Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno busa kontener z windą do max 50tyś

Featured Replies

Napisano

Niedługo będe chciał kupić takiego busika z windą do 3.5T.Nie mam uprzedzeń do żadnej z marek ale chciałbym żebyście mi coś doradzili.Samochód do kurierki-generalnie codziennie wożenie ok 4-5palet(ok 1200kg) i pare paczek.Finansowo chce przeznaczyć ok 50tyś z tym że samochód będzie brany w leasing.

Czekam na wasze propozycje.

Napisano

Ducato 3.0 jeżeli nie będziesz przekraczał 80-90 km/h to może być też 2.3. Aha no i co do wagi to jeżeli myślisz o windzie to raczej te 1200kg robi się mało realne wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Polecam również Ducato ale tylko i wyłącznie 3,0 JTD, niestety 2,3 a szczególnie E5 są dosyć awaryjne. Skąd wiem - pracuję w serwisie.

Napisano

> Niedługo będe chciał kupić takiego busika z windą do 3.5T.Nie mam uprzedzeń do żadnej z marek ale

> chciałbym żebyście mi coś doradzili.Samochód do kurierki-generalnie codziennie wożenie ok

> 4-5palet(ok 1200kg) i pare paczek.Finansowo chce przeznaczyć ok 50tyś z tym że samochód będzie

> brany w leasing.

> Czekam na wasze propozycje.

1200kg ładowności ma Ducato Maxi bez windy...

Napisano

> 1200kg ładowności ma Ducato Maxi bez windy...

dodaj że w dowodzie... wink.gif

Napisano

> dodaj że w dowodzie...

no tak... na żywo będzie pewnie mniej optymistycznie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Polecam również Ducato ale tylko i wyłącznie 3,0 JTD, niestety 2,3 a szczególnie E5 są dosyć

> awaryjne. Skąd wiem - pracuję w serwisie.

A nie porąbało Ci się z tą awaryjnością z motorem 2.2? Nigdy nie słyszałem narzekań na 2.3 z powodu awaryjności.

Napisano

> A nie porąbało Ci się z tą awaryjnością z motorem 2.2? Nigdy nie słyszałem narzekań na 2.3 z powodu

> awaryjności.

2,2 nie są złe, tylko dziury w tłoku się wypalają. trzeba dbać o wtryski.

Napisano

> A nie porąbało Ci się z tą awaryjnością z motorem 2.2? Nigdy nie słyszałem narzekań na 2.3 z powodu

> awaryjności.

2,2 to pikuś, jest dosyć dobry, głównie są problemy z falowanie obrotów, zaworem EGR i regulatorami ciśnienia paliwa na listwie i pompie WC.

Jeżeli chodzi o silnik 2,3 to przeskakujące paski rozrządu (znam co najmniej kilka przypadków), rozciągający się i hałasujący łańcuch od napędu wałków rozrządu, bardzo awaryjna przepustnica, modulator EGR, często siada też czujnik ciśnienia doładowania i wieczne problemy ze sondą lambda.

Choć jeżeli chodzi o Ducato/Boxer/Jumper to największą pomyłką tych samochodów jest instalacja elektryczna (zwłaszcza przegnita i zaśniedziała kostka instalacji za lewą przednią lampą)