Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Budżetowy ale markowy odtwarzacz CD/MP3

Featured Replies

Napisano

Z racji, że komuś spodobało się moje Alpine (9846R) i poszło razem z szybką szukam czegoś nowego na jego miejsce.

Chciałbym żeby grało to nie gorzej niż dotychczasowe. Nie musi głośno, nie jestem aż takim audiofilem żeby emocjonować się niuansami, ale żeby umilało podróże a nie drażniło.

Głośniki mam Blaupunkta w fabrycznych miejscach 4szt + 2 syczki.

Dodatkowo chciałbym, by miało obsługę pendrive czego brakowało w poprzednim.

Chętnie Alpine, ale niekoniecznie.

Budżet rozsądny - nie mówię 50zł, ale 500 też nie chcę dać a sprzęt z drugiej ręki akceptuję pod warunkiem jego legalności. Bez paragonu czy choćby pudełka i instrukcji absolutnie nie chcę. Do tematu wnosi to tyle, że "okazje" mnie nie interere.

Jakieś propozycje co do modelu? Chętnie z linkami.

Napisano
  • Autor

> W granicach 350zł idzie znaleźć nowe radyjka od ALPINE czy też Clarion'a.

> ALPINE

> CLARION

a jak to to gra? z poprzedniego bylem bardzo zadowolony spelnial moje wymagania a te jesli chodzi o dzwiek bylyby podobne?

Napisano

Wiem że nie ten wątek za co z góry przepraszam ale ja chętnie bym swoje radio sprzedał :D Tylko cena troszkę wyższa :/

CDA-105Ri gra dość ładnie.

Wracając do tematu.

Nowe które podał kolega tez powinny zagrać dobrze. smile.gif Jeśli nie słuchasz CD to może coś bez napędu? Coś w tym stylu?

Napisano
  • Autor

> Zagrają bardzo podobnie.

> 120 i 102 (poprzednik z wcześniejszych lat) miałem. Clariona słuchałem.

A orientujesz się może, czy warto oszczędzić i kupić JVC lub Philipsa, czy też nie warto oszczędzać, bo odbije się to bardzo na jakości? Widziałem jeszcze kilka modeli Peying, ale to ostatnie mnie nie przekonuje swoją chińskością, bo jakoś wszystko pewnie i tak made in china ale do tego zaufania bym nie miał.

Czy może warto zupełnie w inną stronę pójść i coś używanego, ale z papierami i z półki wyższej?

Bo póki co prawie jestem przekonany do Alpiny wskazanej przez Quattroporte, ponoć gra podobnie do Clariona, a design Alpiny zawsze mi pasował.

Napisano

Osobiście postawiłbym na nowe urządzenie.

Używane jedynie z pewnej ręki znając jego przeszłość.

Philipsa nie miałem przyjemności odsłuchiwać.

JVC było raz, nie grało tak jak by się tego człowiek spodziewał i zaraz się popsuło.

Takie chińskie wynalazki omijam dość pokaźnym łukiem.

Napisano
  • Autor

> Philipsa nie miałem przyjemności odsłuchiwać.

W domu u mnie ta firma się zupełnie nie sprawdziła, myślałem że może w car audio są lepsi, ale jakoś nigdzie nie doszukałem się pozytywnych opinii wiele...

> JVC było raz, nie grało tak jak by się tego człowiek spodziewał i zaraz się popsuło.

To cenna wskazówka, bo akurat widziałem JVC w dobrej cenie kilka modeli i myślałem o tym...

> Takie chińskie wynalazki omijam dość pokaźnym łukiem.

Też nie byłem przekonany, upewniłeś mnie w decyzji, dzięki piwo.gif

Napisano
  • Autor

> Osobiście miałem kilka modeli JVC i złego słowa powiedzieć nie mogę. Tyle ze byly to modele raczej

> wyższe

W grę wchodzi Alpine CDA120RM, jeśli chodzi o inne marki musi grać co najmniej tak samo dobrze, i być nie droższe. Jeśli będzie grać tak samo i cena taka sama, to Alpine przekonuje mnie stylistyką.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> W grę wchodzi Alpine CDA120RM, jeśli chodzi o inne marki musi grać co najmniej tak samo dobrze, i

> być nie droższe. Jeśli będzie grać tak samo i cena taka sama, to Alpine przekonuje mnie

> stylistyką.

ja bym brał alpine zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym brał alpine

Posłuchałem modelu jak gra...

qpa straszna.

dużo gorszy niż to co miałem.

mam w końcu model oczko wyżej CDE-131R.

Napisano

to który hmm.gif? (założenia wstępne ma podświetlenie mniej więcej pasować do niebieskiego VW i nie byc za bogate stylistycznie bo będzie odstawać od nudy golfa4, do 400 zeta)

czyli:

1

http://www.euro.com.pl/radioodtwarzacze-samochodowe/jvc-kd-x40.bhtml

2

http://allegro.pl/blaupunkt-london-120-world-i2551155211.html

3

http://allegro.pl/listing/product.php?id...lUbZWY0MQ%3D%3D

4

http://allegro.pl/lg-lcf-600uru-lcf-600-uru-4gb-gratis-hi-fi-w-wa-i2545019598.html

5

http://allegro.pl/cz-201e-niebieski-blue-usb-mp3-f-vat-mp3-cd-nowe-i2519678892.html

helmut ma głośniki z przodu (drzwi, podszybie) i tyłu (poprzednie radio miało możliwość wyciszenia tyłu i było to czasem pożyteczne), pilot niepotrzebny, usb tak, karty pamięci niekoniecznie

i szczerze to nie wiem co jeszcze bo do tej pory nie interesowało mnie to wcale

Napisano

> Ze wskazanych wybrałbym Clariona.

Ja się dołączę do tej wypowiedzi 20.GIF

Napisano

> Posłuchałem modelu jak gra...

> qpa straszna.

mógłbyś rozwinąc? bo według mnie ten Alpine, ktory pokazal kolega Polleck gra bardzo dobrze, lepiej niż moje poprzednie JVC

Napisano

> 202 to chyba tylko nowszy model

> Nie różnią się za wiele.

ok.gif

Napisano
  • Autor

> mógłbyś rozwinąc? bo według mnie ten Alpine, ktory pokazal kolega Polleck gra bardzo dobrze, lepiej

> niż moje poprzednie JVC

coz nie jestem az takim znawca ale slyszalem wielka roznice po podpieciu do tego samego auta tych dwoch alpin. i to niezaleznie od setupu dzwiek z modelu 131 byl jakis taki zywszy i przyjemniejszy. jedyna zmienna w tescie byla jednostka. oprocz tego sluchalem dwoch zupelnie innych ale jakosc dzwieku 131 przekonala mnie do zwiekszenia budzetu.

Napisano

> 202 to chyba tylko nowszy model

> Nie różnią się za wiele.

te zmieniłyby polecaną markę?

http://allegro.pl/pioneer-deh-1400ubb-polska-dystrybucja-fvat-raty-i2563124128.html

http://allegro.pl/k-e-n-w-o-o-d-kdc-u30r-tuner-rds-cd-mp3-usb-raty-i2565572871.html

żonie bardzie pasują podświetleniem do gofra hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ze wskazanych marek osobiście bardziej przypadł mi do gustu dźwięk Kenwooda.

Dokładnie, sam mam dwa kenwoody i graja naprawde w tym przedziale najlepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.