Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem po zalozeniu gwinta

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Otóż po zalozeniu zawieszenia gwintowanego Ta-Technix i opuszczeniu go na max zaczely z zawieszenia badz ukladu napedowego (nie udalo sie okreslic czego) docierac dziwne dzwieki.Jest to ewidentny stuk podobny do dzwieku zuzytego przegubu.

Z poczatku drazek kierowniczy bil o nadwozie ale po zrobieniu dla niego odpowiedniej ilosci miejscia bylo nadal to samo.Pare majstrow po diagnozie ocenilo ze poloska jest pod zbyt duzym katem od obnizenia i nie wskakuje w swoje prowadnice te przy skrzyni.Dzwiek wydobywa sie tylko gdy mam wcisniety pedal gazu.Na luzie nic nie stuka przy obojetnie jakiej predkosci.Nie wierze w to ze jest za nisko bo wiem jak Wy na forum smigacie i jest duzo duzo nizej.Nawet dla pewnosci podnioslem go o 2cm i odglos zostal.

Golym okiem nic nie widac.Zadnych obtarc ani miejsc gdzie moze uderzac metal o metal.Samochod byl ogladany z godzine na podnosniku i zero sladow.

Jeszcze jedno pytanie jak ustawic prawidlowo ten kat na fasolce przy zwrotnicy? Odchylic go od auta czy dosunac? Prosze o pomoc

Napisano

Poduszki amortyzatora masz nowe??

Napisano

> Witam wszystkich!

> Otóż po zalozeniu zawieszenia gwintowanego Ta-Technix i opuszczeniu go na max zaczely z zawieszenia

> badz ukladu napedowego (nie udalo sie okreslic czego) docierac dziwne dzwieki.Jest to

> ewidentny stuk podobny do dzwieku zuzytego przegubu.

> Z poczatku drazek kierowniczy bil o nadwozie ale po zrobieniu dla niego odpowiedniej ilosci

> miejscia bylo nadal to samo.Pare majstrow po diagnozie ocenilo ze poloska jest pod zbyt duzym

> katem od obnizenia i nie wskakuje w swoje prowadnice te przy skrzyni.Dzwiek wydobywa sie tylko

> gdy mam wcisniety pedal gazu.Na luzie nic nie stuka przy obojetnie jakiej predkosci.Nie wierze

> w to ze jest za nisko bo wiem jak Wy na forum smigacie i jest duzo duzo nizej.Nawet dla

> pewnosci podnioslem go o 2cm i odglos zostal.

> Golym okiem nic nie widac.Zadnych obtarc ani miejsc gdzie moze uderzac metal o metal.Samochod byl

> ogladany z godzine na podnosniku i zero sladow.

> Jeszcze jedno pytanie jak ustawic prawidlowo ten kat na fasolce przy zwrotnicy? Odchylic go od auta

> czy dosunac? Prosze o pomoc

Kąty i zbieżność to ustawia się w zakładzie gdzie mają maszynkę od tego

Napisano
  • Autor

Poduszki amora dostałem w zestawie gdzie u poprzedniego właściciela bylo wszystko ok i nic nie stukalo.

Zbierznosc robili mi na diagnostyce wiec po właściwym ustawieniu tez jest to samo.Ale o ustawienieniu katow nawet nic nie wspomnieli.

Napisano

> Poduszki amora dostałem w zestawie gdzie u poprzedniego właściciela bylo wszystko ok i nic nie

> stukalo.

> Zbierznosc robili mi na diagnostyce wiec po właściwym ustawieniu tez jest to samo.Ale o

> ustawienieniu katow nawet nic nie wspomnieli.

Jeżeli to kwestia obniżenia, czyli na wyższym zawieszeniu nic się nie dzieje, obstawiałbym stabilizator opierający się o budę...

Napisano

miałem identyczny problem po obniżeniu 70/50. Wymiana krzyżaka na prawej półosi pomogła ( z prawej strony stukało).

Napisano
  • Autor

Na pewno zobacze czy pomoze.Jesli macie jakies inne propozycje to czekam.Jeszcze raz napisze ze NIC na pewno nie trze o siebie badz o bude.Musze to byc cos niewidocznego.

Więc katy na tej fasolce przy mocowaniu do zwrotnicy powinienem ustawic sam w tym samym polozeniu i dac na zbieznosc czy diagnosta to powinien ustawic? bylem na zbierznosc ale jedynie co to pokrecil drazakami i zostawil.

Napisano

> miałem identyczny problem po obniżeniu 70/50. Wymiana krzyżaka na prawej półosi pomogła ( z prawej

> strony stukało).

dokładnie, tymbardziej że problem wystepuje po dodaniu gazu

Napisano

> Na pewno zobacze czy pomoze.Jesli macie jakies inne propozycje to czekam.Jeszcze raz napisze ze NIC

> na pewno nie trze o siebie badz o bude.Musze to byc cos niewidocznego.

> Więc katy na tej fasolce przy mocowaniu do zwrotnicy powinienem ustawic sam w tym samym polozeniu i

> dac na zbieznosc czy diagnosta to powinien ustawic? bylem na zbierznosc ale jedynie co to

> pokrecil drazakami i zostawil.

Jeśli zrobiłeś sobie regulowane kąty w seicento(które fabrycznie nie posiada takiej regulacji) a nie poinformowałeś o tym przy ustawianiu zbieżności to nie oczekuj że ktoś samoistnie na to wpadnie.

Diagnosta nie powinien tego ustawić bo o tym nie wiedział.

Jedź na geometrię powiedz co zmieniłeś i że chcesz również zmienić kąty.

I nie ustawia się tego samemu na oko tylko na przyrządzie.

Pamiętaj że najpierw ustawia-zmienia się kąty a dopiero potem sprawdza i poprawia zbieżność.

Ja po zmianie kątów na minus z przodu oprócz lekkiej poprawy prowadzenia na zakrętach odczułem znacznie pogorszenie prowadzenia na wprost.Co przy cywilnej jeździe praktycznie zdyskwalifikowało takie ustawienie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.