Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zassalo papier do filtra powietrza :/

Featured Replies

Napisano

ehh....chcial dobrze a wyszlo jak zwykle wink.gif

byla okazja to wyczyscilem sobie klape gaszaca....papier (papierowy recznik kuchenny) ktorym czyscilem, kladlem na pas przedni w takie wyciecie w plastiku gdzie lapane jest powietrze do filtra....

Po zmontowaniu wszyskiego poszedlem sprawdzic czy i jak autko chodzi...papier oczywiscie zostal...autko odpalilo, chodzilo normalnie ale papier znikl....najpierw zglupialem....byl i nie ma...przeciez nikogo nie ma...ale jak zobaczylem ze polozylem go przy wlocie powietrza to juz zgadlem gdzie on moze byc...

Autko jezdzi normalnie...ale tak czy siak w pon umowilem sie w ASO ze znajomymy ze mi rozbierze filtr powietrza i go wyciagnie...

Myslicie ze moze to jakos zaszkodzic dla autka?

Napisano

Jeśli wessało go przed filtrem powietrza to nic sie nie stało, siedzi w puszce filtra. Jeśli po to trudno powiedzieć, raczej zmienił się w popiół.

Napisano
  • Autor

> Jeśli wessało go przed filtrem powietrza to nic sie nie stało, siedzi w puszce filtra. Jeśli po to

> trudno powiedzieć, raczej zmienił się w popiół.

musi siedziec w puszcze filtra bo gdzie indziej ta rura co widac przed akku prowadzi? centralnie do puszki z filtrem a potem poprzez przeplywomierz do turbo...

Napisano

Tak pewno bedzie dla spokoju otworz puche filtra i sprawdz wink.gif

Napisano

Papier siedzi w puszcze przed filtrem, zresztą jak cały inny syf zassany z zewnątrz wink.gif

Jeśli masz kanał to nie ma sensu wybierać się do ASO, tylko siup pod autko, otwierasz puchę filtra, wyciągasz i gotowe wink.gif

Pytanie jeszcze jaki to wielki kawałek... jeśli coś małego, to można poczekać do wymiany filtra i wyciągnąć go przy okazji, będzie sobie tak spokojnie siedział i nic nie uszkodzi wink.gif

Napisano
  • Autor

> Papier siedzi w puszcze przed filtrem, zresztą jak cały inny syf zassany z zewnątrz

> Jeśli masz kanał to nie ma sensu wybierać się do ASO, tylko siup pod autko, otwierasz puchę filtra,

> wyciągasz i gotowe

> Pytanie jeszcze jaki to wielki kawałek... jeśli coś małego, to można poczekać do wymiany filtra i

> wyciągnąć go przy okazji, będzie sobie tak spokojnie siedział i nic nie uszkodzi

No wlasnie - kanalu brak. probowalem robic z ziemi lezac ale masakra....a do Aso to przy okazji bo nie jade tam bo to ASO tylko znajomy mechanik...nie zedrze ze mnie jak za normalna usluge wink.gif.

A wessalo 2 zgniecione listki papierowego recznika kuchennego.

Tak mysle ze mozna z tym jezdzic, ale za tydzien w piatek wyruszamy na Italie (1770km) i wolalbym nie miec niespodzianek ze wzgledu na ten papierek wink.gif

Napisano

mnie pare lat w tyl w dostawczaku zassalo folie ze skrzyni ladunkowej do "komina" wlotowego . Auto momentalnie zmulilo i kupa bialego dymu icon_eek.gif Dobrze ze to jeszcze na terenie firmy sie stalo i chlopaki zaprawieni w bojach odrazu wiedzieli co sie stalo blush.gif Wyciagneli chyba ze 2 metry folii stretch hehe.gif

Napisano

> No wlasnie - kanalu brak. probowalem robic z ziemi lezac ale masakra....

Jest do zrobienia z ziemi. Wystarczy, że poluzujesz opaskę o węża gumowego na dole filtra, zdejmiejsz z króćca i jest wtedy dobry dostęp do wyjęcie filtra nawet bez kanału.

Napisano

Mi wpadła kiedyś śrubka do otworu na wlot... icon_rolleyes.gif ale jak ją próbowałem moimi zgrabnymi paluchami wyciągnąć wpadła dalej do puszki filtra sciana.gif

Po tym zrobiłem banalne rozwiązanie - siatka aluminiowa przygnieciona mocowaniami zderzaka zlosnik2.gif

Zdjęcie zrobione przez Kasia_Opole ale furka moja więc pożyczyłem ikonka_photo2.gif

286147209-286121652-4.jpg

do dziś spokój palacz.gif

post-120396-14352517005797_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Papierek wczoraj wyjety... z pocalowaniem raczki za 10zl znajomy mi to zrobil w ASO. Swoja droga....rozmieszczenie filtra powietrza w Stilo jest tragiczne wink.gif.

A patent na siateczke chyba tez zastosuje tylko gdzie ja kupic? skad wyciac? jedyny minus moze byc na jesien jak wpadnie jakis wiekszy lisc i przytuli sie do calej powierzchni siatki....

Szerokosci! - w piatek lece najpierw na Tychy, a w sobote juz dritto na Włochy w centrum wstrzasow wink.gif

Napisano

> Papierek wczoraj wyjety... z pocalowaniem raczki za 10zl znajomy mi to zrobil w ASO. Swoja

> droga....rozmieszczenie filtra powietrza w Stilo jest tragiczne .

> A patent na siateczke chyba tez zastosuje tylko gdzie ja kupic? skad wyciac? jedyny minus moze byc

> na jesien jak wpadnie jakis wiekszy lisc i przytuli sie do calej powierzchni siatki....

> Szerokosci! - w piatek lece najpierw na Tychy, a w sobote juz dritto na Włochy w centrum wstrzasow

a jakby tak szanownej malzonce smignal z kuchni sitko jakie ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> a jakby tak szanownej malzonce smignal z kuchni sitko jakie ?

Ale te nasze sitka sa wszystkie okragle jak to na dzirawy drurszlak przystalo... wink.gif raczej cos plaskiego bylby potrzebne....taka siatka na przedni zderzak np...

Napisano

> Ale te nasze sitka sa wszystkie okragle jak to na dzirawy drurszlak przystalo... raczej cos

> plaskiego bylby potrzebne....taka siatka na przedni zderzak np...

e chyba sie nie rozumiemy.pisze z telefonu więc ciężko z linkiem ale wpisz w google sitka kuchenne ok.gif takie duze do mąki czy cus zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> e chyba sie nie rozumiemy.pisze z telefonu więc ciężko z linkiem ale wpisz w google sitka kuchenne

> takie duze do mąki czy cus

Juz kumam....i nawet cos takiego w domu chyba mam...taka nakladka na patelnie aby nie pryskal olej

sitka

Napisano

> Juz kumam....i nawet cos takiego w domu chyba mam...taka nakladka na patelnie aby nie pryskal olej

> sitka

prawde mowiac mialem na mysli

_bp270.jpg

albo bez uchwytu ale za to z ramka wink.gif

KategoriaSitkaDrewniane.jpg

ksztalt to juz jakims nozyczkiem opedzlujesz i bedzie pan zadowolony ok.gif20.GIF

Napisano

W markecie budowlanym sprzedają na metry siatki budowlane (np. do tynków) albo ogrodowe, różnią się w zasadzie wielkością oczek. Do wlotu taką siatkę najprościej na rantach przykleić na silikon.

Napisano

> Papierek wczoraj wyjety... z pocalowaniem raczki za 10zl znajomy mi to zrobil w ASO. Swoja

> droga....rozmieszczenie filtra powietrza w Stilo jest tragiczne .

> A patent na siateczke chyba tez zastosuje tylko gdzie ja kupic? skad wyciac? jedyny minus moze byc

> na jesien jak wpadnie jakis wiekszy lisc i przytuli sie do calej powierzchni siatki....

> Szerokosci! - w piatek lece najpierw na Tychy, a w sobote juz dritto na Włochy w centrum wstrzasow

Zwykła aluminiowa dostępna w sklepach motoryzacyjnych i nie tylko

allegro np

Ja ją zastosowałem do osłony chłodnicy klimy - przyczepiona za grillem dolnym. Został skrawek który wykorzystałem do ochrony wlotu pow.

Spokojnie - żaden liść nie zasłoni wlotu.

Dobrze docięta siatka nie wymaga żadnych dodatkowych otworów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> A patent na siateczke chyba tez zastosuje tylko gdzie ja kupic? skad wyciac?

Kupisz w marketach budowlanych. Metalowa (aluminiowa) lub stalowa o drobnych oczkach ok 2x2mm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.