Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Micra 1.2 80KM 2003 - opinie...

Featured Replies

Napisano

Znajoma osoba się napaliła na coś takiego...

Jak to działa na podtlenku azotu? Jakieś szczególne przypadłości?

Na co zwrócić uwagę?

Napisano

> Znajoma osoba się napaliła na coś takiego...

> Jak to działa na podtlenku azotu? Jakieś szczególne przypadłości?

> Na co zwrócić uwagę?

Był już to kiedyś dosyć długi wątek o K12. Ogólnie wdzięczne auto, na LPG lata bez problemu, tylko niech ta znajoma osoba zwróci uwagę czy auto nie po nauce jazdy.

Napisano

> niech ta znajoma osoba zwróci uwagę czy auto nie po nauce jazdy.

nie przypominaj mu o tym... hehe.gif

Auto wdzięczne i całkiem fajne, tylko jest jeden problem - facet nie powinien do niego wsiadać, bo wygląda głupio zlosnik.gif no i z wnętrza widac te wybałuszone gały - chyba klosze kierunkowskazów - dziwne uczucie. szczególnie 1.4 mi sie dobrze jechało.

Napisano

> nie przypominaj mu o tym...

przepraszam grinser006.gif

> Auto wdzięczne i całkiem fajne, tylko jest jeden problem - facet nie powinien do niego wsiadać, bo

> wygląda głupio no i z wnętrza widac te wybałuszone gały - chyba klosze kierunkowskazów -

> dziwne uczucie. szczególnie 1.4 mi sie dobrze jechało.

Jeździłem 1,2 jak i 1,4. Po mieście obydwa dają radę, na trasie 1,4 dużo lepszy, szczególnie jak włączy się klimę. Auto faktycznie raczej nie dla faceta. Fotele jak dla mnie niewygodne, przy 100 km/h za głośny. Spalanie LPG po mieście przy ok. 30 st. C przy włączonej klimie wyszło mi kiedyś 12/100.

edit. Poczekajmy jeszcze na użytkownika ''Jay'' bo powinien mieć sporo informacji na temat tego modelu.

Napisano

> Na co zwrócić uwagę?

Mam taką z 2004r. Obecnie 330 tys km, wszystko na gazie. Bezawaryjna.

Napisano

> Mam taką z 2004r. Obecnie 330 tys km, wszystko na gazie. Bezawaryjna.

Gdzieś czytałem że to autko ma jeden tylko jakiś słaby punkt, jakaś pierdoła sie psuła. Ogólnie pomimo małych gabarytów , całkiem przestronne autko . Ma w sumie jedna ważną wadę - nie ma męskich hehe.gif

Napisano

> Gdzieś czytałem że to autko ma jeden tylko jakiś słaby punkt, jakaś pierdoła sie psuła. Ogólnie

> pomimo małych gabarytów , całkiem przestronne autko . Ma w sumie jedna ważną wadę - nie ma

> męskich

Jaka pierdola? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Mam taką z 2004r. Obecnie 330 tys km, wszystko na gazie. Bezawaryjna.

1.2 czy 1.4 ??

Napisano
  • Autor

> Był już to kiedyś dosyć długi wątek o K12. Ogólnie wdzięczne auto, na LPG lata bez problemu, tylko

> niech ta znajoma osoba zwróci uwagę czy auto nie po nauce jazdy.

Ja zwracałem na to uwagę... Osoba kupująca już nie... buu.gif

Zobaczymy... zlosnik.gif

Napisano

> Jaka pierdola?

Nie przejmuj się, pewnie coś źle przeczytał wink.gif

Napisano

> Jaka pierdola?

Postaram sie ziomka spytać . Kilka K12 oblatał więc coś musiało to być błachego skoro tak sie przywiązał do tego autka.

Napisano

> Postaram sie ziomka spytać . Kilka K12 oblatał więc coś musiało to być błachego skoro tak sie

> przywiązał do tego autka.

Widze ze jestes z Czestochowy - to wyjasnia dlaczego oblatal kilka K12 , po prostu mial je sluzbowe wink.gif

Napisano

> Ja zwracałem na to uwagę... Osoba kupująca już nie...

> Zobaczymy...

Auta po nauce jazdy też nie ma co od razu skreślać. Sprzęgło i rozrusznik pewnie były wymieniane co 40kkm a tak to samochód pracował w dobrych warunkach. Raz dziennie odpalany zimny, później już cały czas rozgrzany, jeden właściciel hehe.gif (szkoła nauki jazdy) grinser006.gif

Napisano

> Auta po nauce jazdy też nie ma co od razu skreślać. Sprzęgło i rozrusznik pewnie były wymieniane co

> 40kkm a tak to samochód pracował w dobrych warunkach. Raz dziennie odpalany zimny, później już

> cały czas rozgrzany, jeden właściciel (szkoła nauki jazdy)

U nas niedawno sprzedali 2003r. za 9 tys zł yikes.gifhehe.gif 400 tys km przebiegu i klient o tym wiedzial zlosnik.gif

A druga 2005r. poszła za 8 tys ok.gif

Klienci bardzo chca kupowac po nauce jazdy - praktycznie od razu brali po wystawieniu ogloszenia ok.gif

Napisano

> Widze ze jestes z Czestochowy - to wyjasnia dlaczego oblatal kilka K12 , po prostu mial je sluzbowe

Skąd wiesz grinser006.gif ale sam ponosił koszty eksploatacji i napraw . Z racji że miałem przyjemność pożyczać autko to "wtrąciłem " trzy grosze do tematu. ok.gif

Napisano

> Skąd wiesz

Bo jedna Micre akurat z Czestochowy kupilismy wink.gif 2005r. 250 tys przebiegu to chyba nawet oryginalny wink.gif

Napisano

> Bo jedna Micre akurat z Czestochowy kupilismy

I co ? Mina czy spoko auto . Jak dla mnie K12 jest ciezkie do zarżnięcia.

Napisano

> Bo jedna Micre akurat z Czestochowy kupilismy 2005r. 250 tys przebiegu to chyba nawet oryginalny

sciana.gif a my się puntami mordowaliśmy i laweciarze nam sie z daleka kłaniali...

ALe przyznać trzeba że problemów ze sprzedażą nie było - Grande punto po L z nalotem 290kkm poszło w parę godzin smile.gif

Napisano

> I co ? Mina czy spoko auto . Jak dla mnie K12 jest ciezkie do zarżnięcia.

W porownaniu do "naszych" to niestety była kiepska. Ale to nie ma znaczenia - szybko sie naprawilo co bylo do zrobienia i juz na siebie zarobiła, miala tez pare stluczek w ciagu roku wiec tym bardziej sie przydała do zarabiania wink.gif

Napisano

> U nas niedawno sprzedali 2003r. za 9 tys zł 400 tys km przebiegu i klient o tym wiedzial

> A druga 2005r. poszła za 8 tys

> Klienci bardzo chca kupowac po nauce jazdy - praktycznie od razu brali po wystawieniu ogloszenia

Miałem w tym roku kolizję w Radomiu z nie swojej winy właśnie w takim aucie (kobitka nie wyhamowała i uderzyła w tył). Ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą (tylna klapa pogięta, lampy zbite, zderzak połamany, podłoga pogięta) i wycenił auto z 2003 roku przed szkodą z tego co pamiętam na 8700 zł.

Napisano

> a my się puntami mordowaliśmy i laweciarze nam sie z daleka kłaniali...

> ALe przyznać trzeba że problemów ze sprzedażą nie było - Grande punto po L z nalotem 290kkm poszło

> w parę godzin

Slyszalem ze jak byly Punto II to tragicznie sie sypały, nawet WORD narzekal. Ale to nie moje czasy, to tylko ze slyszenia wiem.

A co do sprzedazy samochodow po nauce jazdy - idą jak swieze bułeczki, klienci wrecz sie biją o takie, faktycznie w pare godzin mozna sprzedac i to jest plus ok.gif

Napisano

> Miałem w tym roku kolizję w Radomiu z nie swojej winy właśnie w takim aucie (kobitka nie wyhamowała

> i uderzyła w tył). Ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą (tylna klapa pogięta, lampy zbite,

> zderzak połamany, podłoga pogięta) i wycenił auto z 2003 roku przed szkodą z tego co pamiętam

> na 8700 zł.

Zanizaja wyceny jak masz "L" w dowodzie. Podobno wczoraj jedna egzaminacyjna zostala rozbita niewiem.gif

Napisano

> Slyszalem ze jak byly Punto II to tragicznie sie sypały, nawet WORD narzekal. Ale to nie moje

> czasy, to tylko ze slyszenia wiem.

> A co do sprzedazy samochodow po nauce jazdy - idą jak swieze bułeczki, klienci wrecz sie biją o

> takie, faktycznie w pare godzin mozna sprzedac i to jest plus

no to Ci powiem, że punto II to była perełeczka i cacuszko w porównaniu do Grande punto...

Napisano

> Zanizaja wyceny jak masz "L" w dowodzie.

Bardzo możliwe, nie wnikałem.

> Podobno wczoraj jedna egzaminacyjna zostala rozbita

Byłem wczoraj, ale nic nie słyszałem. I tak w sumie mają wymieniać, także jedna mniej nie robi różnicy. Słuchy chodzą, że brane są pod uwagę fabie, i20 lub picanto. Wiesz coś na ten temat?

Napisano

> no to Ci powiem, że punto II to była perełeczka i cacuszko w porównaniu do Grande punto...

A Yaris jak tam sie sprawuje? Chyba juz macie z 20 kkm przebiegów ?

Napisano

> Bardzo możliwe, nie wnikałem.

> Byłem wczoraj, ale nic nie słyszałem. I tak w sumie mają wymieniać, także jedna mniej nie robi

> różnicy. Słuchy chodzą, że brane są pod uwagę fabie, i20 lub picanto. Wiesz coś na ten temat?

W wordzie nasz czlowiek twierdzi nieoficjalnie ze Fabii nie chca (w przetargu oczywiscie wystartuje, ale nieoficjalnie juz odpadla). I20 ma najwieksze szanse bo Michalczewski uklady sobie robi z nimi. Niestety...

Napisano

> W wordzie nasz czlowiek twierdzi nieoficjalnie ze Fabii nie chca (w przetargu oczywiscie wystartuje, ale nieoficjalnie juz odpadla). I20 ma najwieksze szanse bo Michalczewski uklady sobie robi z nimi. Niestety...

O fabii to nie wiem, ale o i20 właśnie to samo słyszałem.

Napisano

> 1.2 80km

Kilka pytanek:

1. Jakiej wielkości butla LPG wchodzi do tego samochodu i na ile km wystarcza?

2. Czy skrzynia jest V czy VI?

3. Jak ze spalaniem LPG trasa/miasto?

4. Jakieś wady?

5. Jak z rdzą? Poprzedni model jakoś nie brylował w tej materii.

6. Czy skrzynia automat to normalny hydlaulik, czy jakaś wydumka ?

Nasza opiekunka chce sobie kupić dobry miejski samochodzik i zastanawiam się, czy jej tej Mikry nie polecić.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Kilka pytanek:

> 1. Jakiej wielkości butla LPG wchodzi do tego samochodu i na ile km wystarcza?

Butla 34l co daje ok. 27-29 l gazu

> 2. Czy skrzynia jest V czy VI?

V

> 3. Jak ze spalaniem LPG trasa/miasto?

trasa bez klimy ok. 6 - 7; miasto zależnie od natężenia ruchu do 10 l

> 4. Jakieś wady?

jak w każdym aucie jakieś są, zależy co komu przeszkadza.

> 5. Jak z rdzą? Poprzedni model jakoś nie brylował w tej materii.

Nie ma tragedii a nawet jest całkiem nieźle. Ople bardziej chrupie wink.gif

> 6. Czy skrzynia automat to normalny hydlaulik, czy jakaś wydumka ?

niewiem.gif

> Nasza opiekunka chce sobie kupić dobry miejski samochodzik i zastanawiam się, czy jej tej Mikry nie polecić.

Śmiało możesz polecać, tylko żeby dany egzemplarz nie był zajeżdżony.

Napisano

> Butla 34l co daje ok. 27-29 l gazu

Uuuuuu, malutko. Starczy na circa 300km. oslabiony.gif

> V

Liczyłem na VI. A jak to wygląda w dieslu, też skrzynia piątka?

> trasa bez klimy ok. 6 - 7; miasto zależnie od natężenia ruchu do 10 l

Miasto będzie mniejsze, Siedlce. Ale i tak spodziewałbym się spalania w górnych rejestrach. Sporo tego wychodzi.

> jak w każdym aucie jakieś są, zależy co komu przeszkadza.

Opowiadaj. food.gif

> Nie ma tragedii a nawet jest całkiem nieźle. Ople bardziej chrupie

Ople nie są nawet brane pod uwagę.

> Śmiało możesz polecać, tylko żeby dany egzemplarz nie był zajeżdżony.

Jak z każdym używańcem, standardzik taki.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Na co zwrócić uwagę?

żeby nie wypaść przez drzwi pasażera przy zbyt szybkim zajęciu miejsca za kierownicą hehe.gif

maluch i tyle

Napisano

> A Yaris jak tam sie sprawuje? Chyba juz macie z 20 kkm przebiegów ?

Yaris II od grudnia 2010 ma teraz cos ponad 160kkm i... zero awarii.

Tyle, że przy 150kkm sprzęgło zaczęło dawać oznaki zużycia, więc dostał nowy komplet. Jak w ASO je zdjęli to nie było takie złe - pewnie by jeszcze z 20kkm zrobilo. We Fiatach 50-60kkm na sprzęgle to był absolutny max.

Auto jeździ jak nowe, naprawdę twardy z niego skurczybyk ok.gif aa od 100kkm na LPG

Napisano

> Yaris II od grudnia 2010 ma teraz cos ponad 160kkm i... zero awarii.

Pomylilo mi sie z miastem ktore dopiero teraz Yarisy III wprowadzilo i dlatego pytalem czy juz jest 20kkm przebiegu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.