Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

głośniki w tylniej półce

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam taki mały problem

Zamontowałem głośniki w pólce - poptostu wyciełm otwory i włożyłem głośniki

Samochód CC`s, radio VW Gamma V i głośniki phonocar 16,5`.

Sądziłem że ten zestaw zagra lepiej , a tu d..y nie urywa , nic nie urywa poprostu gra.

Jak to wszystko polepszyć, żeby chociaź troche basu był.

O Panelach w przednich drzwiach proszę nie pisać.

Aha zapomniałe w fabrycznych miejscach są jakieś blaupumkty 10`.

Myślałem może żeby zrobić jakąś skrznkę pod tylnią półkę żeby łos nie uciekał do bagażnika.

CZy ważna jest jej wielkość litraż?

Proszę o rady

Napisano

W półce to jedynie będą średnie i wysokie tony o basie zapomnij cool.gif powie Ci to każdy ok.gif Tak, miałem w poprzednim wozidle (uno) głośniki w półce...

Napisano

żeby był dobry bas to trzeba zainwestować w skrzyneczkę jakąś fajną

Napisano

nie spodziewaj sie cudow po glosnikach umieszczonych w tylnej polce, basu nie uswiadczysz.

Jesli chodzi o skrzynie woofera i jej wymiary/pojemnosc, to ma to istotne znaczenie.

Tutaj opis programu (WinISD)sluzacego do liczenia parametrow skrzyni.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic505168.html

Napisano
  • Autor

Okej wszystko rozumię.

Ale mam mały niedosyt i pytam.

Czy zabudowabie od dołu półki "zamknięcie głośników w skrzynce" spowoduje chociaż troche zwiększenie basu.

Teraz rozumię że nie ma odbicia i wszystko ucieka w bagażnik.

Nie oczekuję cudów, ale chociaż żeby troche miło to grało.

Napisano

> Okej wszystko rozumię.

> Ale mam mały niedosyt i pytam.

> Czy zabudowabie od dołu półki "zamknięcie głośników w skrzynce" spowoduje chociaż troche

> zwiększenie basu.

> Teraz rozumię że nie ma odbicia i wszystko ucieka w bagażnik.

> Nie oczekuję cudów, ale chociaż żeby troche miło to grało.

Usztywnić półkę, uszczelnić przestrzenie pomiędzy półką a siedzeniem, bokami i klapą.

Napisano

A ja nie zgodzę się z moimi przedmówcami bo w CeCe miałem głośniki w półce alpine nie pamiętam modelu , i robiło to dośc spory basik wiadoko nie masowało plecków jak subwoofer ale niektórzy myśleli , że skrzynka tam siedzie. Bagażnik w CC jest idealny już w sam sobie jako skrzynka rezonansowa także zainwestuj w dobre jajka 3drożne a gwarantuje ,że będziesz zadowolony wink.gif

Napisano

> A ja nie zgodzę się z moimi przedmówcami bo w CeCe miałem głośniki w półce alpine nie pamiętam

> modelu , i robiło to dośc spory basik wiadoko nie masowało plecków jak subwoofer ale niektórzy

> myśleli , że skrzynka tam siedzie. Bagażnik w CC jest idealny już w sam sobie jako skrzynka

> rezonansowa także zainwestuj w dobre jajka 3drożne a gwarantuje ,że będziesz zadowolony

Dokładnie kolego nie każdego stać na zestaw odseparowany albo na skrzynie do bagażnika miałem z matizie 6x9 w półce i było ok w nissanie primera szwagier też ma w półce i jest jeszcze lepiej niż było u mnie w matizie a co do kolegi CC to albo głośniki lipa albo druga opcja to oryginalne radia typu VW czy montowane w seatach Alana zagrają dobrze tylko przy seryjnych głośnikach spasowanych dokładnie z radiem.

Do CC polecam Blaupunkty 6X9 55W RMS jak nadal będzie lipa to trzeba zmienić radio ja miałem kenwooda modelu nie pamiętam 350 zł kosztował.

Napisano

No w radiu może leżeć problem wink.gif

za 200zł już kupisz jakąś lepciejszą używkę wink.gif jeśli masz znajomego z jakimś radyjkiem firmowym podmień sprawdź

Napisano

nagłośnienie cinquecento to nie lada wyczyn.

Głośniki w półce nigdy nie będą dobrze grać. Zapomnij też że z auta zrobisz salę koncertową. Po prostu się nie da. Jedyne co możesz robić to próbować uzyskać po prostu poprawny dźwięk. Z tego powodu powodu lepiej było szukać bardzo dobrych 10cm głośników w miejsce fabrycznych jeżeli z przodu nie ma miejsca na inne np. w drzwiach.

Głośników w półce praktycznie nie jesteś w stanie obudować poprawnie jeżeli nie znasz się na liczeniu obudowy oraz nie znasz wszystkich parametrów głośnika T-S.

Co i tak mija się z celem bo na tak małej przestrzeni nic nie zagra dobrze.

Jak chcesz mieć wykop to jedyne rozwiązanie to subwoofer w bagażniku. Który prawdopodobnie zajmie jego większą część.

Nijak się to będzie mieć do jakości dźwięku, da jedynie łupu cupu.

Napisano

ja bratu zrobilem panele w tylne boczki

na elipsach blaupunkta calkiem bylo ok zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.