Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Micra k11 problem przy skręcaniu ściąganie

Featured Replies

Napisano

Cześć. Mam taki problem w Micrze k11 mojej serce.gif przy skręceniu kół na maksa w lewo ( w prawo muszę sprawdzić ale wydaje mi sie że też )występuje piszczenie/skrzeczenie. Dokładnie z którego miejsca się to wydobywa nie wiem, ale napewno nie jest to piszczenie paska.

Dodatkowo raz na jakiś czas trzeba dolać płynu do wspomagania. Miejsce wycieku muszę zlokalizować.

No i drugi problem jest następujący( myślę że obydwa sa połączone ). Gdy jedziemy prosto i puścimy kierownice samochód momentalnie skręca w lewo, piszę skręca bo nie ściąga tylko jest to w tak dużym stopniu że w lekkie zakręty dołoby się wchodzić nie skręcając dodatkowo. Jest to b. denerwujące.

Macie jakieś pomysly co to może być? 20.GIF

P.S. Jest w samochodzie wspomaganie kierownicy

P.S.2. Zbieżność jest w normie bo nie tnie opon

Dzięki

Napisano

Pierwsze to kwiczy pompa(nie dociągaj tak na maksa), drugie to wyciek, ale już wiesz. zlosnik.gif Trzecie to może być zbieżność, opon wcale ciąć nie musi, podjedź sprawdź.

Napisano

> Cześć. Mam taki problem w Micrze k11 mojej przy skręceniu kół na maksa w lewo ( w prawo muszę

> sprawdzić ale wydaje mi sie że też )występuje piszczenie/skrzeczenie. Dokładnie z którego

> miejsca się to wydobywa nie wiem, ale napewno nie jest to piszczenie paska.

> Dodatkowo raz na jakiś czas trzeba dolać płynu do wspomagania. Miejsce wycieku muszę zlokalizować.

> No i drugi problem jest następujący( myślę że obydwa sa połączone ). Gdy jedziemy prosto i puścimy

> kierownice samochód momentalnie skręca w lewo, piszę skręca bo nie ściąga tylko jest to w tak

> dużym stopniu że w lekkie zakręty dołoby się wchodzić nie skręcając dodatkowo. Jest to b.

> denerwujące.

> Macie jakieś pomysly co to może być?

> P.S. Jest w samochodzie wspomaganie kierownicy

> P.S.2. Zbieżność jest w normie bo nie tnie opon

> Dzięki

Miałem podobnie w dostawczaku. Winna była uszkodzona uszczelka w przekładni kierowniczej. Jak się skręciło w prawo to potem sam skręcał w prawo i trzeba było mocno kontrować przez kilka km.

Zaglądnij w okolice przekładni (maglownicy) tam może być wyciek.

Napisano

> Cześć. Mam taki problem w Micrze k11 mojej przy skręceniu kół na maksa w lewo ( w prawo muszę

> sprawdzić ale wydaje mi sie że też )występuje piszczenie/skrzeczenie. Dokładnie z którego

> miejsca się to wydobywa nie wiem, ale napewno nie jest to piszczenie paska.

> Dodatkowo raz na jakiś czas trzeba dolać płynu do wspomagania. Miejsce wycieku muszę zlokalizować.

U mnie w K11 poluzowane były metalowe przewody układu wspomagania. dokręciłem śruby kluczem 24 , umyłem karcherem i mam spokój. dla pewności zmieniłem paski klinowe. samochód jak nowy.

> No i drugi problem jest następujący( myślę że obydwa sa połączone ). Gdy jedziemy prosto i puścimy

> kierownice samochód momentalnie skręca w lewo, piszę skręca bo nie ściąga tylko jest to w tak

> dużym stopniu że w lekkie zakręty dołoby się wchodzić nie skręcając dodatkowo. Jest to b.

> denerwujące.

> Macie jakieś pomysly co to może być?

> P.S. Jest w samochodzie wspomaganie kierownicy

> P.S.2. Zbieżność jest w normie bo nie tnie opon

to , że nie tnie opon nie świadczy o dobrej zbieżności.

> Dzięki

Napisano
  • Autor

> Pierwsze to kwiczy pompa(nie dociągaj tak na maksa), drugie to wyciek, ale już wiesz. Trzecie to

> może być zbieżność, opon wcale ciąć nie musi, podjedź sprawdź.

A ile zapłacę za samo sprawdzenie zbieżności bez ustawiania ? wink.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie w K11 poluzowane były metalowe przewody układu wspomagania. dokręciłem śruby kluczem 24 ,

> umyłem karcherem i mam spokój. dla pewności zmieniłem paski klinowe. samochód jak nowy.

W którym miejscu dokładnie były poluzowane ?

Napisano

> W którym miejscu dokładnie były poluzowane ?

trzeba od spodu. pomiędzy scianą przednią a silnikiem, bliżej prawego koła widać metalowe przewody z dużymi śrubami, na klucz 24 mm. podczas wycieków miałem plamy pod autem i dolewałem płynu do wspomagania. ogladali to mechanicy i stwierdzili ,że mam wyciek z maglownicy. skorzystałem kiedyś u kolegi z kanału, oczyściłem maglownicę, dokręciłem przewody, wytarłem do sucha, dolałem oleju i mam spokój. yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.