Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

yyy kontrolka temperatury silnika

Featured Replies

Napisano

witam

dzis przegonilem seja mojej zonki z Gliwic do Katowic i come back;) lecialem 140 ile fabryka dala i jak wracalem do Gliwic to jak juz zjezdzalem z autobany zapalila mi sie czerwona kontroleczka temperatury silnika...

wentylator dziala, plynu chlodzacego pelno, zatrzymalem sie, otworzylem maske, poczekalem chwile, odpalilem i pojechalem dalej... po ok 500 metrach jazdy ale juz takiej na 5tce i 90kmh kontrolka zgasla...

TTTM?

czy cos moze jest nie tak i mam sprawdzic w toczydelku?

Napisano
  • Autor

> Wentylator pracował w chwili gdy kontrolka się zaświeciła?

tak, pociagnieta nowa instalacja i nowy wentylator

Napisano

Imo po prostu się zagrzał, tam nie ma zegarka fabrycznie i po prostu lampka komunikowała, że jest cieplej niż zwykle zlosnik.gif

Napisano

Też mi się tak wydaje, że ciągnąłeś go dłuższy czas na maksie i układ chłodzenia niewydolił. Tak jak przy jeździe po torze, gdzie auta ze 100% sprawnym układem chłodzenia wywalają wodę po kilku okrążeniach. Druga sprawa to nie powinieneś go gasić jak był tak zagrzany tylko mu trochę odpuścić i dać się schłodzić i ewentualnie włączyć nagrzewnicę na maxa, szybciej by ostygł.

Napisano

> Też mi się tak wydaje, że ciągnąłeś go dłuższy czas na maksie i układ chłodzenia niewydolił. Tak

> jak przy jeździe po torze, gdzie auta ze 100% sprawnym układem chłodzenia wywalają wodę po

> kilku okrążeniach. Druga sprawa to nie powinieneś go gasić jak był tak zagrzany tylko mu

> trochę odpuścić i dać się schłodzić i ewentualnie włączyć nagrzewnicę na maxa, szybciej by

> ostygł.

tez tak sadze ze przez to ze lecial pelnym ogniem to uklad nie wydolil zwlaszcza przy obecnych temp.

A silnik mi sie wydaje ze to moze byc 900 skoro lecial ile fabryka dala (140) wink.gif

W ostatni weekend jezdzilem ojca 900 i na autostradzie przy 120km/h temp rosla do 110*C - przy 100 km/h juz bylo 90-100*C wiec dalej jechalem na pyrkaniu tez 100km/h. Ojca uklad chlodzenia sprawny w 100% - wentylator sie wlacza jak powinien i nie gotuje sie w upalach w korkach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.