Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pedał hamulca nisko bierze

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu pedał hamulca nisko bierze, 2 miechy temu wymieniłem szczęki rozpieraki z tyłu, niewiele sie poprawilo - mechanik sprawdził układ pod kątem szczelności i wszystko jest ok. Jestem na etapie wymiany kompletnych hamulców z przodu bo mają dość - ledwo kilka mm klocki tarcze też nie pierwszej świeżości, mam kupiony już zestaw. Czy po wymianie mogę spodziewać się, że hamulec będzie brał "od góry" ? Pytam bo mogę tą robotę właściwie zrobić sam, ale jeśli zużycie klocków i tarcz nie ma z tym nic wspólnego to lepiej niech się ktoś inny tym zajmie...

W instrukcji tarcz napisane jest aby po montażu klocków "napompować pedał" do miejsca gdzie ma brać hamulec... o co tu chodzi ?

Napisano

jeśli wymienisz klocki i tarcze może się poprawić, a nie musi. Najlepiej będzie po zakończeniu wymiany profilaktycznie odpowietrzyć hamulce czyli to o co pytałeś

Napisano

Moim zdaniem porządnie go powinieneś odpowietrzyć-jak masz abs, tym bardziej-krzyżowo i do znudzenia-dużo pomaga wężyk przźroczysty z bańką.

Napisano

miałem taki przypadek pomogła wymiana płynu hamulcowego grinser006.gif

stary płyn wydmuchałem kompresorem praktycznie do zera i po tym zabiegu jest git ok.gif

Napisano

Looknij pod gumki oink.gif w cylinderkach z tyłu-jak jest wilgotno to tam może się zapowietrzać-cieknąć nie musi i na oko nie widać.

druga kwestia pompa.

Hebel dotarty,układ szczelny bierze od góry.

Hebel zużyty, ale nie do blach też bierze od góry.

Odpowietrzasz zawsze pumpując do samego końca i trzymasz też przy odpowietrzaniu opór. ok.gif

Co miał autor w instrukcji tarcz nie wiem do końca hehe.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Dla potomnych:

Kończyły sie klocki i tarcze - wymieniono na nowe maxy i performance, problem pozostał. Dopiero wymiana pompy hamulcowej na nową rozwiązał problem, dziękuje za pomoc.

Napisano

> Dla potomnych:

> Kończyły sie klocki i tarcze - wymieniono na nowe maxy i performance, problem pozostał. Dopiero

> wymiana pompy hamulcowej na nową rozwiązał problem, dziękuje za pomoc.

to samo było u mnie

pisałem o tym w innym wątku

Napisano

> Dla potomnych:

> Kończyły sie klocki i tarcze - wymieniono na nowe maxy i performance, problem pozostał. Dopiero

> wymiana pompy hamulcowej na nową rozwiązał problem, dziękuje za pomoc.

Ale działo się to na wyłączonym silniku bez serwa, czy pracującym?

Napisano
  • Autor

> Ale działo się to na wyłączonym silniku bez serwa, czy pracującym?

Pedał hamulca minimalnie bardzo powoli przy długim trzymaniu wpadał w podłogę (ktos inny kto jechal autem nie zauważał tego) przy włączonym silniku jak i przy wyłączonym na twardym pedale.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.