Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cóś zaczęło stukać - moż ktoś przez to przechodził?

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu mam delikatne stuki w przednim zawieszeniu. Ale nie na wybojach tylko jak ruszam / hamuje / ruszam / hamuje,.. jest takie delikatne "pyk". Na podnośniku nic nie znalazłem, podjechałem do zaprzyjaźnionej SKP na szarpaki i też nic nie znaleźli. Może ktoś miał podobny problem?

Napisano

A czy cykanie nasila się przy skręconych kołach?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A czy cykanie nasila się przy skręconych kołach?

> Pozdrawiam BAS

Nasilać to się nie nasila,.. ale czasami stuknie przy zakręceniu kierownicą. Psiegub..?

Napisano

> Nasilać to się nie nasila,.. ale czasami stuknie przy zakręceniu kierownicą. Psiegub..?

Jeżeli by cykał przy skręconych kołach to przegub, ale u Ciebie chyba jest to samo co u mnie, obecnie podejrzewam przekładnię kierowniczą, ale nie mam czasu się tym zająć.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Od jakiegoś czasu mam delikatne stuki w przednim zawieszeniu. Ale nie na wybojach tylko jak ruszam

> / hamuje / ruszam / hamuje,.. jest takie delikatne "pyk". Na podnośniku nic nie znalazłem,

> podjechałem do zaprzyjaźnionej SKP na szarpaki i też nic nie znaleźli. Może ktoś miał podobny

> problem?

Poduszka pod silnikiem tzw. lizak.

Napisano
  • Autor

> Poduszka pod silnikiem tzw. lizak.

Słysze to po lewej stronie, a poduche skrzyni miałem zmienianą rok temu.

Napisano

sprawdz drazek kierowniczy... podniesc kolo wrzuc na luz i ruszaj na boki... mam tak ze pyka przy gwaltownym ruszaniu:( jablko tzn przegub kulowy drazka juz sie zuzywa:(:(:(:(:(bedzie coraz gorzej:(

Napisano

> obecnie podejrzewam przekładnię kierowniczą,

miałem podobnie i taka sama diagnoza. przekładnia kierownicza.

na szczęście okazało się, że to po raz kolejny głupi łącznik stabilizatora.

wielkie ufffffffff spineyes.gif

Napisano
  • Autor

Kurde,.. byłem dziś na szarpakach i diagnosta nie znalazł żadnych luzów. Więc nie sądze, że odnajdę luz szarpiąc koło ręcznie. Jedyne co mam nie wymienione w zawieszeniu to przekładnia i same drążki. Cała reszta wymieniana w miare zuzywania,.. większość całkiem niedawno.

Napisano

Podnosisz woza , łapiesz za drążek , a ktoś wali w koło i wtedy czuć w ręcę wszystko. Ale przy ruszaniu/hamowaniu to zazwyczaj poduszki silnik/skrzynia były padnięte. W stilo to może być wszystko hehe.gif

Napisano
  • Autor

Stuki puki przeszły w nowy etap. Jak jadę, wciskam sprzęgło i jadę z rozpędu. Leciutko wciskam hamulec i puszczam,.. jadę dalej. Ale z lewej strotnie zaczyna stukać, pukać i terkotać. Wystarczy wcisnać lekko hamulec lub przyspieszyć i terkotanie ustaje. Potem znowu mogę wywołać te dźwięki. Jakby cóś z przegubem jednak,... albo łożysko. Pewnie wkrótce się totalnie rozsypie i będzie wiadomo co smile.gif

Napisano

> Od jakiegoś czasu mam delikatne stuki w przednim zawieszeniu. Ale nie na wybojach tylko jak ruszam

> / hamuje / ruszam / hamuje,.. jest takie delikatne "pyk". Na podnośniku nic nie znalazłem,

> podjechałem do zaprzyjaźnionej SKP na szarpaki i też nic nie znaleźli. Może ktoś miał podobny

> problem?

U mnie własnie nasilają się podobne objawy. Po częsci problem opisałem TU ale dziś doszły do tego następujące objawy:

Ruszając wolno i wciakając sprzęgło i bujnie silniekiem słyszę delikatne puk. Hamując przy samym końcu też jest puk z dołu z lewej strony. Sytuacja nie dzieje się zawsze. Do tego to co opisałem w linku. Kręcąc kierownicą w prawo na postoju czuję metaliczne puki. Wszystko wskazuje na przekładnię lub drążek kierowniczny ale nie wiem czy te nowe objawy można łączyć.

Napisano
  • Autor

Jakoś nie mam czasu się tym zająć. Jeżdze blisko domu / pracy- jak się rozwali zagadka się rozwiąże. Na wyjazdy na drugi koniec miasta odpalam 20-to letniego VW transportera smile.gif,.. jest obecnie pweniejszy niż 6-cio letnie Stilo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Się uparłem na te stuki z lewej strony mlot.gif 2 razy sprawdzałem czy dokręcone jest lewe koło. Aż w końcu wziąłem głowę na środek auta i już nie byłem przekonany, że to z lewej. Więc dokręciłem prawe koło i jest git facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Się uparłem na te stuki z lewej strony 2 razy sprawdzałem czy dokręcone jest lewe koło. Aż w

> końcu wziąłem głowę na środek auta i już nie byłem przekonany, że to z lewej. Więc dokręciłem

> prawe koło i jest git

Ale WV jest pewniejszy hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ale WV jest pewniejszy

Nie chce odbiegać od tematu,.. ale kupiłem go (VW) 2 lata temu na ebay'u u Niemca,... tak ze zdjęcia. Jak przyjechał na lawecie to wyglądał gorzej niż na fotkach. Aktualnie kosztuje mnie 3 x "cena z ebay'a". Na majówkę pojechaliśmy nim w 2 rodziny do Chorwacji. Po tej trasie nie boję się nim jechac nigdzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.