Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatkowy przycisk

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar podłączyć pilot do otwierania bramy pod "jakiś" przycisk. Chciałem go zamontować na wolnym miejscu obok City i ASR. Pytanie mam takie - gdzie szukać takiego przycisku, żeby jakoś pasował stylistycznie do reszty ? Czy jak wymontuje z innego zestawu sam przycisk np. CITY da rade wstawić go w to wolne miejsce ?

Napisano

> da rade wstawić go w to wolne miejsce ?

Po pierwsze nie ma styków we wtyczce od nie wykorzystanego przycisku, a po drugie jak mnie pamięć nie myli styki w gumce nie są w tym samym miejscu.

Ten moduł leży u mnie w garażu i mogę zerknąć dokładnie.

Napisano

to, że nie ma w wtyczce żadnych wtyków to raczej koledze nie robi różnicy, bo i tak musiałby dodatkowe kabelki ciągnąć

Napisano

> Mam zamiar podłączyć pilot do otwierania bramy pod "jakiś" przycisk. Chciałem go zamontować na

> wolnym miejscu obok City i ASR. Pytanie mam takie - gdzie szukać takiego przycisku, żeby jakoś

> pasował stylistycznie do reszty ? Czy jak wymontuje z innego zestawu sam przycisk np. CITY da

> rade wstawić go w to wolne miejsce ?

podmień cały panel i zaadoptuj przycisk, lub w tym co masz coś zamontuj...

tak to wygląda w środku...

IMAG0903.jpg

IMAG0912.jpg

IMAG0906.jpg

IMAG0908.jpg

IMAG0909.jpg

ps

gdzieś znajdziesz też fotki przerobionego panelu

Napisano

dobra to teraz pytanie z innej beczki, co powinno się znajdować w miejscu owego przycisku? Pytam bo jakoś dziwi mnie fakt, że konstruktor stilo dopuścił by się tworzenia atrapy przycisku do niczego nikomu nie potrzebnej

Napisano

> dobra to teraz pytanie z innej beczki, co powinno się znajdować w miejscu owego przycisku? Pytam bo

> jakoś dziwi mnie fakt, że konstruktor stilo dopuścił by się tworzenia atrapy przycisku do

> niczego nikomu nie potrzebnej

u mnie tylko city( płytka bida edyszyn )

wypasy jeszcze AeSeRy i inne bajery do trakcji tam mają...

a taki jeden grzałkę silnika tam odpalał....

Napisano

no właśnie, a co w serii tam być powinno?

Napisano

> no właśnie, a co w serii tam być powinno?

U mnie patrząc od przodu:

- City,

- ASR off,

- nic,

w Babarcie z szeleszpidem jest:

- City,

- ASR off,

- Auto(zmiana trybu pracy skrzyni biegów).

Pozdrawiam BAS

Napisano

no i własnie o taką odpowiedź mi chodziło 20.GIF

PS. sprawę mam idzie priv

Napisano

> no właśnie, a co w serii tam być powinno?

zależy jaka seria....

Napisano
  • Autor

> podmień cały panel i zaadoptuj przycisk, lub w tym co masz coś zamontuj...

> tak to wygląda w środku...

> ps

> gdzieś znajdziesz też fotki przerobionego panelu

Musze jednak poszukać czegoś co by tam rozmiarowo pasowało. Myślałem, że tam są gotowe styki ale ze zdjęć coś inego wynika.

Napisano

Uważam, że najlepszym wyjściem będzie kupno panelu z trzema klawiszami/włącznikami (od wersji z automatyczną skrzynią - taki o jakim wspomniał bas) i wykorzystanie klawisza normalnie stosowanego do zmiany trybu pracy skrzyni biegów.

Z tego co widzę to zdjęcia tomtom'a pokazują panel z jednym klawiszem ("CITY"), dlatego jest tam jedynie jeden włącznik.

Panel taki często można kupić np. na allegro, innych portalach ogłoszeniowych lub na szrotach.

Napisano

> Z tego co widzę to zdjęcia tomtom'a pokazują panel z jednym klawiszem ("CITY"), dlatego jest tam

> jedynie jeden włącznik.

> Panel taki często można kupić np. na allegro, innych portalach ogłoszeniowych lub na szrotach.

Patrząc na zdjęcia przypomniałem sobie że pozostałe 2 przyciski, normalnie sztywne po wycięciu blokad będą działać normalnie. Tylko że ma to być do niezależnego urządzenia to trzeba by z wykorzystanego przycisku ścieżki połączyć niezależnie z pinami do wtyczki, a pewnie idzie to zrobić bez problemu.

Napisano

> Patrząc na zdjęcia przypomniałem sobie że pozostałe 2 przyciski, normalnie sztywne po wycięciu

> blokad będą działać normalnie. Tylko że ma to być do niezależnego urządzenia to trzeba by z

> wykorzystanego przycisku ścieżki połączyć niezależnie z pinami do wtyczki, a pewnie idzie to

> zrobić bez problemu.

ok.gif

Tam jest dość miejsca na własne pomysły.....

Napisano

> Tam jest dość miejsca na własne pomysły.....

Na tym panelu co pokazałeś nadrukowane jest tylko jedno pole kontaktowe, a ja mam z CITY-ASR gdzie 3 bloknięty jest również kompletny z diodami. W taki jak twój idzie wstawić mikroswicze, połączyć z dowolnymi wolnymi pinami i można sterować co tam potrzeba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.