Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XP 1.8 problem z właściwą pracą silnika

Featured Replies

Napisano

Hejka. wink.gif

Pacjent jak w temacie (bez LPG nono.gifzlosnik.gif), a problem dotyczy dławienia się silnika. oslabiony.gif

Autko odpala i jeździ na ogół bez uwag natomiast zdarza się (do tej pory tylko w trasie), że otwarcie przepustnicy skutkuje wspomnianym dławieniem się silnika i w efekcie jego gaśnięciem. sick.gif

Po ponownym uruchomieniu silnika problem pozornie znika ale po pewnym czasie znów potrafi uprzykrzyć jazdę. sciana.gif

Przerabiał ktoś podobne zagadnienie? hmm.gif

Napisano

Sonda lambda dawała mi różne dziwne efekty. M.in. dławienie, żabie skoki itp. Koszt w ASO - nie pytaj. Koszt zamiennika Boscha (trzeba samemu w sondzie uniwersalnej 4-żyłowej samemu zarobić wtyczkę) to ok. 200 pln.

Ew. cewka, świece, filtr paliwa? Różne rzeczy mogą powodować dławienie.

Napisano
  • Autor

> Różne rzeczy mogą powodować dławienie.

Zaskakujące jest dla mnie to, że silnik na co dzień w ruchu miejskim pracuje bez zarzutu. hmm.gif

Napisano

> Zaskakujące jest dla mnie to, że silnik na co dzień w ruchu miejskim pracuje bez zarzutu.

U mnie komputer zdiagnozował "nawracająca" albo "cykliczną" usterke drugiej sondy lambda. Raz było ok, a innym razem dawało w dupę aż miło.

Napisano
  • Autor

> U mnie komputer zdiagnozował "nawracająca" albo "cykliczną" usterke drugiej sondy lambda. Raz było

> ok, a innym razem dawało w dupę aż miło.

Najsensowniej chyba będzie pod kompa podpiąć. ok.gif

Napisano

> Najsensowniej chyba będzie pod kompa podpiąć.

I to niekoniecznie w aso.

Napisano

> Hejka.

> Pacjent jak w temacie (bez LPG ), a problem dotyczy dławienia się silnika.

> Autko odpala i jeździ na ogół bez uwag natomiast zdarza się (do tej pory tylko w trasie), że

> otwarcie przepustnicy skutkuje wspomnianym dławieniem się silnika i w efekcie jego gaśnięciem.

> Po ponownym uruchomieniu silnika problem pozornie znika ale po pewnym czasie znów potrafi

> uprzykrzyć jazdę.

> Przerabiał ktoś podobne zagadnienie?

silnik krokowy sprawdź ja m miałem podobnie tylko że ja miałem na LPG i z włączoną klima gasł mi na wolnym obrocie

Napisano
  • Autor

> I to niekoniecznie w aso.

Sytuacja wymagała jednak skorzystania z ASO - autko na wakacjach i wyboru nie było. grinser006.gif

Winowajczynią okazała się pierwsza lambda. oslabiony.gif

W niedzielę będę w trasie testował. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> silnik krokowy sprawdź ja m miałem podobnie tylko że ja miałem na LPG i z włączoną klima gasł mi na

> wolnym obrocie

Dzięki za wskazówkę ok.gif - diagnostyka wykazała padniętą sondę i mam nadzieję, że po jej wymianie problem już się nie powtórzy. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.