Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak kupić auto jak w jego dowodzie wlacicielem jest lising

Featured Replies

Napisano

Samochod to VAN- ciężarowy 2004r., lising splacony, ale w dowodzie jest getin lising jako wlasciciel, jakie papiery ma mi dac wlasciciel firmy w ktorej to auto jezdzilo , zebym mogl go przerejestrować na siebie ?

Napisano

> Samochod to VAN- ciężarowy 2004r., lising splacony, ale w dowodzie jest getin lising jako

> wlasciciel, jakie papiery ma mi dac wlasciciel firmy w ktorej to auto jezdzilo , zebym mogl go

> przerejestrować na siebie ?

Fakturę zakupu od leasingu.

Napisano
  • Autor

> Fakturę zakupu od leasingu.

wlasciciel, firma ma mi dać fakture zakupu od lisingu czy lising ma na mnie taka fakture wystawić ?

Napisano

> wlasciciel, firma ma mi dać fakture zakupu od lisingu czy lising ma na mnie taka fakture wystawić ?

Właściciel(faktura wykupu z leasingu przez niego) bo to on odkupił ten samochód od leasingu.

Żeby było śmieszniej to oryginał faktury możesz tylko od niego pożyczyć, później musi on wrócić do niego a Ty możesz mieć xero.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Samochod to VAN- ciężarowy 2004r., lising splacony, ale w dowodzie jest getin lising jako

> wlasciciel, jakie papiery ma mi dac wlasciciel firmy w ktorej to auto jezdzilo , zebym mogl go

fakturę z leasingu na użytkownika bądź osobę wykupującą oraz kartę pojazdu.

Napisano

Ja miałem tylko ksero FV z leasingu potwierdzone u notariusza. Dodatkowo osoba która mi sprzedawała samochód wystwiła swoją FV i dopiero ja przerejestrowałem samochód na osobę prywatną.

Napisano
  • Autor

> fakturę z leasingu na użytkownika bądź osobę wykupującą oraz kartę pojazdu.

no wlasnie karty pojazdu tez brak, niby zgubiona.

Napisano

> no wlasnie karty pojazdu tez brak, niby zgubiona ...

Po co zatem pchać się w kupno auta z wadami prawnymi ?

Z drugiej strony twój zapał do kupna jest zastanawiający zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Po co zatem pchać się w kupno auta z wadami prawnymi ?

> Z drugiej strony twój zapał do kupna jest zastanawiający

jak beda papiery , faktura i zgloszone do wydzialu komunikacji brak karty pojazdu to o wadach prawnych nie ma mowy skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Okazja Panie

slinka.gif

Napisano

> jak beda papiery , faktura i zgloszone do wydzialu komunikacji brak karty pojazdu ...

Jak będą zlosnik.gif

Tak czy owak powodzenia w zakupie skoro okazja ok.gif

Napisano

> no wlasnie karty pojazdu tez brak, niby zgubiona.

Lising ,też pewnie niby spłacony...

Napisano
  • Autor

> Lising ,też pewnie niby spłacony...

wiesz, nie ma papierow nie ma sprzedazy

Napisano

- potwierdzoną notarialnie kopię faktury zakupu auta z leasingu

- KRS firmy leasingowej, potwierdzony za zgodność (niby jest już elektroniczny,ale Rzeczpospolita Urzędnicza preferuje stemplowany papier)

potrzebujesz powiązanie placówki na którą jest auto zarejestrowane z firmą leasingową.

jeżeli placówka jest zlikwidowana, to najwygodniej osobiście w centrali wszystko załatwisz.

- KRS lub wpis do ewidencji (potwierdzone za zgodność) osoby, od której kupujesz

- jeżeli sprzedaje na FV to sprawdź dokładnie czy ma być VAT zw. (i na jakiej podstawie art 43 czy art 13) czy VAT 23%

- kwit z WK gdzie auto jest zarejestrowane potwierdzający dane z KP (takie zaświadczenie wydawane jest na okoliczność zagubienia karty, co w leasingu jest częste)

to może być problematyczne, bo musi to zrobić leasing

to nie jest żadna wada prawna jak ktoś zasugerował, tylko właściciel który nie dbał o porządek w dokumentach.

Napisano
  • Autor

dzieki za konkretna odpowiedz, przekaze wlascicielowi, zobaczymy czy podoła temu zadaniu grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.