Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sygnał z radia do wzmacniacza

Featured Replies

Napisano

Szanowni koledzy i koleżanki, powiedzcie mi jak można rozpoznać którymi żyłami płynie sygnał do wzmacniacza z radia. Ostatnio zakupiłem przejściówkę do seryjnego radia (oryginale nie posiada wejścia na przewody sygnałowe do wzmacniacza) i niestety jest tam możliwość wpięcia się w 5 osobnych żył frown.gif Wiem, że w kostce tej 2 są od sygnału do wzmacniacza, a jedno sygnał wzbudzenia czy też pobudzenia wzmacniacza

Napisano

> Szanowni koledzy i koleżanki, powiedzcie mi jak można rozpoznać którymi żyłami płynie sygnał do

> wzmacniacza z radia. Ostatnio zakupiłem przejściówkę do seryjnego radia (oryginale nie posiada

> wejścia na przewody sygnałowe do wzmacniacza) i niestety jest tam możliwość wpięcia się w 5

> osobnych żył Wiem, że w kostce tej 2 są od sygnału do wzmacniacza, a jedno sygnał wzbudzenia

> czy też pobudzenia wzmacniacza

w stilo radio nie ma wyjśca na wzmacniacz frown.gif niestety

Napisano
  • Autor

> w stilo radio nie ma wyjśca na wzmacniacz niestety

wiem Lesiu, ale ja nie pytam o to czy ma wyjście tylko jak rozpoznać ten sygnał

Napisano
  • Autor

dobra zadam inaczej to pytanie, czy przewody sygnałowe łączące radio z wzmacniaczem mają jakieś napięcie albo coś innego za pomocą czego można rozpoznać sygnał? Chodzi o sprawdzenie czy radio wydaje sygnał na wzmacniacz czy nie?

Napisano

> Musiałbyś wykorzystać przewody idące już na głośniki.

Albo dorobic sobie wyjscie w radiu, czasem moze to byc lepszym rozwiazaniem wink.gif

Napisano

> Albo dorobic sobie wyjscie w radiu, czasem moze to byc lepszym rozwiazaniem

Także obrałbym ten kierunek smile.gif

Napisano
  • Autor

też dobre rozwiązanie, ale jeśli w seryjnym radiu jest wyjście na wzmacniacz i tubę seryjną to owo wyjście musi być. Problem jest tylko w tym, że trzeba teraz znaleźć które to są piny. Dlatego też pytam jak rozpoznać sygnał z radia który idzie do wzmacniacza, bez jego podpinania

Napisano

> też dobre rozwiązanie, ale jeśli w seryjnym radiu jest wyjście na wzmacniacz i tubę seryjną to owo

> wyjście musi być. Problem jest tylko w tym, że trzeba teraz znaleźć które to są piny. Dlatego

> też pytam jak rozpoznać sygnał z radia który idzie do wzmacniacza, bez jego podpinania

Np: w Fiatach sygnal do suba jest wziety z tylnych glosnikow. Przy radiu nie znajdziesz niczego wiecej procz sterowania zalaczaniem wzmacniacza w subie tongue.gif

Napisano
  • Autor

czy aby na pewno w wszystkich?

Napisano

> Szanowni koledzy i koleżanki, powiedzcie mi jak można rozpoznać którymi żyłami płynie sygnał do

> wzmacniacza z radia. Ostatnio zakupiłem przejściówkę do seryjnego radia (oryginale nie posiada

> wejścia na przewody sygnałowe do wzmacniacza) i niestety jest tam możliwość wpięcia się w 5

> osobnych żył Wiem, że w kostce tej 2 są od sygnału do wzmacniacza, a jedno sygnał wzbudzenia

> czy też pobudzenia wzmacniacza

Latwiej bedzie jesli powiesz jaki samochod lub jakie radio, a perfekcyjnie bedzie jak zapodasz zdjecie pinów z radia.

To jest tak jakby opowiadac w barze o kelnerce jak jej się rozpina stanik, nie sprawdzając nawet czy go ma.

Napisano

Dzień dobry zlosnik.gif

Chcesz suba niefabrycznego puszczać?

Wykorzystałem fabryczne kable sygnału głośnikowego, ale przy kostce do tylnych głośników wlutowałem takie urządzenie: jakiś tekst do tego chinche i subik gra w bagażniku zlosnik.gifok.gif

Napisano

> czy aby na pewno w wszystkich?

Na pewno w Punto II, Punto II FL, Grande Punto, Punto Evo, Stilo, Bravo i pewnie jeszcze w innych z fabrycznym radiem.

Napisano
  • Autor

coś w tym stylu :D

PS. rozpiska pinów z kostki pod seryjny wzmacniacz

3d7a1af26367.jpg

wedle tego rozumiem, że c1 i c2 to piny sygnałowe, a c6 to remote

Napisano
  • Autor

i co nikt nie wypowie się czy dobrze to rozumiem?

Napisano

> i co nikt nie wypowie się czy dobrze to rozumiem?

Biorąc pod uwagę wklejoną rozpiskę także bym w ten sposób zrozumiał smile.gif

Napisano
  • Autor

no dobra a teraz pin c3 dotyczący funkcji mute, jak to zrozumieć, bo wedle prostego rozumowania jak włączę tą funkcję w radiu to by oznaczało, że wzmak dalej będzie grał, jak ten kabelek nie będzie podpięty?

Napisano
  • Autor

jako wzbudzenie ja rozumiem pin C6, który włącza/wyłącza wzmacniacz mocy. Natężenie prądu na tym pinie wynosi maks 0,3A czyli tyle ile powinno mieć pobudzenie

Napisano

> jako wzbudzenie ja rozumiem pin C6, który włącza/wyłącza wzmacniacz mocy. Natężenie prądu na tym

> pinie wynosi maks 0,3A czyli tyle ile powinno mieć pobudzenie

Dokładnie to miałem na myśli.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie to miałem na myśli.

no, a mi chodziło o ten z pinu C3 dotyczący funkcji MUTE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.