Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Lacetti] hałas w kabinie

Featured Replies

Napisano

witam,

Mam problem z hałasem z kabinie, a dokładnie z głośnym szumem.Po poradach mechaników wymieniłem tuleje z przodu, pomogło z tym że nie buczy przy skręcaniu po 80km/h. Szum pozostał. Kolejnym elementem była korekta zbieznosci, bo sie trochę rozjechało, ale nie pomogło. Wtedy winnym zostały opony(bo poząbkowane). Kupiłem nowe opony, szum trochę mniejszy, ale dalej mocno uciążliwy, szczególnie pow. 60km/h.

czy ktoś z kolegów z Kącika ma pomysł co to może być?Mam wrażenie, ze kolejni mechanicy całe podwozie bym element po elemencie chcieli wymieniać...

Napisano

> witam,

> Mam problem z hałasem z kabinie, a dokładnie z głośnym szumem.Po poradach mechaników wymieniłem

> tuleje z przodu, pomogło z tym że nie buczy przy skręcaniu po 80km/h. Szum pozostał. Kolejnym

> elementem była korekta zbieznosci, bo sie trochę rozjechało, ale nie pomogło. Wtedy winnym

> zostały opony(bo poząbkowane). Kupiłem nowe opony, szum trochę mniejszy, ale dalej mocno

> uciążliwy, szczególnie pow. 60km/h.

> czy ktoś z kolegów z Kącika ma pomysł co to może być?Mam wrażenie, ze kolejni mechanicy całe

> podwozie bym element po elemencie chcieli wymieniać...

Sprawdź czy opony nie wyząbkowały. O to dość łatwo w Lacetti.

Napisano
  • Autor

tydzień temu założone nowe opony - Barum Bravuris 2.

Napisano

> tydzień temu założone nowe opony - Barum Bravuris 2.

No to nie wiem. Ja też jeżdżę na tych oponach i są dość ciche.

Więc chyba coś w zawieszeniu lub układzie napędowym ale tu nie pomogę, bo nie miałem takich problemów.

Napisano
  • Autor

Napęd chyba odpada, bo po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia.

Napisano

> Napęd chyba odpada, bo po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia.

Niekoniecznie. Półosie, przeguby itp. dalej się kręcą.

Napisano

> Napęd chyba odpada, bo po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia.

Może któreś łożysko w piaście się kończy.

Napisano

> Może któreś łożysko w piaście się kończy.

Uwazam ze kazde hałasy nalezy diagnozować indywidualnie i w tej chwili to bedzie wyliczanka. Najlepiej bedzie przejechac sie innym samochodem i sprawdzić czy przypadkiem nie jest to ze TTTM.

Podnosnik i minimum dwoch gosci do pomocy i nie ma szans zeby nie ustalic przyczyn

Napisano
  • Autor

> Podnosnik i minimum dwoch gosci do pomocy i nie ma szans zeby nie ustalic przyczyn

Tak właśnie zrobiłem i przyczyną jest łożysko, które było wymieniane 7 miesięcy temu...

Napisano

> Tak właśnie zrobiłem i przyczyną jest łożysko, które było wymieniane 7 miesięcy temu...

No niestety z łożyskami tak bywa że jak się już raz oryginał zmieni to lecą co chwilę... sick.gif Nie można tego dawać byle komu i oszczędzać na łożysku ok.gif

BTW: Gdzie zmieniałeś i na jakie?

Napisano
  • Autor

> No niestety z łożyskami tak bywa że jak się już raz oryginał zmieni to lecą co chwilę... Nie można

> tego dawać byle komu i oszczędzać na łożysku

> BTW: Gdzie zmieniałeś i na jakie?

Warsztat typu Zdzich i Szwagier, ale kolejna wymiana już w innym miejscu. Nie pamiętam jakie to było łożysko.

Napisano

> Tak właśnie zrobiłem i przyczyną jest łożysko, które było wymieniane 7 miesięcy temu...

Standardowy problem jeśli się wbija na pałę łożysko młotkiem a nie wciska przyrządem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.