Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ciezko chodzaca wajcha skrzyni biegow

Featured Replies

Napisano

wie ktos jaka moze byc przyczyna ciezko chodzacej wajchy skrzyni biegow..? olej w skrzyni chyba nie ma nic do rzeczy bo rok temu wymieniany byl.. no.gif

Napisano

> wie ktos jaka moze byc przyczyna ciezko chodzacej wajchy skrzyni biegow..? olej w skrzyni chyba nie

> ma nic do rzeczy bo rok temu wymieniany byl..

i im cieplejszy tym ciezej ?

Wez oleju do strzykawki , zanurkuj pod maske miedzy akumulator a EGR i nasmaruj. Fajnie jakby ktos siedzial w aucie i ruszal gałą waytogo.gif

Czas pracy 5 min , koszt "zerowy" . Jak zapieczesz na amen to zaplaczesz. Ja sie tak reanimowalem 2 lata temu i zapomnialem o problemie waytogo.gif

Napisano

> wie ktos jaka moze byc przyczyna ciezko chodzacej wajchy skrzyni biegow..? olej w skrzyni chyba nie

Wszystkie biegu wchodzą ciężko? Na włączony i wyłączonym silniku jest tak samo?

Napisano
  • Autor

> i im cieplejszy tym ciezej ?

> Wez oleju do strzykawki , zanurkuj pod maske miedzy akumulator a EGR i nasmaruj. Fajnie jakby ktos

> siedzial w aucie i ruszal gałą

> Czas pracy 5 min , koszt "zerowy" . Jak zapieczesz na amen to zaplaczesz. Ja sie tak reanimowalem

> 2 lata temu i zapomnialem o problemie

im cieplejszy tym lepiej..ale dupy nie urywa..:/

Napisano
  • Autor

> Wszystkie biegu wchodzą ciężko? Na włączony i wyłączonym silniku jest tak samo?

1 i 2 tak sobie..3 i 4 ciezko..5 tak sobie..na wylaczonym silniku ciezej jak na wlaczonym..im bardziej zagrzany tym troche sie poprawia..ale mimo to ciezko chodzi..nigdy tak sie nie dzialo.. sick.gif

Napisano

> 1 i 2 tak sobie..3 i 4 ciezko..5 tak sobie..na wylaczonym silniku ciezej jak na wlaczonym..im

> bardziej zagrzany tym troche sie poprawia..ale mimo to ciezko chodzi..nigdy tak sie nie

> dzialo..

Możliwe że problem jest w linkach od zmiany biegów. Pewnie masz popękane harmonijki gumowe antykurzowe. Spróbuj prysnąć jakiegoś smarowidła i rozruszaj. Sprawdź też czy oby przewód prądowy w peszlu nie przesunął się i blokuje wybieraka biegów. Upewnij się też, że dobrze Ci wysprzęgla, wymiana płynu, odpowietrzenie.

Napisano
  • Autor

> Możliwe że problem jest w linkach od zmiany biegów. Pewnie masz popękane harmonijki gumowe

> antykurzowe. Spróbuj prysnąć jakiegoś smarowidła i rozruszaj. Sprawdź też czy oby przewód

> prądowy w peszlu nie przesunął się i blokuje wybieraka biegów. Upewnij się też, że dobrze Ci

> wysprzęgla, wymiana płynu, odpowietrzenie.

gdzie sa te linki? tam gdzie pisze some?

Napisano

> gdzie sa te linki? tam gdzie pisze some?

podnieś maske i luknij za aku, obok poduszki skrzyni biegów, zobaczysz dwie linki idące do wybieraka biegów.

Napisano

Linki do wymiany, smarowanie na niewiele się da.

www.unto.pl - tam kupisz taniej linki niż w ASO.

Roboty sporo, trzeba zrzucać wydech i roznitować osłoną termiczną.

Napisano
  • Autor

> Linki do wymiany, smarowanie na niewiele się da.

> www.unto.pl - tam kupisz taniej linki niż w ASO.

> Roboty sporo, trzeba zrzucać wydech i roznitować osłoną termiczną.

nawet mnie nie strasz... irked.gif

Napisano

Hej wink.gifmiałem to samo, najpierw olejem przesmarowałem drążek pod mieszkiem w kabinie, następnie nabiłem tam samaru, wykorzystując brak aku i podstawy nasmarowałem końce linek.

dziś po testach 5 wchodzi jak malina.

Napisano

> nawet mnie nie strasz...

Quote:

Jak zapieczesz na amen to zaplaczesz.

"a nie mowilem " ?

idz to posmaruj . Bedzie dobrze waytogo.gifprzytul.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Jak zapieczesz na amen to zaplaczesz.

> "a nie mowilem " ?

> idz to posmaruj . Bedzie dobrze

no i jest dobrze grinser006.gif tylko obawiam sie ze nie na dlugo..oslona gumowa przy skrzyni biegow z gornej linki powiedziala 30.GIF i dynda sobie luzno..jak sie bedzie nasilalo i strasznie mnie denerwowalo to przyjdzie czas na zmiane linek..poki co dzieki wszystkim za rady 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.