Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana skraplacza - jakie koszty ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałem się zapytać jak wygląda wymiana skraplacza klimy w G ktoś próbował samodzielnie ? Mam u siebie uszkodzony skraplacz - zakład powiedział że za 492zł wymienią + jak się zdecyduje w ciągu tygodnia to mi nabiją za free. Zastanawiam się czy warto w sumie znalazłem na "popularnym serwisie aukcyjnym" skraplacz za 276.25 ale są też takie za 600zł. ten za 270 można zamontować + 150zł nabicie to wyjdzie trochę taniej tylko pytanie czy to trudne - pewnie wcześniej trzeba czynnik jakoś wyciągnąć etc. Ma ktoś jakieś pojęcie na ten temat ?

Napisano

jak masz uszkodzony skraplacz to moze i tego czynnika nie ma.

W Astrze G, mozna go wymienic bez wyjmowania zderzaka, tylko trzeba kratke z niego wyjac zeby dostać się do śrubki trzymającej przewód.

Miejsce jest, wyciagasz najpierw wiatrak ten z przodu potem chlodnice

zastanów się nad wymianą osuszacza od razu

jak zlecisz im wymiane to nic cie nie obchodzi, maja zrobić, ma byc szczelne i ma dzałać, jak nie bedzie szczelne i nie bedzie chodzic to bedizesz jezdzil na reklamacje.

Napisano

> zakład powiedział że za 492zł wymienią + jak się zdecyduje w

> ciągu tygodnia to mi nabiją za free. Zastanawiam się czy warto

Warto. Za 500zł to nawet jak założą Ci tani skraplacz + free za nabicie, to w razie problemów będą musieli naprawiać w ramach gwarancji. A tyle samo zapłacisz, jak sam będziesz robił.

>w sumie znalazłem na "popularnym serwisie aukcyjnym" skraplacz za 276.25 ale są też takie za 600zł.

Kwestia jest taka, że w większości tanie skraplacze nie wytrzymują zbyt długo, więc zakładając, że jak przegnije to przy kolejnym dokładasz koszt nabicia, nie bardzo opłaca się kupować badziewia waytogo.gif

Napisano

Najtańsze są thermoteci poniżej 300zł , do 400zł można mieć nissens,nrf wink.gif Weź nissensa i będzie , bo jednak z tańszymi chłodnicami to różnie bywa i potrafią się odrazu rozstrzelnić.

Napisano

> Weź nissensa i będzie , bo

> jednak z tańszymi chłodnicami to różnie bywa i potrafią się odrazu rozstrzelnić.

Potwierdzam i polecam NISSENS waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.