Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasy sporting

Featured Replies

Napisano

nie dawno zakupiłem pasy ze sportinga

Przyszły mi w takiej formie : http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/88/37/26/2588372654 i nie umiem ich dalej rozciągnac są jakby zablokowane co robic ? i druga sprawa czy srubki ze sportinga moga byc wieksze np o jeden rozmiar ? Bo jak podpasowałem ze zwyklych pasow srube ta co trzyma mechanizm to byla za luzna

Napisano

Musisz je spróbować odblokować pod pewnym kątem, bo na prosto to za cholerę nie puszczą wink.gif musisz się troszkę posiłować aż w końcu puszczą ok.gif a co do śrub to wszystko jest to samo, jak zamontujesz na aucie to na pewno na tych obecnych skręcisz

Napisano

w środku mechanizmu jest z tego co pamietam śrut, który wszystko blokuje

musisz odpowiednio obrócić , potrząsnąć mechanizmem i próbować zwijać/rozwijać

no chyba ze dość długo to leżało , można sprobować rozebrać - przesmarować

Napisano

> nie dawno zakupiłem pasy ze sportinga

> Przyszły mi w takiej formie : http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/88/37/26/2588372654 i

> nie umiem ich dalej rozciągnac są jakby zablokowane co robic ? i druga sprawa czy srubki ze

> sportinga moga byc wieksze np o jeden rozmiar ? Bo jak podpasowałem ze zwyklych pasow srube ta

> co trzyma mechanizm to byla za luzna

ten kat o ktorym pisze Steffan to 90 sttopni od podloza, musisz sobie pasy ustawic w pionie (tak sa zamontowane w aucie) i wtedy pojda juz leciutko

Napisano

Dokładnie jak piszą koledzy - pasy muszą mieć pozycję jak wiszą w aucie i wtedy spokojnie rozwiniesz.

Ja też kupowałem ostatnio pasy i myślałem, że ktoś mnie w wuja robi i zepsute kupiłem... a jednak wink.gif

Napisano

Jak będziesz odkręcał od budy stare pasy to tam są takie plastikowe tulejki i podkładki. Trzeba je przełożyć i będzie Ok. Pasy wysuwają się tylko w takim położeniu jak są przykręcone w samochodzie. W innym się blokują.

Napisano
  • Autor

i okazało sie ze jedna sruba ktora mocuje ten mechanizm jest za luzna ... odd tej ze seryjnych pasów ; /

Napisano
  • Autor

Macie jakis pomysl odnosnie tej sruby bo juz nie wiem co robic ; /

Napisano

> Macie jakis pomysl odnosnie tej sruby bo juz nie wiem co robic ; /

na klej do śrub/gwintów grinser006.gif

Napisano

> Macie jakis pomysl odnosnie tej sruby bo juz nie wiem co robic ; /

Przełożyć śrubę ze starych pasów, które będziesz demontował... sc/cc czy też zwykła wersja/sporting wszystko jest to samo, przełóż śrubę którą wykręcisz ze swoich oryginalnych pasów i po robocie zlosnik.gif

Napisano

> Przełożyć śrubę ze starych pasów, które będziesz demontował... sc/cc czy też zwykła wersja/sporting

> wszystko jest to samo, przełóż śrubę którą wykręcisz ze swoich oryginalnych pasów i po robocie

Quote:

Bo jak podpasowałem ze zwyklych pasow srube ta co trzyma mechanizm to byla za luzna

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Bo jak podpasowałem ze zwyklych pasow srube ta co trzyma mechanizm to byla za luzna

Podeślę wieczorem foty obu mechanizmow ze starych i nowych

Napisano
  • Autor

Obiecane fotki . Szczałka zaznaczone oba otwory

d901f0f87ce85ec3med.jpg

18ebc4727f3de3ebmed.jpg

Napisano

> Obiecane fotki . Szczałka zaznaczone oba otwory

Pas z mniejszym otworkiem ma gwint w srodku? Jezeli tak tomasz zamienione pasy przod z tylem. tylne nie maja gintu w sobie, przednie maja albo odwrotnie, nie pamietam twraz dokladnie.

Napisano
  • Autor

no tak przedni ma gwint tylny nie . Idzie jakos zrobić żeby poszły one do przodu ?

Napisano

> no tak przedni ma gwint tylny nie . Idzie jakos zrobić żeby poszły one do przodu ?

raczej nie bardzo, chyba że spróbował byś zamontować tak samo jak się montuje z tyłu (przypatrz jak jest z tyłu zamontowane) ok.gif

Napisano
  • Autor

> raczej nie bardzo, chyba że spróbował byś zamontować tak samo jak się montuje z tyłu (przypatrz jak

> jest z tyłu zamontowane)

a do tyłu podejdą ? no to cóż tak mnie wyrolował na allegro... Bo pisał że przednie . Trzeba szukać przednich

Napisano

> a do tyłu podejdą ? no to cóż tak mnie wyrolował na allegro... Bo pisał że przednie . Trzeba szukać

> przednich

A te tulejki, które są dodatkowo z takim kołnierzem - nie wiem czy z przodem/tyłem, ale pamiętam, że są zlosnik.gif nie będą pasować p&p do tego większego otwóru? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.