Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysoka Temperatura 1,2 16v

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich cento maniaków mam mały problem mianowicie taki że jak długo jade na obr. powyzej 3500 obr/min to temperatura na wskaźniku szybko dochodzi do 96 - 97 stopni co zrobić by tak się silnik szybko nie grzał układ chłodzenia od 110 spi. Może jakiś termostat założyć który będzie się otwierał wcześniej. już sam nie wiem. Może macie jakieś patenty?

Napisano

> Witam wszystkich cento maniaków mam mały problem mianowicie taki że jak długo jade na obr. powyzej

> 3500 obr/min to temperatura na wskaźniku szybko dochodzi do 96 - 97 stopni co zrobić by tak

> się silnik szybko nie grzał układ chłodzenia od 110 spi. Może jakiś termostat założyć który

> będzie się otwierał wcześniej. już sam nie wiem. Może macie jakieś patenty?

chlodnica moze juz byc nie tak sprawna jak powinna przez co sprawnosc ukl chlodzenia bedzie mniejsza...

Napisano

ja się nie znam, ale wydaje mi się, że w trasie powyżej 3 tyś obr temperatura nie powinna przekraczać 85 stopni, a na krótkich odcinkach taka temperatura przy wysokich obrotach jest ok, byle nie przekracza 100 stopni. To jest moje zdanie. Jeśli ogólnie masz problemy z chłodzeniem sprawdź termostat, czy się otwiera w 100%.

Napisano
  • Autor

> ja się nie znam, ale wydaje mi się, że w trasie powyżej 3 tyś obr temperatura nie powinna

> przekraczać 85 stopni, a na krótkich odcinkach taka temperatura przy wysokich obrotach jest

> ok, byle nie przekracza 100 stopni. To jest moje zdanie. Jeśli ogólnie masz problemy z

> chłodzeniem sprawdź termostat, czy się otwiera w 100%.

termostat jest o.k a chłodnica ma ponad rok. woda się nie gotuje ale nawet jak jazde szybko okolo 4000 obr/min to wentylator chodzi a temperatura nie spada.rosnie nawet powyzej 100.

Napisano

Kurcze nie wiem, niech się wypowiedzą fachmani których tu pełno.

Napisano

Jeśli termostat, chłodnica Ok i odpowietrzony jak należy wiec pozostaje tylko pompa wody smile.gif

Napisano

> Jeśli termostat, chłodnica Ok i odpowietrzony jak należy wiec pozostaje tylko pompa wody

wlasnie u mnie dzieje sie to samo, ale wiem, ze pompa to trup, bo juz cieknie i nie wymienilem jej z rozrzadem. druga juz czeka na zalozenie...

Napisano

> Jeśli termostat, chłodnica Ok i odpowietrzony jak należy wiec pozostaje tylko pompa wody

Ja w mocno pomodzonym 1.2 ale 8V mam już wszytko nowe i dalej się grzeje. Zostaje wymiana chłodnicy na większą lub chłodnica wody.

Obecnie mam wszytko nowe Magnetti marelli -> chłodnicę, pompę wody, termostat i przewody nawet wymieniłem. Do tego nowy czujnik temperatury i elektrowentylatora. I jak jadę w trasie jest okay, ale jak poupalam troche, to wentylator nie daje rady zbić temperatury do takiej wartości aby się chociaż wiatrak na chwilę wyłączył...

Na razie to zostawiam, bo wody nie gotuje, temperatura oleju w normie według dodatkowych zegarów itp. Uszczelka pod głowicą też jest okay.

Napisano

Witam

Właśnie podłączyłem wskaźnik temperatury no name (kopia autogauge) i nawet bez podłączonego czujnika wskazuje 60 stopni- nie bardzo wiem czy ufać temu czemuś.

W książce sam naprawiam przeczytałem, że w seju załączenie wentylatora jest przy temp. około 90-94 stopni, gdzieś wyczytałem że czujnik w rzeczywistości załącza w 99 stopniach- i to by się zgadzało bo wentylator załączył sie jak wskaźnik wskazywał koło 100 stopni, jak jest w rzeczywistości ?

Napisano

> Witam

> Właśnie podłączyłem wskaźnik temperatury no name (kopia autogauge) i nawet bez podłączonego

> czujnika wskazuje 60 stopni- nie bardzo wiem czy ufać temu czemuś.

> W książce sam naprawiam przeczytałem, że w seju załączenie wentylatora jest przy temp. około 90-94

> stopni, gdzieś wyczytałem że czujnik w rzeczywistości załącza w 99 stopniach- i to by się

> zgadzało bo wentylator załączył sie jak wskaźnik wskazywał koło 100 stopni, jak jest w

> rzeczywistości ?

u mnie w autogauge pokazuje 90 jak się załączy

czujnik do niego jest wkręcony w termostat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.