Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek od strony rozrządu.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dzis zauważyłem małą plame pod mym stilonem,od strony rozrządu.Gdy podniosłem maskę to zauważyłem że na osłonie pod silnikiem jest troszke tego i zaczeło z niej kapać na chodnik.Nie moge zlokalizowac skąd kapie ale widze że osłona rozrządu na dole też jest mokra.Miał ktoś coś podobnego do takich objaw jak ja opisałem i co to może być.Z góry dziekuje.

Napisano

Pompa wody, raczej nic innego tam nie bedzie mialo raczej wycieku

Edit

Jesli to olej to miejsce juz wskazali przedmowcy,bo w pierwszym poscie nie ma napisane co to za plyn..

Napisano
  • Autor

> uszczelniacz kola pasowego sprawdz czy pasek masz suchy:)

pasek mam suchy wiem tylko że to olej jutro z rana jade do mechanika a w przeciwnym razie co mi groźi?

Napisano

Jeżeli to jest olej to zanim gdziekolwiek się wybierzesz to sprawdź jego poziom w silniku i w razie konieczności uzupełnij, bo możesz zatrzeć silnik yikes.gif

Napisano

OBSTAWIAM USZCZELNIACZ KOLA PASOWEGO...jezeli to ten uszczelniacz to zobacz czy w miejscu laczenia miski z blokiem silnika czasem nie masz nagromadzonego oleju?

Napisano
  • Autor

Byłem Dzisiaj w NO....UTO co sie okazało uszczelniacz głównego wałka ten na dole poszedł.Przy okzji wymienie sobie cały rozrząd .

Oto kosztorys:

WYMIANA ROZRZĄDU NR2 BENZYNA 289,00

CT 1049 PASEK ROZRZĄDU 58,00

GT358.35 ROLKA NAPINAJĄCA 170,00

WYMIANA USZCZELNIACZA WAŁU 60,00

USZCZELNIACZ WAŁU 50,00

VKPC 82251 POMPA WODY 250,00

Więc powiedziałem im że mam dojście do części i przywioze sobie moje,a oni mi na to że na innych częściach nie robią tylko części odnich no ale takie ceny to oni mają troszke zawyżone nie wiem jak wy myslicie u mnie w hurtowni zapłaciłem za wszystko nie całe 200 zł no i umówiłem się z mechanikiem co mi to zrobi za 150.

Napisano

znajdz sobie warsztat ktory ci to zrobi taniej...1.2 duzej filozofii nie ma:) sa popularne silniki fiata wiec kazdy arsztat zna je na pamiec czy to 8v czy 16:) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.