Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diesel a A6 2.5 TDI 150 koni.....jak to z nim jest???

Featured Replies

Napisano

No właśnie-jak to jest z tym silnikiem???Kiedyś słyszałem coś niepochlebnego o tych silnikach 2,5 TDI ale nie wiem czy to konkretnie o tym silniku czy o tym 163konnym.Ten ma 2.5 l i 150 koni,przebieg 232tyś km,buda kombi.Nie musi to dla mnie być rakieta,ma jeżdzić,niedużo palić noi być wygodne.Jechać oglądać??Rozrząd robiony przy 195tyśCzy olać temat??Samochód z 1999r.Potrzebna pilna opinia!!!

Napisano

> No właśnie-jak to jest z tym silnikiem???Kiedyś słyszałem coś niepochlebnego o tych silnikach 2,5

> TDI ale nie wiem czy to konkretnie o tym silniku czy o tym 163konnym.Ten ma 2.5 l i 150

> koni,przebieg 232tyś km,buda kombi.Nie musi to dla mnie być rakieta,ma jeżdzić,niedużo palić

> noi być wygodne.Jechać oglądać??Rozrząd robiony przy 195tyśCzy olać temat??Samochód z

> 1999r.Potrzebna pilna opinia!!!

Pali niemalo, a z tego co wiem poprawka w tych silnikach byla w 2003 roku i mialy wtedy moc 180KM.

Nieproblematyczne byly 2.5tdi ale R5.

Napisano

Chyba najgorszy silnik w gamie VW. Porównywalmy z pierwszymi 2.0 TDI. Wycierają sie wałki rozrządu padaja pompy itd.

Poliftowe właśnie miały 163km i tam problemy usunięto. Jak chcesz A6 to Albo benzyna albo 1.9 TDI. Takie jest moje zdanie..

Napisano

> No właśnie-jak to jest z tym silnikiem???Kiedyś słyszałem coś niepochlebnego o tych silnikach 2,5

> TDI ale nie wiem czy to konkretnie o tym silniku czy o tym 163konnym.Ten ma 2.5 l i 150

> koni,przebieg 232tyś km,buda kombi.Nie musi to dla mnie być rakieta,ma jeżdzić,niedużo palić

> noi być wygodne.Jechać oglądać??Rozrząd robiony przy 195tyśCzy olać temat??Samochód z

> 1999r.Potrzebna pilna opinia!!!

2,5TDI to prawdziwa loteria mam klienta który ma 290tys km i zadnych problemów, olej wymieniany co 10tys km, filtr paliwa co 45tys km i nie ma problemów z pompa wtryskową, wałkami itp ale to wyjatek potwierdzający regułe ze 2,5TDI to dla bogatych silnik...

Napisano

Ja bym już kolejnego takiego nie kupił zlosnik.gif

Najistotniejsze - gdzie auto było serwisowane.

Bierzesz na porządną diagnostykę i się dowiesz czy warto kupować czy nie.

Pamiętaj, że poza silnikiem warto też dobrze sprawdzić zawieszenie bo naprawy też nie są tanie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.