

> Na diagnostyce szyło że mam padniętą sondę lambde , jakiej poprawy w pracy samochodu mogę się

> spodziewać po jej wymianie ?

Mniejszego spalania,lepszej dynamiki silnika...

Napisano

> Na diagnostyce szyło że mam padniętą sondę lambde , jakiej poprawy w pracy samochodu mogę się

którą sondę? pierwszą czy drugą?

Napisano
  • Autor

> którą sondę? pierwszą czy drugą?

właśnie to jeszcze trzeba sprawdzić , wyskoczył błąd nr 13 w bmw e34 .

Napisano

> właśnie to jeszcze trzeba sprawdzić , wyskoczył błąd nr 13 w bmw e34 .

tam są dwie sondy?

jeśli chodzi o BMW i sondy lambda to jest to dłuuugi temat - napewno nie kupuj sond uniwersalnych Boscha. Po wymianie sondy możesz spodziewać się lepszego składu mieszanki oraz spokojniejszych wolnych obrotów.

Napisano
  • Autor

> tam są dwie sondy?

> jeśli chodzi o BMW i sondy lambda to jest to dłuuugi temat - napewno nie kupuj sond uniwersalnych

> Boscha. Po wymianie sondy możesz spodziewać się lepszego składu mieszanki oraz spokojniejszych

> wolnych obrotów.

przed i za kat.

Obroty pracują równo...przyśpieszenie też jest , niby tam się czasami zamula jak się przyśpiesza podczas jazdy ale w moim odczuciu to niedoskonałość skrzyni biegów. Gdy wyceluje prędkością w zakres zmiany biegu w dół auto fajnie przyspiesza, w innym razie muszę zrobić "kic down" - skrzynie z lat 90 nie są idealne.

Jedyna rzecz która mnie nurtuje to spalanie w mieście , jakbym nie jeździł to 16-17 litrów pb

Napisano

> którą sondę? pierwszą czy drugą?

a jak pierwszą?

Napisano

> przed i za kat.

> Obroty pracują równo...przyśpieszenie też jest , niby tam się czasami zamula jak się przyśpiesza

> podczas jazdy ale w moim odczuciu to niedoskonałość skrzyni biegów. Gdy wyceluje prędkością w

> zakres zmiany biegu w dół auto fajnie przyspiesza, w innym razie muszę zrobić "kic down" -

> skrzynie z lat 90 nie są idealne.

> Jedyna rzecz która mnie nurtuje to spalanie w mieście , jakbym nie jeździł to 16-17 litrów pb

to słabiutko, moje M30 pali mniej w cięższej budzie - coś masz na pewno nie tak

Napisano

> a jak pierwszą?

aaale o co pytasz?? crazy.gif

Napisano

> właśnie to jeszcze trzeba sprawdzić , wyskoczył błąd nr 13 w bmw e34 .

to sprawdź dobrze. Coś mi wygląda na błąd 2giej sondy czyli w dużym prawdopodobieństwem padnięty katalizator.

Napisano

a czemu nie boscha?

moj magik od mietka nie chce mi nic innego zamontowac yikes.gif no chyba ze ori cool.gif

- napewno nie kupuj sond uniwersalnych

> Boscha.

Napisano

Mi padła swego czasu w Tacumie. Zużycie gazu nie wzrosło. Po wymianie... nie zmalało.

Napisano

> Mi padła swego czasu w Tacumie. Zużycie gazu nie wzrosło. Po wymianie... nie zmalało.

W Fiacie przy padniętej jednej sondzie spalanie spadło. zlosnik.gif

Niestety, wkurzała mnie kontrolka na desce rozdzielczej i wymieniłem. Spalanie wróciło do normy, tzn wzrosło... zlosnik.gif

Napisano

> W Fiacie przy padniętej jednej sondzie spalanie spadło.

Nie ma to związku z marką, pewnie sonda dawała sygnał 1V(bogato), więc ECU zubożało mieszankę, więc spalanie spadało.

> Niestety, wkurzała mnie kontrolka na desce rozdzielczej i wymieniłem. Spalanie wróciło do normy,

> tzn wzrosło...

Jazda na ubogiej mieszance nie jest zdrowa dla głowicy.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.