Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brava nie odpaliła...

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Autko długo stało gdyż jeździłem dwukołowcem, dzień przed urlopem chciałem schować do garażu, wsiadam, przekręcam, chechłam, chechłam i nic.. nie zatrybił, po powrocie z urlopu wyjąłem aku, naładowałem, zainstalowałem i teraz to w ogóle już kaput, elektronika zaczęła wariować, wsadziłem aku z drugiego auta, elektronika ok, radio gra, ale próbuję odpalić i zero zatrybienia, pomyślałem, że może rozrusznik, ale zorientowałem się, że gdy próbuję odpalić to wtedy głupieje centralny, zamyka i otwiera drzwi, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w środku i są ok, pomyślałem, że może immobilisier się rozkodował? Byłyby takie objawy? Może ktoś z Was miał podobnie, żeby wiadomo było co szukać i gdzie szukać? Bo aku to na 100% wiem, że już muszę wymienić.

Pozdrawiam

Cristof

Napisano

> [...] zero zatrybienia, pomyślałem, że może rozrusznik, ale zorientowałem się, że gdy próbuję odpalić to

> wtedy głupieje centralny, zamyka i otwiera drzwi, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w środku

> i są ok, pomyślałem, że może immobilisier się rozkodował?

Rozrusznik stoi i nie kręci? Jeśli tak to czy w tym momencie gasną kontrolki na desce? Jeśli tak to sprawdź masę, dla pewności podaj dodatkowo z aku bezpośrednio na silnik np. kablem rozruchowym.

Rozkodowany immo - objaw jest taki, że świeci kontrolka kluczyka na desce, rozrusznik kręci ale nie odpali bo zapłon jest odcięty.

Fajnie by było jeszcze gdybyś napisał co to za silnik, pomoże nam to w ew. dochodzeniu przyczyn takich zachowań smile.gif

Napisano
  • Autor

Witajcie.

Silnik to chyba najgorszy z możliwych... :D 270751858-jezyk.gif 1.4 12V bez gazu

Autko chyba się na mnie obraziło, że tyle stało nieużywane... :D 270751858-jezyk.gif

A co do tego co napisaliście, to gdy przekręcam kluczyk to w ogóle nie chce kręcić, żadnej próby, gasną kontrolki i centralny zamyka i zaraz otwiera.

Byłem przekonany, że to słaby aku i wystarczy podładować gdyż jeszcze przed urlopem kręcił, tylko za słaby aku był i nie mógł odpalić. Jednakże teraz już w ogóle nie kręci, dlatego podejrzewałem immobilisier.

Pozdrawiam

Cristof

Napisano

Jak sobie nie poradzisz to daj znać na pw gdzie mieszkasz+tel., podjadę z komputerem i postaram Ci się pomóc.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Witajcie.

> Silnik to chyba najgorszy z możliwych... :D 1.4 12V bez gazu

> Autko chyba się na mnie obraziło, że tyle stało nieużywane... :D

> A co do tego co napisaliście, to gdy przekręcam kluczyk to w ogóle nie chce kręcić, żadnej próby,

> gasną kontrolki i centralny zamyka i zaraz otwiera.

> Byłem przekonany, że to słaby aku i wystarczy podładować gdyż jeszcze przed urlopem kręcił, tylko

> za słaby aku był i nie mógł odpalić. Jednakże teraz już w ogóle nie kręci, dlatego

> podejrzewałem immobilisier.

> Pozdrawiam

> Cristof

Sprawdź punkt masowy pod akumulatorem (są tam dwa kable 10mm2 CU). Lubi prześniedzieć kabel łączący silnik z nadwoziem i dzieją się takie cyrki.

Jakbyś nie wiedział gdzie to jest, to mogę zrobić fotkę i wstawić około 18

Napisano
  • Autor

Witam.

Dzięki za odpowiedzi. Jak sprawdzę to dam znać co i jak, ale to dopiero w weekend wolne, wczoraj cały dzień padało.

Natomiast przypomniałem sobie, że jak kiedyś padł mnie rozrusznik kilka lat temu to chyba było tak samo, nie napisałem, że od prawej strony (tzn. od pasażera) spod maski podczas próby uruchomienia słychać cosik w rodzaju terkotania... nie wiem czy to nie jakiś przekaźnik, ale chyba tak samo właśnie było kiedyś przy uszkodzonym rozruszniku, się zobaczy.

Pozdrawiam

Cristof

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.