Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klakson SC

Featured Replies

Napisano

Szybkie pytanko:

czy zwarcie ze sobą dwóch kabelków od klaksonu (tych w kierownicy - czerwony i czarny) powinno skutkować uruchomieniem klaksonu?

Co jeśli klakson się dzięki takiemu "zwarciu" nie załącza? Gdzie szukać przyczyny?

Napisano

> Szybkie pytanko:

> czy zwarcie ze sobą dwóch kabelków od klaksonu (tych w kierownicy - czerwony i czarny) powinno

> skutkować uruchomieniem klaksonu?

Tak

> Co jeśli klakson się dzięki takiemu "zwarciu" nie załącza? Gdzie szukać przyczyny?

Taśma pod kierownicą, przekaźnik klaksonu, sama trąbka albo gdzie indziej po drodze.

Napisano

Sprawdź ''kabelki'',które wychodzą bezpośrednio z trąbki - ''czas'' robi swoje.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź ''kabelki'',które wychodzą bezpośrednio z trąbki - ''czas'' robi swoje.

wątpię, żeby to było to, gdyż problem powstał w momencie jak wymontowałem seryjną kierę i wrzuciłem kierę RAID. Na seryjnej kierze wszystko działało jak należy.

Chciałem do "nowej" podpiąć klakson i zanim to zrobiłem chciałem sprawdzić co & jak więc zwarłem do siebie te dwa kabelki wychodzące z hmm.. tego plastikowego kółka, które odpowiada za odbijanie kierunkowskazów [przełącznik zespolony?]. Ku mojemu zdziwieniu klakson = zero reakcji.

Napisano
  • Autor

> przekaźnik klaksonu (...)

gdzie mogę go znaleźć? w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownicą z lewej strony? i jak sprawdzić czy to jego wina?

Napisano

Te dwa przewody jak dotkniesz do masy to kalkson zadziła, pewnie masy nie masz jak należy (sprężyna powinna dotykać masy) i temu nie bangla

Napisano
  • Autor

> Te dwa przewody jak dotkniesz do masy to kalkson zadziła, pewnie masy nie masz jak należy (sprężyna

> powinna dotykać masy) i temu nie bangla

chodzi Ci o tą sprężynę w klaksonie z "nowej" kiery? To też jest do zweryfikowania, ale ciężko mi to sprawdzić jeżeli po złączeniu ze sobą tych dwóch kabelków z klaksonu, nie daje on o sobie znać... po podpięciu przycisku klaksonu tym bardziej nie będzie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.