Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmiana koła na trasie - ale jak bez klucza? Focus mkII

Featured Replies

Napisano

Cześć

pitanie do włascicieli Focusa - gdzie jest ukryty klucz do odkrecania srub przy kole? Myslałem ze powinien byc pod kołem dojazdowym w bagazniku, ale go tam nie ma i wyglada na to ze nie ma tez na niego miejsca... Tak samo z lejkiem do baku - pisza ze jest a ja nie moge znaleźć...

Napisano

U mnie klucz był w bagażniku. Lejka nie mam.

Napisano

> Cześć

> pitanie do włascicieli Focusa - gdzie jest ukryty klucz do odkrecania srub przy kole? Myslałem ze

> powinien byc pod kołem dojazdowym w bagazniku, ale go tam nie ma i wyglada na to ze nie ma tez

> na niego miejsca... Tak samo z lejkiem do baku - pisza ze jest a ja nie moge znaleźć...

klucz jest przypięty do lewarka, nawet ma takie specjalne haczyki do zamocowania

lejek ? jaki lejek - do paliwa ? ... bez jaj to nie czasy PRLu gdzie paliwo woziło się w kanistrach

raczej nie ma i nie było hmm.gif

Napisano

ma być razem z podnośnikiem pod kołem

Napisano

> ma być razem z podnośnikiem pod kołem

I jeśli się nie mylę - to drugi jego koniec służy po podważenia kołpaka (plastikowa nakładka w kształcie klina). Sam klucz do kół jest dość krótki (przynajmniej u mnie w Mdo).

Napisano
  • Autor

> klucz jest przypięty do lewarka, nawet ma takie specjalne haczyki do zamocowania

OK jutro sprawdzę, podnosnika jeszcze nie wyjmowałem z tej gąbczastej struktury (?)

> lejek ? jaki lejek - do paliwa ? ... bez jaj to nie czasy PRLu gdzie paliwo woziło się w kanistrach

> raczej nie ma i nie było

W instrukcji jest napisane że lejek do awaryjnego dolewania paliwa jest w schowku. stad moje pytanie...

Napisano

> OK jutro sprawdzę, podnosnika jeszcze nie wyjmowałem z tej gąbczastej struktury (?)

> W instrukcji jest napisane że lejek do awaryjnego dolewania paliwa jest w schowku. stad moje

> pytanie...

U mnie właśnie był w schowku w takiej foliowej torebce, więc jeżeli nie ma, to albo dealer nie dołożył, albo ktoś ukradł.

Napisano

> klucz jest przypięty do lewarka, nawet ma takie specjalne haczyki do zamocowania

> lejek ? jaki lejek - do paliwa ? ... bez jaj to nie czasy PRLu gdzie paliwo woziło się w kanistrach

> raczej nie ma i nie było

Nie wiem czy przy każdym, ale u mnie przy bezkorowym układzie, bez lejka nie dolejesz np. dodatków do paliwa, no i w razie problemów paliwa też nie, bo po pierwsze nie otworzysz klapki w środku, a po drugie będzie się lało na zewnątrz auta przez układ anty przelewowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.