Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gradobicie Lacetti AC Benefia jak to załatwić

Featured Replies

Napisano

Witam po wczorajszym gradobiciu mam uszkodzony dach,słupek, maskę, drzwi, błotnik, reflektor i ramkę na rejestrację. Szkoda zgłoszona w ciągu 3 dni przyjedzie rzeczoznawca no i mam pytanie czy mogę wybrać formę naprawy czy firma narzuca??

osobiście nie chciałbym blacharza i lakiernika wolałbym "smart" albo kasę czy mogę sam decydować co chcę czy ubezpieczyciel o tym decyduje?

czy ktoś robił coś z AC Benefia jak z nimi się "współpracuje" dzięki za wszelkie info.

Napisano

> Witam po wczorajszym gradobiciu mam uszkodzony dach,słupek, maskę, drzwi, błotnik, reflektor i

> ramkę na rejestrację. Szkoda zgłoszona w ciągu 3 dni przyjedzie rzeczoznawca no i mam pytanie

> czy mogę wybrać formę naprawy czy firma narzuca??

a jaką masz opcje ubezpieczenia? Wycena, czy warsztat?

jak wycena to oni wyceniają i musisz sie z tym zgodzic. jak warsztat to oddajesz do ASO, oni robią i nie obchodzi cie wycena rzeczoznawcy.

> osobiście nie chciałbym blacharza i lakiernika wolałbym "smart" albo kasę czy mogę sam decydować co

> chcę czy ubezpieczyciel o tym decyduje?

> czy ktoś robił coś z AC Benefia jak z nimi się "współpracuje" dzięki za wszelkie info.

tragicznie - niestety chcesz taniego ubezpieczyciela, to sie potem bujasz zeby od nich kase wyszarpać.

Napisano

Nie prosciej wstawic do ASO i niech robia? Kumpel z benfia mial problemy. No ale cos za cos przynajmniej tanie AC maja.

Napisano

> czy ktoś robił coś z AC Benefia jak z nimi się "współpracuje" dzięki za wszelkie info.

Jeśli chcesz uniknąć kłopotów z Benefią, to wstaw auto do zaufanego warsztatu,

który bezgotówkowo rozliczy się z Towarzystwem Ubezpieczeniowym. waytogo.gif

Napisano

> Nie prosciej wstawic do ASO i niech robia? Kumpel z benfia mial problemy. No ale cos za cos

> przynajmniej tanie AC maja.

Stara zasada mówi, że OC kupuje się najtańsze, a AC najlepsze (bez względu na cenę).

Napisano

Po pierwsze to wszystko zależy od wariantu Twojego ubezpieczenia.

Co do drugiego pytania, to nie miałem z tym ubezpieczycielem żadnych problemów. Rozliczyli mi w też bezproblemowo jedną szkodę całkowitą. Obecnie ubezpieczam kilka samochodów firmowych u nich.

Mam wszystko w wariancie serwisowym. Najmniej problemowo będzie jeżeli wstawisz samochód do ASO tylko tu może być problem z techniką naprawy (nie chcesz lakierowania)

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze to wszystko zależy od wariantu Twojego ubezpieczenia.

> Co do drugiego pytania, to nie miałem z tym ubezpieczycielem żadnych problemów. Rozliczyli mi w też

> bezproblemowo jedną szkodę całkowitą. Obecnie ubezpieczam kilka samochodów firmowych u nich.

> Mam wszystko w wariancie serwisowym. Najmniej problemowo będzie jeżeli wstawisz samochód do ASO

> tylko tu może być problem z techniką naprawy (nie chcesz lakierowania)

W AC beałem wszystko jak leci czyli bez udziału własnego, ochronę składki itp itd. czyli po rzeczoznawcy wstawiam do ASO i cześć pieśni?

Napisano

> W AC beałem wszystko jak leci czyli bez udziału własnego, ochronę składki itp itd. czyli po

> rzeczoznawcy wstawiam do ASO i cześć pieśni?

Tak, ASO rozliczy się z Benefią.

Napisano

> Witam po wczorajszym gradobiciu mam uszkodzony dach,słupek, maskę, drzwi, błotnik, reflektor i

> ramkę na rejestrację. Szkoda zgłoszona w ciągu 3 dni przyjedzie rzeczoznawca no i mam pytanie

> czy mogę wybrać formę naprawy czy firma narzuca??

> osobiście nie chciałbym blacharza i lakiernika wolałbym "smart" albo kasę czy mogę sam decydować co

> chcę czy ubezpieczyciel o tym decyduje?

Ponieważ jesteś ze slaska to sie ciesz. Są tu magicy którzy naprawiają takie wgniotki bez szpachli i lakierowania. A koszt niższy niż to drugie, no i masz dalej oryginalny lakier.

Znam dwie osoby które robią to tak że nie poznasz, jedna z okolic Gliwic a drugi z Bielska.

Oczywiście są granice dołka który da się wyciągnąć bez znaku, ale to byś musiał fotkę wrzucić pod dużym kątem.

Najlepiej wziąć gotówkę z AC na naprawę w aso a naprawić u nich tanszym kosztem.

Napisano

> wstawiam do ASO i cześć pieśni?

Nie koniecznie do ASO, możesz do innego blacharza wink.gif Bo wiadomo jak czasem w ASO jest icon_rolleyes.gif

PS. Byłem u tego blacharza-lakiernika którego mi poleciłeś, auto w przyszłym tyg. oddaje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ponieważ jesteś ze slaska to sie ciesz. Są tu magicy którzy naprawiają takie wgniotki bez szpachli

> i lakierowania. A koszt niższy niż to drugie, no i masz dalej oryginalny lakier.

> Znam dwie osoby które robią to tak że nie poznasz, jedna z okolic Gliwic a drugi z Bielska.

> Oczywiście są granice dołka który da się wyciągnąć bez znaku, ale to byś musiał fotkę wrzucić pod

> dużym kątem.

> Najlepiej wziąć gotówkę z AC na naprawę w aso a naprawić u nich tanszym kosztem.

Właśnie o tym mówiłem 270751858-jezyk.gif Gościa z bielska znam bo mi wcześniejsze autko "wyciągał".

Napisano
  • Autor

> Nie koniecznie do ASO, możesz do innego blacharza Bo wiadomo jak czasem w ASO jest

> PS. Byłem u tego blacharza-lakiernika którego mi poleciłeś, auto w przyszłym tyg. oddaje

a nie wiesz jak u niego z terminami bo może tez mu dam jak ładnie wycenią:P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.