Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

no i nie odpala TD100

Featured Replies

Napisano

wczoraj probowalem odpalic, ale aku byl rozladowany, wiec go do domu i pod prostownik, dzisiaj go wsadzam i wszystko sie wyswietla swieczki sie grzeja tylko grzeja sie prawie 1 min. a mam wymienione swieczki na BOSH Duraterm, rozrusznik kreci tylko nie slychac jakby lapania paliwa jak rozumiecie o co chodzi, poprostu kreci jakby na sucho, czy to moze ropka zamarzla ??

pozatym jak go teraz odpalic, kumpel mi radzil farelke po auto zamontowac i powinno odpalic, a moze jakies mniej radykalne propozycje?? no oczywiscie bez rad typu: "padaka sprzedaj" smile.gif

z gory dzieks za odpowiedz.

Napisano

Masz moze garaz ogrzewany? Jesli tak, to moim zdaniem wystarczyloby postawic auto w takim garazu np. na caly dzien czy noc i gdyby problemem byla przymarznieta ropa, to ten sposob bylby skuteczny. Przy okazji moze sprawdz czy nie jest zapowietrzony uklad paliwowy?

Napisano
  • Autor

niestety nie mam garazu ogrzewanego, moze jakies inne sposoaby i jeszcze jedno pytanko, czy to normalne ze ropa zamarzla przy -25 ??

Napisano

> niestety nie mam garazu ogrzewanego, moze jakies inne sposoaby i

> jeszcze jedno pytanko, czy to normalne ze ropa zamarzla przy -25

> ??

potrafi nieraz jak jest kiepskiej jakości zamarznąc przy -20.

ja się tam nie przejmuje zbiornik i filter ma grzane.wczoraj -32 i bez problemu pali.jak latem.

Napisano

> potrafi nieraz jak jest kiepskiej jakości zamarznąc przy -20.

> ja się tam nie przejmuje zbiornik i filter ma grzane.wczoraj -32 i

> bez problemu pali.jak latem.

Jeśli ropa jest licha to nawet grzany filtr nie pomoże , warto dolać dodatek przeciw zamarzaniu .

Jak po kilku godzinach przy tym mrozie co piszesz nie miałeś problemu z odpalaniem to pogratulować bo to nieczęste jak wynika z postów zjawisko wink.gif

Mój też mnie jeszcze nie zawiódł ale tylko testowany był do -25 smile.gif

Napisano
  • Autor

a jak mozna sprawdzic czy i ja mam podgrzewany filterek bo zbiornik z tego co pamietam to mam.

Napisano

Ja zostawiłem autko na rezerwie i niestety nie odpaliłem prawdopodobnie zamarzło paliwo w przewodach kreci super ale nawet nie zagada a jak chciałem podpompowac pompeczka to tak jak by sama piana była w pompce. I tez mam problem. Czekam na odwilz. mad.gif

Napisano
  • Autor

mam dokladnie to samo tez zostawilem na rezerwie frown.gif

mam pytanko czy jak dam farelke pod auto tak na godzine to cos sie poprawi ??

Napisano

. a jak chciałem podpompowac pompeczka to tak jak

> by sama piana była w pompce. I tez mam problem. Czekam na

> odwilz.

Hmm ja mam identycznie tylko ze pompeczka strasznie twarda była.

Czy jak sobie wjadę do garażu ogrzeje go i odpale to czy nie ma ryzyka ze mi przymarznie w przewodach ropa w trakcie jazdy ??? To by nie było miłe.

Napisano

> a jak mozna sprawdzic czy i ja mam podgrzewany filterek bo zbiornik z

> tego co pamietam to mam.

bo ja wiem...hehe aso może powie.a wogóle grzanie zbiornika włącza Ci sie razem z czym????

Napisano

> potrafi nieraz jak jest kiepskiej jakości zamarznąc przy -20.

> ja się tam nie przejmuje zbiornik i filter ma grzane.wczoraj -32 i

> bez problemu pali.jak latem.

OK. Ale co pwiesz na sytuację, gdyby Ci paliwo stężało we wtryskach i przewodach wtryskowych - napewno bez pomocy termicznej "z zewnątrz" byś nie odpalił. Co do paliw - przyjrzałem się wczoraj na BP (to plastikowe przezroczyste jajeczko w którym widać śnigiełko i paliwo - na dystrybutorze) - przy temperaturze -20 st C już robiło się mętne jak mleko. Zapytałem do ilu mają paliwo - powiedzieli że do -22 st C, a później lipa. Osobiście stosuję depresator Cleen Floo - przy takich mrozach (rano było - 30 st C - podkarpacie) pół litra na bak ropy i już dwa poranki za trzecim kręceniem odpala ok.gif. Czuć jednak że ropa gęstnieje i przez to muszę go na 3 próby palić. poza tym spoko claps.gif.

Napisano

Witam Ja mam to samo, nie chciałm zapalić po -26stopniach troche pokręciłem ale aku padł. Nawet po doładowniu aku nic z tego nie zapalił oczywiście auto mam na dworze. Dzisiaj zapchałem go do garażu i rozkręciłem filtr paliwa ale nic nie zamarzło, czyli paliwo dobre zobacze jak się ogrzeje po paru godzinach. A co do waszego mleka w przewodach proponuje wymienić filtr paliwa, poczym przedmuchać przewody od wtrysków można zwykła pompką od roweru to samo z pompą, można wypompować rozruchem poczym zalać bezpośrednio do pompy dobrej ropy i skręcić, powinno pomuc jak się nie ma garażu. powodzenia ok.gif

Napisano

no to ja tez sie tu dodam do tego watku. moja marycha 1,6 tez powiedziala ze dzis nie pojezdzimy frown.gif rozrusznik sie przekrecil ze 3 razy i gleba . pokrecil jeszcze troche leniwie i dalem sobie spox do nizszych mrozow smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.